• چهارشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401042919744
  • خبرنگار : 30188

روش محاسبه تعداد ممبرین دستگاه RO تصفیه آب صنعتی

روش محاسبه تعداد ممبرین دستگاه RO تصفیه آب صنعتی

شاید در برخی از مواقع این محاسبه درست باشد اما این روش اصولی نیست و به همین دلیل در بسیاری از موارد نتیجه درستی از آن حاصل نمی‌شود. برای محاسبه تعداد ممبرین‌های لازم برای سیستم RO با یک ظرفیت مشخص به پارامترهای مختلفی از جمله نوع خوراک و نوع ممبرین نیاز داریم و از این معادله (NE = QP / f . SE) استفاده می‌کنیم.

به گزارش ایسنا به نقل از قدکساز، در مخرج پارامتر SE را داریم که سطح فعال ممبرین است که استفاده کردیم. در برخی از ممبرین‌ها عدد 400 قید می‌شود مانند BWC-400 که سطح غشائی این ممبرین‌ها 37 متر مربع است و اگر عدد قید شده 440 باشد سطح غشائی آن‌ها 41 متر مربع است. پس به جای SE سطح غشاء ممبرین درج می‌شود.

روش محاسبه تعداد ممبرین دستگاه RO تصفیه آب صنعتی

دیتا شیت ممبران 8 اینچ

اخیراً بحث کاری با یکی از همکاران ما در یکی از شرکت‌های داخلی داشتیم و از او پرسیدم: « تعداد ممبرین سیستم RO برای ظرفیت مشخص را چجوری محاسبه می‌کنید؟»

این همکار ما می‌گفت: «ما برای تعیین تعداد ممبرین، دیتا شیت آن‌ها را مطالعه می‌کنیم و میزان پریمت فلویی که در روز می‌توانند به ما بدهند را استخراج می‌کنیم. سپس ظرفیت سیستم را بر عدد درج شده روی دیتا شیت تقسیم می‌کنیم و تعداد ممبرین‌ها را مشخص می‌کنیم.

من برای او یک مثال درباره ممبرین BWC-400 آوردم که میزان پریمت فلو آن روزانه 40 متر مکعب درج شده است. متأسفانه این همکار ما سایر توضیحات درج شده روی ممبرین را مطالعه نکرده بود، مثلاً زیر این عدد نوشته شده: عدد به دست آمده در شرایط استاندارد است.

شرایط استاندارد شرکت‌های سازنده که در آن ممبرین را تست می‌کنند آب خوراک با 2000 میلی‌گرم نمک NaCl است که این میزان نمک در آب الترا پیور است. در واقع شرکت سازنده ممبرین را در آب مقطر تست و نتیجه آن را در دیتا شیت قید می‌کند.

در حقیقت این عدد برای مقایسه ممبرین‌ها کاربرد دارد نه برای محاسبه تعداد ممبرین‌های لازم برای یک دستگاه تصفیه آب صنعتی.

این مکالمه به ما نشان می‌دهد که تا چه میزان استفاده از متخصصان و بهره بردن از مشاوره‌های فنی به ما در انتخاب ممبرین درست و طراحی سیستم آب شیرین‌کن صنعتی اهمیت دارد.

روش درست محاسبه تعداد ممبران RO

اخیراً فردی در تماس با واحد فروش شرکت قدکساز درباره تعداد ممبرین‌های مورد نیاز در دستگاه تصفیه آب صنعتی با ظرفیت 400 متر مکعب در روز پرسید؛ به نظرمان آمد که بخشی از مشاوره تلفنی که به این فرد داده شد را با شما در میان بگذاریم تا بتوانید از اطلاعات موجود در هنگام خرید دستگاه تصفیه آب صنعتی بهره ببرید.

روش محاسبه تعداد ممبرین دستگاه RO تصفیه آب صنعتی

برخی افراد با در نظر گرفتن اینکه هر ممبرین روزانه 25 متر آب تولید می‌کنند، میزان ممبرین مورد نیاز در سیستمی با ظرفیت 400 متر مکعب در روز را 16 می‌دانند و به همین ترتیب در سیستمی با ظرفیت 500 متر مکعب عدد 20 ممبرین را اعلام می‌کنند.

SDI یا زیرساخت داده‌های مکانی این‌ها به ما یک عدد SDI می‌دهند. مثلا SDI  کمتر از 5 برای سیستم‌های پیش تصفیه سنتی است اما SDI کمتر از 2.5 برای پیش تصفیه اولترا که خیلی مدرن‌تر و پیشرفته‌تر از بقیه سیستم‌ها است، کاربرد دارد. ما با استفاده از این عدد یک رنج برای فلاکس در نظر می‌گیریم. که حداقل و حداکثر دارد. یکبار حداقل فلاکس را وارد می‌‎کنیم تا حداکثر تعداد ممبرین را به ما بدهد؛ و یکبار حداکثر را وارد می‌کنیم تا حداقل تعداد ممبرین را به ما بدهد.

پس ما اینجا یک رنجی از تعداد ممبرین داریم که بر اساس نوع خوراک، نوع پیش تصفیه، ممبرین و دبی که می‌خواهیم به دست می‌آوریم. این 4 پارامتر با استفاده از این فرمول در این رابطه لحاظ شده و یک حداقل و یک حداکثر به ما داده است.

پس اینکه بگوییم برای سیستمی با ظرفیت 400 متر مکعب 16 ممبرین استفاده کنیم تا هر کدام 25 متر مکعب آب برای ما تولید کند، روش درستی نیست چون نوع خوراک و نوع پیش تصفیه را در محاسبات لحاظ نکردیم.

اما سوال اصلی این است که در این سیستم می‌توانیم ریکاوری 75 درصد را با 16 ممبرین انجام دهیم؟ با این فرض که شما از پرشر وسل‌های 4 المانه استفاده کنید به مراحلی که برای ریکاوری 75 درصد می‌خواهیم 2 به یک است؛ یعنی تعداد پرشر وسل‌های استیج اول 2 برابر استیج دوم باشد.

سوالی که در این مرحله مطرح می‌شود این است که نحوه جانمایی پرشر وسل‌ها چطور باید باشد تا دو برابر باشد؟ تنها کاری که می‌توان در این سیستم انجام داد این است که نسبت پرشر وسل‌ها سه به یک باشد که در این حالت برای ریکاوری 75 درصد زیر 90 ست کنید.

با این کار قطعاً مشکلات زیادی برای ممبرین‌های استیج دوم ایجاد و باعث خرابی زودتر از موعد آن‌ها می‌شود.

آخرین مرحله پس از مشخص شدن تعداد ممبرین‌ها، شبیه سازی سیستم در نرم افزار است تا ببینیم خطا دارد یا خیر. بعد از طی همه این مراحل می‌توانیم تعداد دقیق ممبرین‌های مورد نیاز یک دستگاه را مشخص کنیم.

ممبرین لب شور

ممبرین؛ممبران لب شور نیاز به حذف مواد معلق، مواد جامد محلول و گازها از آب، ممبرین‌های اسمز معکوس را به یکی از کاربردی‌ترین قطعات دستگاه‌های تصفیه آب تبدیل کرده است. انتخاب نوع ممبرین به نوع آب خوراک بستگی دارد.

ممبرین‌های لب شور یا brackish water membrane به دلیل میزان TDS بیشتر آب‌های زیرزمینی نسبت به آب‌های سطحی در دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی که از منبع آب ورودی به آن‌ها آب چاه باشد، کاربرد دارند.

ممبرین دریایی

ممبرین‌ دریایی یا Sewater Ro Membrane به دلیل قدرت بالا در حذف املاح از آب‌های با میزان TDS بالا در دستگاه‌های تصفیه آب دریایی کاربرد دارد و توانایی حذف 99.6 املاح آب دریا با هر میزان شوری را دارد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha