به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم فولادی، مجری این طرح در مورد ضرورت انجام این پژوهش، گفت: در فرآیند تولید نبات زعفرانی، اضافه کردن زعفران به شربت شکر و قرارگرفتن آن در معرض حرارت میتواند باعث کاهش کیفیت متابولیتهای زعفرانی آن شود.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدر رفت زعفران باقی مانده در شربت زعفران و تاثیر منفی آن در فرآیند کریستالیزاسیون نبات را از دیگر مشکلات تولید نبات دانست و افزود: هنگام مصرف شاخه نبات، باقی مانده نخ پنبهای یا پلاستیکی اثر ناخوشایندی برای مصرف کننده دارد که استفاده از نخ خوراکی زعفرانی میتواند به عنوان راه حل مشکلات شرح دادهشده محسوب شود و با این روش میتوان با محافظت از ترکیبات زعفران در دماهای بالای تولید نبات، محصولی سلامتمحور، اقتصادی و مورد پسند جامعه تولید کرد.
فولادی با بیان اینکه این صنعت به حمایت دولت برای افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی نیاز دارد، ادامه داد: صنعت نبات با سرمایه اولیه کم ضمن ایجاد اشتغال بالا، با جلوگیری از خامفروشی زعفران قابلیت ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور را دارد.
وی در مورد نخ خوراکی تولید شده در این کار پژوهشی، افزود: در ساختار این محصول پژوهشی – کاربردی علاوهبر کربوکسی متیل سلولز از پروتئین و عصاره زعفران نیز استفاده شده که با وجود ایجاد ساختار فیزیکی مناسب برای تحمل شرایط دمایی و ویسکوزیته بالا، خوراکی بوده و میتواند در تهیه محصولات غذایی دیگر نیز استفاده شود.
فولادی ادامه داد: این محصول دانشبنیان مورد توجه بخش خصوصی قرار گرفته و تولید صنعتی این محصول جدید، تنها نیازمند تغییراتی جزئی در تجهیزات تولید نبات است.
به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز افزود: نبات یک محصول نام آشنای صنعت قنادی ایران است که از دیرباز در ایران تولید میشده و ایران به عنوان پل ارتباطی این تکنولوژی بین اروپا، آسیا و آمریکا شناخته و در کشورهایی از ۵ قاره جهان محصولات متنوعی از آن به بازارها عرضه میشود.
وی با بیان اینکه این محصول در ایران با تنوع طعم و شکل تولید میشود، گفت: در این میان مصرف نبات زعفرانی از جذابیت بیشتری در دنیا برخوردار بوده، اما در حال حاضر تولید و مصرف آن با مشکلاتی مواجه است.
انتهای پیام
نظرات