محمد ابراهیم یخکشی در جمع خبرنگاران با بیان این خبر گفت: طی ۲۷ سال اخیر که ایستگاه هیدرومتری در روستای واسپول راهاندازی شد تا پیش از سیل هفتم مرداد، بزرگترین سیل ثبت شده در این رودخانه ۶۰ متر مکعب در ثانیه آورد آب داشت.
یخکشی افزود: اما در سیل اخیر ۲۰۰ مترمکعب در ثانیه جریان آب در این ایستگاه ثبت شد که نشان میدهد سیل هفتم مرداد ۳.۵ تا ۴ برابر از بزرگترین سیل ثبت شده در این شاخه از رودخانه بود.
وی افزود: حجم مصالح آورده شده توسط سیلاب به پاییندست آن قدر زیاد است که در بسیاری از نقاط، مسیر طبیعی رودخانه مدفون شده و به تخلیه لای و سنگ از بستر نیاز است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران خاطرنشان کرد: حجم زیادی از رسوبات و سنگهای آورده شده در پهنه گستردهای از رودخانه و اطراف آن نهشته شده و با توجه به حجم بالای آورد ناشی از سیل، برای پاکسازی رودخانه چند ماه زمان لازم است.
یخکشی، سیل اخیر رودخانه چالوس را سیلاب با منشأ بارانی-یخچالی عنوان کرد و افزود: گرمای زیاد هوا در ۲ هفته گذشته ذخایر برفی موجود در یخچالهای طبیعی را به برفآب تبدیل کرد؛ بارندگی شدید نیز سبب شسته شدن برف سستشده یخچالها شد و با به حرکت در آوردن برف در ارتفاعات این سیل عظیم را بنیان نهاد.
انتهای پیام
نظرات