• یکشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401050906827
  • خبرنگار : 50378

/آشنایی با جاذبه‌های گردشگری جهان/

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

ایسنا/خراسان رضوی سفر و تجربه بازدید از نقاطی جدید و وصف‌ناشدنی می‌تواند یک نکته در انتخاب مقصد باشد؛ به همین دلیل انتخاب مقصدی درست و هوشمندانه برای ثبت خاطراتی شیرین یکی از اولویت‌هاست و این انتخاب درست تجربه متفاوتی را برای مسافران و گردشگران رقم خواهد زد.

در همین راستا یکی از مقاصد هیجان‌انگیز برای سفر «شهر مردگان» در روسیه است. شهر مردگان یکی از نام‌های روستای «دارگاوس» روسیه است که می‌تواند عنوان عجیب‌ترین مقصد گردشگری را به آن اختصاص داد.

بر خلاف دیگر مقاصد گردشگری در جهان، شهر مردگان روسیه شاید تنها مقصدی باشد که هیچ کس حضور در آن و بازدید از این منطقه را به گردشگران و مسافران توصیه نمی‌کند چرا که گفته می‌شود این شهر طلسم شده است و بازدیدکنندگان از آن زنده بیرون نخواهند آمد.

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

این روستا بین ۵ کوه از رشته کوه‌های کائوکاسوس قرار گرفته و در واقع گورستانی باستانی، مملو از مقبره‌ها و سردابه‌ها است. نکته قابل توجه در مورد این قبرستان باستانی شکل قبرهای آن است؛ قبرهای این منطقه در دل زمین حفر نشده‌اند بلکه مرده‌‎ها در درون خیمه‌هایی سفید رنگ قرار گرفته‌اند.

این قبرها به شکل سازمان‌یافته‌ای در در امتداد یکدیگر قرار گرفته‌اند که در پشت آن‌ها برج تخریب‌شده‌ای وجود دارد که گفته می‌شود از آن برای تماشای ارواح استفاده می‌شده است. سردابه‌های این قبرستان کلبه‌هایی سفید رنگ با سقفی منحنی شکل هستند که درون آن‌ها پله وجود دارد و بالای آن شبیه به گنبد است.

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

برخی از سردابه‌های بزرگ ۲ تا ۴ پله‌ دارند و کوچک‌ترها در یک طبقه قرار گرفته‌اند. بعضی از آن‌ها اصلاً سقف ندارند. داخل سردابه‌های بزرگ‌تر طاق‌های هرمی شکلی قرار دارد که سقف را نگه می‌دارد.

کوچک‌ترها طاق‌های بشکه مانند دارند. این طاق‌های مخروطی و هرمی به شکل تکه سنگ‌های پلکانی ساخته‌ شده‌اند. جنس دیوارها هم از سنگ و ساروج است و دارای پنجرهای مربع شکلی هستند که اجساد را از راه آن‌ها به داخل سردابه می‌گذارند.

گفته می‌شود قدمت شهر مردگان به قرن ۱۴ میلادی باز می‌گردد که قوم اوستیای در این منطقه زندگی می‌کردند و به دلیل کمبود زمین برای ساخت و ساز و کشاورزی این قوم مجبور می‌شدند غیرقابل استفاده‌ترین مکان را برای دفن مرده‌های خود انتخاب کنند.

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

نکته جالبی که در مورد این قبرستان وجود دارد قایق‌های چوبی است که در کنار مرده‌ها در این قبرستان دفن شده‌اند؛ گفته می‌شود که مردمان این منطقه مرده‌ها را به همراه لباس و وسایل دفن می‌کرده‌اند و این کار به این دلیل بوده است که پس از مرگ آن‌ها باید از رودخانه‌ای عریض عبور کنند.

۹۹ قبر سنگی و دخمه باستانی در این منطقه وجود دارد که در منابع قدمت قدیمی‌ترین سردابه قبرستان به قرن ۱۶ میلادی می‌رسد.

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

همانطور که گفته شد افسانه‌ای این قبرستان را تحت‌تاثیر قرار داده است مبنی بر اینکه هر کس بتواند به آن وارد شود زنده از آن جا باز نخواهد گشت و افسانه‌ای دیگر معتقد است که خدایان نیز این مکان را نفرین کرده‌اند، اما با این وجود در دوران شوروی گردشگران از این مکان بازدید می‌کردند و در ورودی این قبرستان نیز به راحتی بلیت‌فروشی انجام می‌گرفت.

شهر مردگان؛ شهری که از آن زنده بیرون نخواهید آمد

نکته قابل توجه دیگری که می‌تواند گردشگران را راغب به بازدید از این منطقه کند بناهای تاریخی است که از عصر برنز تا سده‌های میانه می‌رسد و بسیار غنی است و به عبارتی برای باستان‌شناسان گنجینه‌ای از اطلاعات است و چگونگی زندگی اوستایی‌ها را در قرون گذشته نشان می‌دهد.

منبع:

www.atlasobscura.com

www.calvertjournal.com

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha