• شنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401052215566
  • خبرنگار : 71631

آمریکا مجسمه‌های سرقتی ایتالیا را برمی‌گرداند

آمریکا مجسمه‌های سرقتی ایتالیا را برمی‌گرداند

«موزه گتی» گروهی از مجسمه‌های سفالین باستانی مسروقه را به ایتالیا باز می‌گرداند.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، مسؤولان «موزه گتی» ‌ در لس‌آنجلس چند مجسمه‌ سفالین که به حوالی ۳۵۰ تا ۳۰۰ پیش از میلاد تعلق دارند را به همراه چهار اثر تاریخی دیگر به عنوان آثار مسروقه و ربوده‌شده به ایتالیا بازمی‌گردانند.

مسؤولان «موزه گتی»، نمایش این سه مجسمه که تصویرگر «اورفئوس» و «سیرن»، اساطیر یونان باستان هستند را متوقف کردند و قصد دارند آن‌ها را در ماه سپتامبر به ایتالیا منتقل کنند.

این مجموعه مجسمه‌ها که به شکل یک مرد نشسته و دو «سیرن» ‌ افسانه‌ای ساخته شده‌اند، در سال ۱۹۷۶ توسط «جی. پال گتی» از یک بانک خصوصی سوئیسی خریداری شدند.

گمان می‌رود منشأ اصلی این مجسمه‌ها به «تارانتو» واقع در منطقه «آپولیا» بازگردد. این مجسمه‌ها از سال ۲۰۰۶ در فهرست آثار تاریخی مسروقه‌ای قرار گرفته‌ بودند که مقام‌های ایتالیا قصد دارند مالکیت آن‌ها را پس بگیرند.

مسؤولان «موزه گتی» ‌ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند: مقام‌های مربوطه در ایالات متحده آمریکا این آثار را به عنوان اشیائی شناسایی کردند که از ایتالیا ربوده و یا غارت‌ شده‌اند.

مسؤولان این موزره همچنین برای استرداد چهار اثر دیگر، از جمله سه اثر تاریخی که در دهه ۷۰ میلادی خریداری شده‌اند و یک تابلو نقاشی رنگ روغن اثر «کامیلو میولا» با وزارت فرهنگ ایتالیا همکاری می‌کنند.

نتایج تحقیقات نشان داده است این چهار اثر به طور غیرقانونی از ایتالیا خارج شده‌اند.

موزه گتی در یک دهه گذشته بارها آثاری سرقت شده از ایتالیا که با خرید از حراجی‌های مختلف، تملک کرده و به نمایش گذاشته بود را پس از اثبات سرقتی بودن آن آثار برگردانده است،‌ هرچند در مواردی از بازگرداندن برخی آثار خودداری کرده است.

«گتی» همان موزه‌ای است که اوایل امسال نمایشگاهی از آثار ایران‌باستان را با عنوان «ایران‌باستان، جهان کلاسیک» با نمایش حدود ۲۰۰ شی‌ء تاریخی از هخامنشیان تا ساسانیان و تمدن‌های هم‌دوره با آن‌ها در یونان و روم باستان به مدت پنج‌ماه برپا کرد، درحالی که برخی باستان‌شناسان ایرانی به اصالتِ بعضی از آثار به نمایش گذاشته شده در این موزه، از جمله یک خنجر طلایی منسوب به اردشیر هخامنشی شُبهه وارد کرده‌اند. آثار به نمایش گذاشته شده در این موزه، از مجموعه‌های شخصی و همچنین موزه‌های ایالات متحده آمریکا، اروپا و خاورمیانه، از جمله متروپولیتن، موسسه شرق‌شناسی شیکاگو، لوور و برلین بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha