• پنجشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1401050604730

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده؛

به وجود گسل های فرهنگی معترفیم

به وجود گسل های فرهنگی معترفیم

ایسنا/کرمان عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده گفت: باید معترف شویم یک سری گسل‌های فرهنگی داریم و اگر نسبت به آن‌ها چاره‌ای پیدا نکنیم نمی‌توانیم با این تشکل‌ها مشکلات جامعه را حل کنیم.

فریبا علاسوند پیش از ظهر امروز ۶ مردادماه در نشست کارگروه ویژه بانوان دفتر امام جمعه کرمان تحت عنوان "بانوان تمدن‌ساز" بیان کرد: ظرفیت تمدن زنان برای به حرکت در آوردن جامعه استثنایی است و از ظرفیت همه زنان باید استفاده شود چه بسا ممکن است فردی مذهبی باشد اما در ظاهر نشان ندهد.

وی افزود: در این کارگروه‌هایی که تشکیل می‌شود آدم‌های متخصص که در زمینه بانوان فعالیت کنند تنها طلبه‌ها یا فعالان حوزه بانوان نیستند بلکه باید روانشناسان و مشاوران و ... نیز باشند که جذب این کارها شوند.

علاسوند عنوان کرد: از تمام ظرفیت‌های استان به خصوص آدم‌های متخصص و علاقه‌مند با شمایل مختلف و در زمینه‌های مختلف استفاده شود زیرا در این صورت است که این مسائل به دغدغه مردم تبدیل می‌شود و می‌توان به مردم فهماند که این مسائل دغدغه نظام نیست و به خاطر مردم است.

وی اضافه کرد: ما به دلیل اینکه رویکرد دینی داریم بحث اعتبار نسبت به محتواهای تولیدی برای‌مان بسیار مهم است به همین جهت این خسیسه موجب آهسته بودن سرعت کار می‌شود.

علاسوند تأکید کرد: باید معترف شویم یک سری گسل‌های فرهنگی داریم و اگر نسبت به آن‌ها چاره‌ای پیدا نکنیم نمی‌توانیم با این تشکل‌ها مشکلات جامعه را حل کنیم.

وی هویت‌های سیال، عشق‌های سیال، اخلاق عمومی جامعه، اوقات فراغت، مسئله مصرف، مرجعیت خانواده و ... را از جمله گسل‌های فرهنگی دانست‌ و گفت: در زمان قدیم به دلیل عدم گستردگی رسانه و ارتباطات، دخترها و پسرها خیلی زود متوجه می‌شدند می‌خواهند چه کسی بشوند، به ثبات می‌رسیدند و هویت‌ها پایدار بود.

علاسوند اضافه کرد: از اول انقلاب تاکنون جهان تغییر بسیاری کرده و چیزی تحت عنوان هویت‌های سیال پدید آمده که استقرار را به راحتی تجربه نمی‌کند.

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته رسانه ما بسیار ضعیف شده است در حالی‌که در دنیای غرب جای نفس‌ کشیدن نگذاشته و فیلم‌هایی ساخته می‌شود که هرکدام نشان‌دهنده یک جریان هستند و مفاهیم مهمی را بیان می‌کنند.

علاسوند اضافه کرد: تشکیل این کارگروه‌ها بسیار مهم و مفید است اما باید از اتفاقات زیر پوسته شهر و جامعه خبر داشت و ادبیات، همان ادبیات نسل جدید باشد.

وی تأکید کرد: در حال حاضر بحث‌های الگوسازی مانند زمان قدیم نیست؛ شاخصه‌های الگویی از یک زن بیان می‌شود که هر زن می‌تواند در جایگاه خودش چه به عنوان یک زن شاغل چه زن خانه‌دار آن‌ها را داشته باشد.

علاسوند با تأکید براینکه تشکیلات و فعالیت‌های مفید در جامعه انسان متخصص و بیان فاخر نیاز دارد گفت: در این این فعالیت‌ها اسلامیزه کردن همه چیز مردم را دلزده می‌کند و باید آیات و روایات را با شیوه‌های دیگری در زندگی مردم و جامعه پیاده کرد.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی ضمن تشکر از مسئولین این کارگروه بیان کرد: در یک زندگی مشترک درست است نقش‌های متفاوتی وجود دارد و ممکن است از نظر عددی این نقش‌ها مساوی تقسیم شده باشند اما جایگاه این نقش‌ها با هم متفاوت است.

وی افزود: کسانی که اهل فن هستند بهتر متوجه می‌شوند سهم هر کدام از این نقش‌ها و تأثیر آن‌ها چقدر است؛ وقتی در خانواده به نقش خود پی ببریم و درست انجام دهیم در ارتقاء جامعه نیز مؤثر خواهد بود.

امام جمعه کرمان با توجه به نام کارگروه گفت: ما در پنج گام مهم باید جامعه را برای قیام حضرت ولی عصر (عج) آماده کنیم که یکی از آن‌ها بحث تمدن‌سازی دینی و اسلامی است که با این جلسات تحقق پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha