• شنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401042516764
  • منبع : نمایندگی مازندران

معرفی ۲ رقم جدید پرمحصول برنج در آمل

معرفی ۲ رقم جدید پرمحصول برنج در آمل

ایسنا/مازندران معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل استان مازندران از معرفی ۲ رقم جدید برنج با عملکرد تولید ۸.۵ تن در هکتار با مصرف آب کمتر و کیفیت و طعم بسیار خوب خبر داد.

وحید خسروی، در جمع خبرنگاران با بیان خبر فوق اظهار کرد: این ۲ رقم جدید که در حال حاضر ۰۸ و ۰۱۵ نام دارد، در فصل زراعی امسال در معاونت مؤسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل کشت شده، علاوه بر مصرف کمتر آب، کیفیت بسیار خوب در طعم، حدود ۱.۵ تن در هکتار در مقایسه با ارقام پرمحصول قبلی افزایش عملکرد تولید دارد.

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران نیز به معرفی ۲ لاین جدید برنج تولید محققان این موسسه در شهرستان آمل اشاره کرد و گفت: این ۲ رقم برنج تا پایان امسال رونمایی و برای فراگیرشدن کشت در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت و با رونمایی این ارقام جدید علاوه بر افزایش قابل توجه در تولید برنج، کشور از وارد این محصول نیز بی نیاز خواهد شد.

خسروی قد بوته ارقام جدید برنج را حدود ۱۱۰ سانتیمتر اعلام کرد و افزود: دوره کشت تا برداشت این محصول به ترتیب ۹۲ تا حدود ۱۱۰ روزه است و از نظر کیفیت طعم و پخت، هم‌ردیف برنج «طارم» است.

وی از معرفی ۲۵ رقم برنج توسط مؤسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل طی حدود ۶ دهه فعالیت خبر داد و تصریح کرد: ارقام معرفی شده از قبیل «ندا»، «نعمت»، «فجر»، «شفق»، «شیرودی»، «تیسا»، «هلال» و «طلوع» با عملکرد محصول بالا نقش بسیار مهمی در تولید برنج مصرفی و بی نیازی حداقلی کشور برای واردات داشته اند.

معرفی ۲ رقم جدید پرمحصول برنج در آمل

تولید ۸.۵ تنی محصول، عملکرد رقم جدید برنج در هر هکتار

همچنین مرتضی نصیری، مسئول بخش اصلاح و تهیه بذر معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران در تشریح صفت‌های ۲ رقم جدید برنج، به کیفیت مطلوب این ارقام اشاره کرد و گفت: رقم ۰۸ از نظر تولید، مشابه برنج دانه بلند هندی است و رقم ۰۱۵ هم مشابه ارقام «طارم محلی» و «امراللهی» و «بی‌نام» است.

نصیری، مقاوم بودن به بیماری بلاست و خسارت کم در برابر آفات برنج را از قابلیت‌های مهم برنج‌های معرفی شده جدید عنوان کرد و ادامه داد: مصرف آب در رقم‌های جدید برنج در مقایسه با رقم‌های قبلی کمتر است و علاوه بر کشت در استان‌های شمالی، در استان‌های جنوبی کشور نیز قابلیت کشت دارد.

وی ادامه داد: هر ۲ رقم دارای عطر و طعم مشابه برنج «طارم محلی» است و با ذائقه‌های مردم کشور نیز کاملا سازگاری دارد.

گفتنی است استان مازندران رتبه نخست تولید برنج کشور بوده که با حدود ۲۱۵ هزار هکتار شالیزار سالانه بیش از یک میلیون تن برنج سفید تولید و روانه بازارها می کند. 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha