به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در ادامه برخی اخبار و تصاویر فضایی منتخب روزهای اخیر که پایگاه فضایی "اسپیس" آنها را منتشر کرده بررسی خواهیم کرد.
ماموریت ماه آرتمیس ۱ به سکوی پرتاب رسید
موشک بزرگ آرتمیس ۱ ناسا روز سه شنبه هفته گذشته(۱۷ اوت) به سمت سکوی پرتاب خود منتقل شد. هدف این ماموریت انجام یک پرواز آزمایشی بدون سرنشین توسط موشک بزرگ سیستم پرتاب فضایی(SLS) و فضاپیمای اوریون در ۲۹ اوت است. موشک "ماه" سیستم پرتاب فضایی غول پیکر ناسا که در بالای آن یک کپسول بدون سرنشین قرار دارد، سهشنبه شب پیش از نخستین پرواز آزمایشی، انتقال چند ساعته را به سمت سکوی پرتاب خود آغاز کرد.
این موشک ۹۸ متری قرار است نخستین ماموریت خود را به فضا بدون حضور هیچ انسانی، در ۲۹ اوت آغاز کند. این یک سفر بسیار مهم به ماه برای برنامه "آرتمیس"(Artemis) ناسا خواهد بود که با تاخیر طولانی روبرو شده است. این ماموریت، تلاش چند میلیارد دلاری آمریکا برای بازگرداندن انسان به سطح ماه است که تمرینی برای ماموریتهای آینده به مریخ محسوب میشود.
راهپیمایی فضایی روسیه به دلیل مشکل برقی لباس فضایی ناتمام ماند
راهپیمایی فضایی روسیه در خارج از ایستگاه فضایی بینالمللی چهارشنبه(۱۷ اوت) پس از اینکه یک فضانورد با لباس فضایی دچار یک مشکل الکتریکی با لباس فضایی خود شد، زودتر از زمان اصلی به پایان رسید. "اولگ آرتیمف"(Oleg Artemyev) فرمانده ماموریت اکسپدیشن ۶۷ پس از گزارش نوسانات ولتاژ در باتری لباس فضایی اورلان خود، دستور بازگشت به هوابند را داد.
اکسیژن مریخ را میتوان با استفاده از پلاسما از جو استخراج کرد
برای دریافت اکسیژن در مریخ، کاوشگران آینده ممکن است به دنبال استفاده از پلاسما باشند. در این تکنیک پیشنهادی از "الکترونهای گلوله مانند"(bulletlike electrons) استفاده میشود که این الکترونها نیز به مولکولهای مونوکسید کربن در جو سیاره سرخ برخورد میکنند.
غبار سیارک ریوگو از منظومه شمسی بزرگتر است
بخشهایی از سیارک ریوگو قدیمیتر از منظومه شمسی هستند. گرد و غباری که نمایانگر مواد پیش از خورشیدی(pre-solar) بودند، روی سطح این جهان کوچک مشاهده شد که آنها بازتاب دانههای باستانی یافت شده در چندین شهاب سنگ کندریتی کربنی هستند.
یختاقهای قمر "مشتری"
محققان دانشگاه تگزاس در آستین در مطالعه اخیرشان سرنخهای جدیدی درباره پوسته یخی قمر مشتری موسوم به "اروپا" ارائه دادهاند. در زیر پوسته یخی ضخیم قمر مشتری به نام "اروپا"(Europa) اقیانوسی عظیم است که در آن برفها بر روی قلههای یخی و درههای زیر آب شناور هستند. برف عجیب زیر آب در زیر یخ تاقهای روی زمین نیز وجود دارد، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که احتمالا همین امر در مورد قمر مشتری نیز صادق است. در واقع ممکن است این امر در ساختن پوسته یخی اروپا نقش داشته باشد.
یختاق(Ice shelf) که در فارسی سکوی یخی، یخرف، یخسکو، یخپشته و تاقچه یخی نیز نامیده میشود، بستری ضخیم و شناور از یخ است و جاییکه یخچالهای طبیعی یا یخسارها به سوی کنارهها یا سطح اقیانوس جریان یابند شکل میگیرد.
برف زیر آب بسیار خالصتر از سایر انواع یخ است. این بدان معناست که پوسته یخی "اروپا" میتواند بسیار کمتر از آنچه قبلا تصور میشد شور باشد. این اطلاعات بسیار مهمی برای دانشمندان ماموریتی است که فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا را آماده میکنند چرا که این ابزار از یک رادار برای اسکن زیر پوسته یخی استفاده میکند تا ببیند آیا اقیانوس اروپا میتواند برای زندگی مناسب باشد یا خیر.
اطلاعات جدید مهم است زیرا نمک به دام افتاده در یخ میتواند بر چگونگی و عمق رادار در پوسته یخی تاثیر بگذارد. توانایی پیشبینی اینکه یخ از چه چیزی تشکیل شده است به دانشمندان کمک میکند تا دادهها را درک کنند.
رمز و راز ابر گوگرد زهره توسط مدل کامپیوتری بررسی شد
زهره جوی دارد که با اسید سولفوریک ترکیب شده است. کار با یک مدل کامپیوتری جدید نشان میدهد که چرا ممکن است این گونه باشد. دانشمندان مسیر جدیدی برای ایجاد دیسولفور (آلوتروپ گوگرد متشکل از دو اتم گوگرد) در درون ابرهای زهره پیدا کردند.
فیزیک ماده فوق بحرانی ممکن است چندان پیچیده نباشد
ماده در شرایط فشار و حرارت شدید، زمانی که مایع و گاز خواص بسیار مشابهی از خود نشان میدهند، ممکن است توضیح سادهای داشته باشد. تحقیقات جدید نشان میدهد که این مرحله فوق بحرانی ماده ممکن است قوانین جهانی بین فازهای مایع و گاز ماده را به نمایش بگذارد.
تپ اخترها می توانند به تشخیص امواج گرانشی کمک کنند
ستاره شناسان امیدوارند از تپ اخترهای پراکنده در اطراف کهکشان به عنوان آشکارساز امواج گرانشی غول پیکر استفاده کنند. تپ اخترهای میلی ثانیه ای به دلیل سرعت شگفت آورد خود میتوانند دقت فوق العادهای را در بازههای زمانی بسیار طولانی حفظ کنند و آن تپ اخترهای میلی ثانیهای آشکارسازهای موج گرانشی کاملی هستند.
عملکرد رصدخانه اشعه ایکس چین در تشخیص یک میدان مغناطیسی
یک تلسکوپ پرتو ایکس چینی قویترین میدان مغناطیسی که تاکنون ثبت شده را شناسایی کرد. رصدخانه تلفیقی پرتوهای ایکس پرانرژی(HMXT) میدان مغناطیسی بیش از ۱.۶ میلیارد تسلا، تقریبا دو برابر رکورد قبلی از یک ستاره مغناطیسی عجیب به نام J۰۲۴۳.۶+۶۱۲۴ را شناسایی کرد.
کشف منشا سیارکها
این همه سنگهای فضایی که به سیاره ما برخورد میکنند از کجا میآیند؟ نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که بزرگترین شهابسنگها از بخش انتهایی سیارک میآیند و این به آن معناست که قسمت انتهایی سیارک با عبور سنگ فضایی از جو تجزیه میشود.
انتهای پیام
نظرات