• پنجشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401052014341

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

فرهنگ توجه به سلامت روان باید نهادینه شود

فرهنگ توجه به سلامت روان باید نهادینه شود

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نهادینه سازی فرهنگ توجه به سلامت روان و پرداختن به بهداشت روان در جامعه را از مولفه‌های اساسی سلامت و ارتقا و بهبود آن برشمرد.

دکتر سید وحید حسینی در نشست کمیته پیشگیری از خودکشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بی شک، نشاط اجتماعی یکی از مؤلفه‌های اصلی رفاه و از مهم ترین شاخص‌های توسعه در کشورها به شمار می‌رود و نقش بسیار مهمی در سلامت و پویایی اجتماعی ایفا می‌کند.

به نقل از علوم پزشکی شیراز، او با اشاره به تاکید سازمان بهداشت جهانی در زمینه نقش بهداشت روان در سلامت جامعه، افزود: با این حال با وجود نقش عمده بهداشت روان در سلامت عمومی، در بسیاری از نقاط جهان این موضوع در درجه اهمیت پایین تری نسبت به سلامت و بیماری‌های جسمانی واقع شده و مورد غفلت قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مردم در حال حاضر نسبت به سلامت جسمی خود توجه داشته و اقدام به ارزیابی آن می‌کنند، بر اهمیت نهادینه سازی فرهنگ توجه به سلامت روان در جامعه، همسو با سلامت جسمی تاکید کرد.

حسینی توصیه دین مبین اسلام به مفاهیمی نظیر توکل و امید، مثبت نگری، قناعت و انتظارات منطقی، کنترل خشم، پرهیز از اندوه، خوش رفتاری، نشاط و شادمانی و همچنین اهمیت دادن به شبکه های حمایتی عاطفی و اجتماعی مانند خانواده را بیانگر توجه ویژه اسلام به بهداشت روان و نقشی آن در سعادت بشر دانست و اظهار کرد: در مطالعات مختلف نیز نقش باورهای مذهبی در سلامت روان به تایید رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خودکشی را یکی از موضوعات مهم در حوزه سلامت روان برشمرد و تاکید کرد: با استفاده از امکانات موجود، هم افزایی در زمینه به کارگیری توانمندی‌های موجود در دانشگاه و دیگر ارگان‌های مرتبط، می‌توان بسیاری از مشکلات موجود در این حوزه را کنترل کرد و شاهد کاهش این معضل باشیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت خودکشی در جهان، کشور و استان فارس، چالش‌های پیش رو در شناسایی، مراقبت و پیگیری افراد دارای اختلالات روانی را بیان کرد.

دکتر عباس رضائیان زاده گفت: خودکشی یکی از ۱۰ علت عمده مرگ در جهان است و به دلیل اهمیت آن، در ایران برنامه ‌های مدونی برای پیشگیری از خودکشی پیش بینی شده است.

او مداخلات روانشناسی و روانپزشکی در آسیب های اجتماعی و بررسی روند و ابعاد مختلف آن را برنامه ای درازمدت خوانده و گفت: در این زمینه توجه ویژه به افراد دارای سابقه اقدام به خودکشی، استفاده از ظرفیت‌های برون بخشی و توانمندسازی بهورزان، مراقبان سلامت و کارشناسان سلامت روان می‌تواند راهگشا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha