• شنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۱:۲۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1401051511088
  • خبرنگار : 71647

آسیب شناسی برنامه‌های مذهبی تلویزیون

چقدر برنامه و مهمان تکراری؟/ساخت برنامه های مذهبی در دقیقه ۹۰

چقدر برنامه و مهمان تکراری؟/ساخت برنامه های مذهبی در دقیقه ۹۰

یک برنامه ساز با انتقاد از ساخت برنامه‌های تکراری و همچنین دعوت از مهمان‌های تکراری در برنامه های دینی تلویزیون، به شتابزدگی در ساخت این قبیل برنامه ها هم اشاره و تصریح می کند که تنها چند روز قبل از پخش، به طور قطعی به او اعلام شده که می‌تواند برنامه‌اش را ضبط کرده و به آنتن برساند.

دلم می‌سوزد این همه برنامه‌ تکراری ساخته می شود

پویان هدایتی که برنامه محرمی «نشان ارادت» را امسال تهیه کرده است، یکی از مهمترین نقاط ضعف برنامه‌های مذهبی را تکراری بودن دانست و در این خصوص به ایسنا گفت: ما فقط دنبال کپی کاری رفته ایم. یک «ماه عسل» ساخته می‌شود بعد به ۱۰ نفر می‌گویند همچین طرحی را بسازند. در نهایت هیچکدام هم به اندازه «ماه عسل» دیده نمی‌شوند. من اولین نفری بودم که ۱۱ سال پیش طرح برنامه «نشان ارادت» را به تلویزیون دادم و در شبکه نسیم و نمایش ساختم. بعد از آن هزار نفر دیگر آمدند، کار کردند و رفتند.

این برنامه ساز تصریح کرد: دلم می‌سوزد که این همه برنامه‌های تکراری ساخته می شود. ۱۰ نفر جمع شوند یک برنامه خوب بسازند خیلی بهتر است تا اینکه مدام برنامه تکراری به روی آنتن برود. تا کِی یک نفر را کربلا ببریم و جلوی دوربین قرار دهیم؛ چقدر کارهای تکراری؟ این همه برنامه زنده با این ساختار رفتیم نتیجه اش چه بوده است؟ اگر امام حسین (ع) را قبول داریم که همه داریم، باید برای ایشان بیشتر تلاش کنیم.

سعی کنیم چهره های جدید به تلویزیون بیاوریم

این برنامه ساز که به عنوان مدیر تولید با برنامه «شوتبال» همکاری داشت، در ادامه تصریح کرد: برنامه «شوتبال» با آقای امیرحسین رستمی کار شد اما بعد از مدتی به خاطر اینکه هزینه کمتر باشد، یک مجری دیگر آوردند. خب، این مساله روی کیفیت برنامه تاثیر می گذارد. درباره برنامه‌های محرمی هم وضعیت همین طور است؛ برای اینکه مردم را بکشانیم سمت امام حسین (ع) باید از تولید برنامه‌ها تکراری پرهیز کنیم. تمام مهمان‌هایی که در این سال ها دعوت کرده‌ام، امسال دوباره روی آنتن هستند. من هر سال می‌گردم تا چهره ‌های جدید را به برنامه بیاوریم. در حالی که می‌توانم مهمانان سال گذشته را بیاورم چون با آنها آشنا هستم و هزینه و سختی کمتری برایم دارد ولی این کار را نمی‌کنم.

تا چند روز قبل از پخش، نمی‌دانستم امسال برنامه دارم!

تهیه کننده «نشان ارادت» مشکل دیگر برنامه‌های مذهبی و مناسبتی را تعجیل در ساخت دانست و عنوان کرد: من تا همین چند روز قبل از آغاز پخش، نمی‌دانستم امسال برنامه دارم. این همه آدم که در شبکه‌های دیگر آشنا داشتند، از مراحل دکور زدنشان هم فیلم گرفتند اما من که هزینه ساخت برنامه را از جای دیگری می گیرم و تا الان یک ریال از سازمان صداوسیما نگرفته‌ام، تا دیروز نمی‌دانستم برنامه دارم. کنداکتور نمی‌دهند. سال گذشته درخواست دادم که نظرسنجی بگذارید ببینید کدام برنامه مخاطب دارد و دیده می‌شود؛ برنامه من که ساعت ۱۱ شب پخش می‌شود یا برنامه‌ای که ساعت هفت پخش می‌شود؟ برای من که آشنا ندارم و هیچکس را به جز خدا ندارم، بازپخش هم نداید. اگر به امثال من بیشتر بها بدهید، ما هم کار بهتری می‌سازیم نه اینکه تا دقیقه ۹۰ ندانیم برنامه‌مان چیست.

او در توضیح اینکه چگونه در این فرصت کم برنامه‌اش را به آنتن می رساند، گفت: لوکیشن را از قبل آماده کرده بودم. منتظر نایستادم تا خبر کنند. انقدر اصرار می‌کردم تا بالاخره برنامه پخش شود. تمام برنامه‌هایم دقیقه ۹۰ بوده است. کلیپ‌ها را ضبط کرده‌ایم و با مداحان و تعزیه خوان‌ها هم صحبت کرده‌ایم.

او افزود: من پیشنهاد دادم برنامه «نشان ارادت» از بیستم محرم تا اربعین روی آنتن برود، اما شاید بگویند از شنبه همین هفته پخش را شروع کنیم.

در این زمینه بخوانید:

مدیران صداوسیما با مناسبت های مذهبی مثل سیل و زلزله برخورد می‌کنند!

هدایتی درباره ساختار فصل چهارم «نشان ارادت» توضیح داد: مثل سال‌های قبل یک برنامه گفت‌وگو محور است که مجری پشت دوربین قرار دارد و ما از مهمانان برنامه ـ چهره ها و مردم معمولی ـ درباره ارادت به امام حسین (ع) می‌پرسیم. در هر برنامه دو یا سه مهمان داریم که یکی از مهمان‌ها از میان سلبریتی‌ها و یکی دیگر از مردم معمولی است. مهمان‌های معمولی ما یک جایی از زندگی شان به امام حسین (ع) وصل شده اند.

این تهیه کننده با گله‌مندی از کنداکتوری که در این سالها در اختیار برنامه‌اش قرار گرفته است، عنوان کرد: من از سازمان صداوسیما پول نمی‌خواهم و از جای دیگری پول می گیرم و برنامه‌ام باید ساعت ۱۱ شب پخش شود. نمی دانم به خاطر نگاه سلیقه ای است یا چیز دیگر، که برخی برنامه ها در ساعت بهتری پخش می شوند. البته خداراشکر الان دارند به طرح‌ها نگاه می کنند و خبرهای خوبی آمده که تهیه کنندگانی که کار خوب داشته‌اند را صدا می‌کنند تا دوباره کار کنند.

برای ساخت حرم امام حسین (ع) پولی از کشور خارج نمی شود

او درباره انتقاد برخی اشخاص به کمک های مردم ایران در ساخت حرم امام حسین (ع) و پولی که به باور آنها از کشور خارج می شود، توضیح داد: در برنامه نشان ارادت توضیح داده‌ایم که هیچ پولی از ایران خارج نمی‌شود، بلکه پول از آنجا به داخل می‌آید، جوانان ایرانی کار می‌کنند و برای حرم کاشی درست می‌کنند. بنابراین پولی از اینجا خارج نمی‌شود. شاید باورتان نشود ولی خانمی پول یارانه‌اش را به حرم امام حسین (ع) می‌دهد؛ عشقش است، مگر می‌توان جلویش را گرفت؟

بیشتر بخوانید:

فرزند علی سلیمانی: ریتم برنامه‌های مذهبی منطبق با جوان‌ها باشد

هدایتی در پایان این گفت وگو از ساخت یک مستند در کربلا خبر داد و گفت: قرار است پنج نفر از مهمان‌هایمان که خوش درخشیدند اربعین به کربلا ببریم و بعد از اربعین یک مستند در این زمینه پخش کنیم.

به گزارش ایسنا، سری چهارم برنامه «نشان ارادت» به تهیه کنندگی پویان هدایتی به زودی روی آنتن شبکه دو می رود. فصل چهارم «نشان ارادت» به تهیه‌کنندگی پویان هدایتی در گروه معارف شبکه دو سیما و با مشارکت ستاد عتبات عالیات ساخته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha