• دوشنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401052417110
  • منبع : نمایندگی ایلام

بازار کار رشته حقوق خوب است اگر ...

بازار کار رشته حقوق خوب است اگر ...

ایسنا/ایلام هر ساله اغلب داوطلبان کنکور که در دبیرستان وارد رشته انسانی شده‌اند قصد دارند در رشته حقوق تحصیل کنند، چون معتقدند این رشته نه تنها درآمدزایی بالایی دارد بلکه دارای جایگاه اجتماعی خوبی در جامعه است، در همین راستا پای صحبت دانشجویان و اساتید این رشته نشسته‌ایم.

آینده شغلی دانشجویان حقوق چگونه است؟

«فردین صالحی‌کیا» دانشجوی رشته حقوق دانشگاه ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ، اظهار کرد: رشته حقوق یکی از رشته‌های پرطرفدار گروه علوم انسانی است که بیشتر دانش‌آموزان این رشته را برای انتخاب شغل‌های وکالت، قضاوت، سردفتری و مشاوره‌ی حقوقی انتخاب می‌کنند.

وی افزود: یک دانشجوی رشته حقوق باید روحیه مسئولیت پذیری و مهارت قدرت بیان را در خود تقویت کند، چرا که یک شخص حقوقی نه‌تنها خود مسئولیت‌ کارهایش را به‌عهده دارد، بلکه روزانه با افراد مختلفی در ارتباط است و می‌بایست ارتباط خوبی بر قرار کند تا عملکرد مناسبی داشته باشد.

صالحی‌کیا با اشاره به اینکه رشته حقوق علاوه بر مزایای بالا همچون درآمدزایی و جایگاه اجتماعی مناسب، دشواری های بسیاری نیز دارد، افزود: افرادی که قصد کار در حوزه وکالت را دارند باید پس از اتمام مقطع کارشناسی و اخذ کارت پایان خدمت(برای آقایان)در آزمون وکالت شرکت کرده و پس از شرکت در مصاحبه شفاهی ۲ سال دوره کارآموزی بگذرانند تا بتوانند پروانه وکالت دریافت کنند.

مقطع ارشد حقوق در دانشگاه ایلام راه‌اندازی می‌شود

«فاطمه جانی» دانشجوی کارشناسی حقوق نیز اظهار کرد: افرادی که به دنبال تحصیل در این رشته هستند باید بدانند دروس این رشته بیشتر تئوری، استدلالی و حفظی هستند و همچنین اگر فردی از علاقه و استعداد کافی برخوردار باشد و بتواند مهارت‌ها و تجربه‌های لازم را کسب کند، می‌تواند آینده‌ی خوبی برای خود رقم بزند و در این رشته‌ موفق باشد.

وی با بیان اینکه رشته حقوق در استان ما نیازمند توسعه و حمایت‌های بیش‌تری است، افزود: از عمده مشکلاتی که دامن‌گیر حقوق‌خوانان در دانشگاه ایلام شده میتوان به نبود مقطع ارشد در این رشته در این دانشگاه اشاره کرد.

جانی تصریح کرد: بسیاری از دانشجویان بومی رشته حقوق به علت هزینه گزاف دانشگاه‌های غیر دولتی یا نیمه دولتی و یا حتی عدم برخورداری از شرایط ادامه تحصیل در استان‌های هم جوار مجبور به ترک تحصیل هستند، از این رو امید می‌رود با حمایت دانشگاهیان و سایر مسئولان ارشد تدابیری برای حل این مشکل اندیشیده شود.

دانشجوی حقوق باید بعد از دانش‌آموختگی چه مهارت‌هایی داشته باشد؟

دکتر «پرویز باقری» عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ،اظهار کرد: رشته حقوق از محبوب‌ترین و پرمخاطب‌ترین رشته‌های گروه علوم انسانی است که با وجود فارغ‌التحصیلان بسیار هنوز هم دارای بازار کار مناسبی است.

وی افزود: از جمله مزیت‌های رشته حقوق می‌توان به فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان این رشته مانند کرسی قضاوت در دادگاه‌ها و دادسراها، وکالت، سردفتری، دفترخانه رسمی،مشاوران حقوقی، کارشناس حقوقی سازمان‌ها، ادارات و شوراهای حل اختلاف اشاره کرد.

باقری با اشاره به اینکه شاغل شدن در رشته حقوق صرفا بسته به داشتن مدرک تحصیلی نیست، تصریح کرد: دانشجو رشته حقوق علاوه بر اینکه باید علاقه مند و پیگیر مباحث این رشته باشد، باید  از مهارت‌هایی همچون سواد حقوقی، فن بیان بالا و روحیه جست‌وجو گرانه برخوردار باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام با بیان اینکه یادگیری زبان عربی و انگلیسی تاثیرات مثبت بسیاری در موفقیت شغلی یک حقوق‌خوان دارد، ادامه داد: حقوق مانند سایر رشته‌ها نیست که فرد بتواند به صورت خصوصی کار را در دست بگیرد؛ چرا که این رشته با افراد متعددی در ارتباط است و فردی که این رشته را مطالعه می‌کند حتما لازم است مطالعاتی در حوزه اصول فلسفه، جامعه شناسی و اقتصاد داشته و قدرت استدال مسائل، خلاقیت ذهنی و جسارت خود را نیز تقویت کند.

وی گفت: رشته حقوق در گذشته تنها چهار گرایش حقوق خصوصی، حقوق عمومی، جزا و بین‌الملل داشت، که امروزه خوشبختانه با توجه به تخصصی شدن سایر رشته‌ها رشته حقوق نیز از این جریان عقب نمانده و در واقع از گرایش‌های متنوعی مانند حقوق بشر، حقوق اقتصادی، حقوق نانو، حقوق بیو تکنولوژی، حقوق خانواده و....برخوردار است که دانشجویان می‌توانند بر حسب علاقه در هر کدام از رشته‌های دلخواه به ادامه تحصیل  بپردازند.

خبرنگار: مهسا نظری

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha