به گزارش ایسنا، در نشست اخیر مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با رییس سازمان امور اجتماعی کشور مقرر شده به منظور شتابدهی ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی با همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور و شرکت بازآفرینی شهری ایران، حلقه واسط بین مردم و دولت شکل بگیرد و و همچنین از ظرفیتهای سازمان بهزیستی و سازمان فنی و حرفهای نیز استفاده حداکثری شود.
یکی از پنج اولویت اصلی شورای اجتماعی کشور رسیدگی به موضوع حاشیهنشینی است، حاشیهنشینی ابعاد مختلفی دارد که آسیبهای اجتماعی یکی از ابعاد آن به شمار میرود و شورای اجتماعی کشور به این مهم پرداخته است. بر اساس سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی همه دستگاهها باید برای ساماندهی حاشیهنشینی وارد عمل شوند و در جلسه شورای اجتماعی کشور چگونگی همسو شدن ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار و شورای اجتماعی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بنا به گفته محمد آئینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که چارچوب اصلی کار انجام شده است، اظهارکرد: گفت و گو حول این موضوع بود که چنانچه قرار است کار با نگاه مردمیسازی پیش رود، در سطح محله چگونه باید شروع شود و نهاد واسط بین مردم و دولت چگونه تشکیل شود، شرح خدمات این نهاد و این که متخصصان این حوزه چه کسانی باید باشند از جمله محورهای مورد بحث بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که در این زمینه تجربههای مختلفی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: تجربههای مختلف از قبیل نهاد توسعه محله شرکت بازآفرینی شهری ایران، دفاتر خدمات نوسازی شهرداری تهران و دفاتر تسهیلگری وزارت کشور تجربههای خوبی هستند که میتوان در این مسیر مورد استفاده قرار گیرند.
وی تاکید کرد: در این جلسه قرار شد با استفاده از تجربیات یاد شده با همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریها، شورای اجتماعی کشور و شرکت بازآفرینی شهری ایران، شرح خدمات راهبردی و چارچوبهای این نهاد مشخص شوند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: پیشنهاد ما این بود، این نهاد باید به شهرداریها وصل شود زیرا شهرداریها بیشترین نقش را در محلات دارند و شهردارها نیز به عنوان دبیران ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار باید برنامههای مورد نیاز جهت بهبود وضعیت سکونتگاههای غیررسمی را تهیه و اجرا کنند.
آئینی ادامه داد: هدف اصلی این است از ظرفیتهای ایجاد شده در گذشته استفاده حداکثری شود. همچنین باید از ظرفیتهای اصلی شناخته شده در محلات و نیز گروهها و نهادهایی که سابقه کار در محله را دارند، استفاده کرد.
به گفته وی در این جلسه مقرر شد با همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور و شرکت بازآفرینی شهری ایران، حلقه واسط بین مردم و دولت شکل گیرد و همچنین از ظرفیتهای سازمان بهزیستی کشور و سازمان فنی و حرفهای نیز استفاده حداکثری شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که سه وزارتخانه کشور، راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ساماندهی حاشیهنشینی نقش اصلی را بر عهده دارند، عنوان کرد: وزارت کشور حوزه توانمندسازی را بر عهده دارد؛ وزارت راه و شهرسازی در حوزه کالبدی عمل میکند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز وظیفه توانمندسازی اقتصادی ساکنان این محلات را بر عهده دارند. در صورت هماهنگی کامل این سه وزارتخانه میتوان شاهد بهبود وضعیت حاشیهنشینی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی باشیم.
انتهای پیام
نظرات