امیرعباس کردیان در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه همدان شهری قنات خیز بوده است، تصریح کرد: ۳۰ هزار هکتار از اراضی آبی و باغات همدان از طریق قنوات آبیاری میشدند که اکثرا دچار مشکل هستند.
وی درباره استفاده از قنوات شهر همدان در زمان بحران آب، افزود: در شهر همدان تعدادی قنات بسیار خوبی از جمله بین النهرین و شریعتی وجود داشت که برخی در زیر ساختمان ها مدفون ماندهاند و از مجرای آنها برای فاضلاب استفاده میشود که شهرداری باید مجرای فاضلاب را جدا کند.
کردیان از احیای ۹۲۰ رشته قنات در این استان خبرداد و گفت: ۷۵ رشته قنات استان همدان با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای مرمت و بازسازی از محل محرومیت زدایی معرفی شده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۲۴۷۷ رشته قنات در استان همدان وجود دارد، اظهارکرد: از ۲۴۷۷ رشته قنات موجود دراستان همدان ۹۲۰ رشته مرمت و بازسازی شده است.
وی تصریح کرد: مرمت و بازسازی ۴۳ رشته در شهرستان رزن و درگزین اعتبار جداگانهای به میزان ۴۵ میلیارد تومان اختصاص داده شده که در قنوات رزن شروع شده و پیمانکار درحال انتخاب است.
کردیان یادآور شد: زمانی که بارندگی کاهش مییابد به منابع آبی فشار وارد شده و سطح آبهای زیرزمینی پایین میآید به طوریکه حتی اگر بارندگی هم صورت بگیرد مجدد احیا نمیشود چرا که ما آبخوان را از دست دادهایم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره عدم مدیریت آبیاری محصولات کشاورزی در سال های گذشته، خاطرنشان کرد: از ۱۸۳ هزار هکتار اراضی آبی استان همدان ۱۶۰ هزار هکتار مجهز به سیستم نوین آبیاری شده در حالیکه باید از ابتدا برنامه ریزی درستی صورت میگرفت نه الان که ظرفیت آبخوان از دست رفته است.
انتهای پیام
نظرات