• شنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401042516580
  • خبرنگار : 50212

مطالبات فرهنگی استان مرکزی از رئیس جمهور:

از خانه ای که احیا نشد تا پروژه های نیمه کاره، در مسیر سالمندی!

از خانه ای که احیا نشد تا پروژه های نیمه کاره، در مسیر سالمندی!

ایسنا/مرکزی سرزمین آفتاب، مهد پرورش مشاهیر و مفاخر و مهد فرهنگ و تمدن و برخوردار از یادگاران بجامانده از ادوار گوناگون تاریخی است، این استان بزودی مقصد سفر استانی رئیس جمهور است و مردمش مطالبات زیادی از دولت سیزدهم دارند که بخش مهمی از این مطالبات، فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، نظر به لزوم انعکاس مطالبات و خواسته‌های مردم استان مرکزی در حوزه‌های گوناگون فرهنگی و هنری در گفت‌وگو با تنی چند از مسئولان و متولیان حوزه فرهنگ استان به بیان این مطالبات پرداختیم.

در همین رابطه معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی با اشاره به اینکه بیشترین دغدغه جوانان استان در حوزه فرهنگی تعریف می شود، اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۶ سازمان مردم نهاد در رده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

"مرتضی امیدی" مهمترین نیاز جوانان را آموزش و توانمندسازی آنان برای فراگیری مهارت‌های گوناگون دانست و افزود: متاسفانه عموما برطرف کردن این نیاز جوانان زمانی شکل عملی به خود می‌گیرد که بخواهیم از آنان در فعالیت‌هایی نظیر انتخابات و ... استفاده کنیم اما به محض تمام شدن این جریانات اتفاق خاص دیگری صورت نگرفته و قشر جوان جامعه که تشنه دریافت خدمات فرهنگی هستند به بوته فراموشی سپرده می‌شوند.

وی با اشاره به برخی نگاه‌های اشتباه به جوانان گفت: در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌سازی‌هایی که در حوزه جوانان باید انجام شود تقویت ایده پروری با حمایت واقعی و تامین اعتبارات لازم است و سفر هیات دولت فرصت مناسبی برای ارائه ظرفیت‌های استان در حوزه فرهنگی و جوانان است تا این پتانسیل که بالقوه است، بالفعل شود.

وی افزود: با محدودیت منابع مالی مواجهیم و اعتبارات ناچیزی که سالانه به حوزه فرهنگ و جوانان تخصیص می‌یابد، صرف برگزاری کارگاه های آموزشی و ایده پردازی برای افزون بر ۱۰۶ سازمان مردم نهاد فعال در حوزه جوانان می‌شود ولی به نظر می‌رسد صرف برگزاری و تشکیل کارگاه خروجی مناسبی در پی نخواهد داشت بلکه باید در ادامه با اعطای تسهیلات بلاعوض یا کم بهره، به جوانان فرصت داد که نیازهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود را با اتکاء به این آموزش ها و توانایی‌ها و خلاقیت خود رفع کنند.

خانه ای که احیا نشد

امیدی با اشاره به مانورهایی که درخصوص احیای خانه‌های جوان توسط دولت قیلی در سطح کشور صورت گرفت، گفت: متاسفانه به دلیل سوءمدیریت و سوءتدبیرهایی که در آن مقطع صورت گرفته است در بیشتر نقاط کشور از خانه جوان تنها یک تابلو باقی مانده و طرح دولت قبل برای احیای این خانه به نتیجه نرسید.

وی با اشاره به اینکه صرف تبدیل کردن یک یا دو اتاق در شهرهای استان مرکزی به خانه جوان نمی‌تواند منجر به عینیت بخشیدن به کارکرد اجرایی این طرح شود، گفت: تبدیل یک فضا برای فعالیت جوانان نمی‌تواند مفهوم خانه جوان را عینیت بخشد و در واقع یک سمن سرا تشکیل شده است نه خانه جوان و می‌توان تنها برای برگزاری جلسه یا کارگاه آموزشی از آن استفاده کرد.

هیچ پروژه‌ای در استان در حوزه جوانان تعریف و اجرایی نشده است!

وی احیای واقعی خانه‌های جوان در تمامی شهرهای استان مرکزی را از مطالبات جدی جوانان از دولت سیزدهم دانست و افزود: متاسفانه هیچ پروژه‌ای در استان در حوزه جوانان تعریف و اجرایی نشده است که بخواهیم تکمیل آنرا در قالب پروژه های نیمه تمام از هیات دولت مطالبه کنیم.

این مقام مسئول در اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی در ادامه، آمار بالای وقوع آسیب‌های اجتماعی نظیر سن بالای ازدواج، افزایش آمار طلاق، نزاع و درگیری، اعتیاد و ... در جامعه را متاثر از نبود برنامه ریزی دقیق برای جوانان به دلیل محدودیت منابع مالی و خلاء زیرساخت‌های فرهنگی دانست و افزود: یکی از تصمیمات اشتباه در شرایط پیک کرونا تعطیلی اماکن ورزشی به جای تعطیلی سفره‌خانه‌های سنتی و اماکن تجمعی عمومی بود. تقویت قوای جسمانی و ارتقای ایمنی بدن لازمه مصون ماندن از کرونا بود در حالیکه در شرایط کرونایی اولین اقدام در دوران پیک، تعطیلی اماکن ورزشی بود.

دریافت مجوز سفره خانه راحت تر از دریافت مجوز باشگاه ورزشی!

وی افزود: برای دریافت مجوز فعالیت یک باشگاه یا مکان ورزشی فرآیند دشوار و زمان بری باید طی شود اما برای دریافت مجوز سفره‌خانه سنتی دو هفته وقت نیاز است و پیچیدگی اخذ مجوز فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و هنری را ندارد. باید دولت فرآیند صدور مجوز را در استان مرکزی که از سرانه پائین فضاهای ورزشی برخوردار است تسهیل کند.

او گفت: تمامی شهرهای استان مرکزی حتی شهرستان اراک به عنوان مرکز استان از سرانه پائین فضاهای فرهنگی، تفریحی و ورزشی برخوردارند و از هیات دولت انتظار می‌رود که نسبت به افزایش سرانه‌های مورد نیاز جوانان اقدام کند.

امیدی با اشاره به اینکه برخی معتقدند بالا رفتن سن ازدواج ناشی از نبود مسکن، نبود اشتغال مناسب و وضعیت نامناسب معیشتی جوانان است، گفت: ولی بسیاری از جوانان صاحب مسکن و شغل مناسب هستند اما تمایلی به ازدواج ندارند که دلیل آن تغییر نگاه جوانان و خانواده‌های آنان است و شرایطی که جامعه ایجاد کرده موجب شده است که جوانان تا زیر باز مسئولیت تشکیل خانواده و در ادامه فرزندآوری نروند.

وی بیان کرد: تخصیص اعتبار لازم برای اشتغالزایی و مهارت آموزی جوانان، توجه ویژه به حوزه آموزش‌های کاربردی و تخصصی، ایجاد فضاهای مناسب فعالیت فرهنگی، ورزشی و اجتماعی، تسهیل در صدور مجوزها و نیز تسهیلات از جمله مطالبات جوانان استان مرکزی از رئیس جمهور و هیات دولت در سفر به استان مرکزی است.

رئیس حوزه هنری استان مرکزی نیز با بیان اینکه هنر نگین فرهنگ است، گفت: هیچ اندیشه‌ای ماندگار نخواهد بود مگر اینکه در قالب هنر ریخته شود و برای بازتولید اندیشه و تفکر نیاز به بهره گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری هستیم. زبان هنر یک ابزار تاثیرگذار برای بیان اندیشه‌هاست که توسط هنرمندان بکار گرفته می‌شود.

استان مرکزی فاقد ظرفیت هنری برای ماندگاری هنرمندان

"رضا میرزایی" از هنرمندان به عنوان منابع انسانی یاد کرد و افزود: استان مرکزی در خصوص تربیت و پرورش هنرمندان کارنامه قابل قبولی دارد اما این استان از یک چالش بزرگی در سالیان گذشته رنج برده است و آن نبود ظرفیت هنری برای ماندگاری هنرمندان است که پویا نبودن فضای کسب و کار برای حفظ بقا به منظور تامین معیشت، دلیل مهم بروز این چالش است.

اصحاب فرهنگ و هنر نیازمند محیط کسب و کار

وی با تاکید بر اینکه باید سازوکاری فراهم کرد که میزان ماندگاری هنرمندان در سطح استان با تقویت و ارتقای محیط کسب و کار افزایش یابد، گفت: در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی باید تصمیماتی به منظور فراهم شدن محیط کسب و کار برای اصحاب فرهنگ و هنر صورت گیرد تا عدالت فرهنگی ارتقاء یابد و از ظرفیت هنری هنرمندان و فعالان فرهنگی بیشتر استفاده شود.

وی با بیان اینکه باید در فضای تولید، توزیع و مصرف، ملاحظات و تسهیلاتی در نظر گرفته شود تا منجر به تولیداتی شود که به لحاظ محتوایی و کیفیتی مبین ارزش‌های انقلاب اسلامی باشد، افزود: یکی از نواقص زیرساختی در هنر تئاتر استان مرکزی نبود فضای اجرایی مناسب است البته در شهرستان دلیجان یک فضای تقریبا مناسبی افتتاح شد اما در سایر شهرهای استان وضعیت خوبی نداریم و ظرفیت مکانی برای اجرای نمایش‌های استاندارد نامناسب است.

این فعال حوزه فرهنگی در استان مرکزی با اشاره به نیمه تمام ماندن اجرای پروژه تالار مرکزی اراک گفت: در سفر رئیس جمهور باید اعتبارات کافی برای بهره‌برداری از این طرح نیمه تمام تخصیص یابد و زیبنده نیست که پروژه‌های نیمه تمامی که از عمر آنها سالیان متمادی گذشته است، با وجود سفر هیات دولت به استان همچنان بلاتکلیف باقی بماند.

وی در ادامه خواستار تخصیص اعتبارات دولتی برای حوزه تولیدات هنری در سطح استان شد و افزود: اگر چرخه تولید، توزیع و مصرف معیوب باشد اثرگذاری خود را از دست خواهد داد، بنابراین باید با حمایت واقعی از تولیدکنندگان آثار هنری، زمینه فعالیت صحیح این چرخه را فراهم کرد تا شاخص‌های فرهنگی و هنری استان تقویت شود.

رئیس جمهور در سفر به استان مرکزی به دنبال تحقق عدالت فرهنگی باشد

او تصریح کرد: رئیس قوه مجریه در سفر به استان مرکزی باید به دنبال تحقق عدالت فرهنگی باشد تا فضای کسب و کار برای فعالیت های فرهنگی و هنری ارتقاء پیدا کند و اثر بخشی یک فرهنگ متعالی در استان متبلور شود.

میرزایی خواستار ارائه طرح جامع در حوزه فضای فرهنگی استان در جریان سفر دولت به این استان شد و افزود: باید دید استان مرکزی فاقد چه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری است، بر این اساس باید از فرصت سفر هیات دولت برای ایجاد یا توسعه آنها استفاده کرد.

وی بیان کرد: اگر به دلیل محدودیت منابع اعتباری امکان پر کردن خلاء‌های زیرساختی با احداث اماکن و مراکز مورد نیاز نبود باید در قالب ارائه طرح جامع به فکر استفاده از داشته‌های موجود باشیم. به عنوان مثال فرهنگسرای آئینه اراک یکی از مراکز مناسب استان برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری است اما به لحاظ ساختمانی و سخت افزاری به شدت فرسوده شده است و طبیعی است که هزینه کرد برای مرمت این فرهنگسرا به مراتب کمتر از احداث یک فرهنگسرای دیگر است.

نباید فرهنگسرای آئینه را به بهانه ساخت تالار مرکزی رها کرد

وی با بیان اینکه باید داشته‌های خود را حفظ کرده و برای آن ارزش افزوده ایجاد کرد، افزود: نباید فضایی نظیر فرهنگسرای آئینه را به بهانه ساخت تالار مرکزی رها کرد، چرا که منجر به اتلاف سرمایه و منابع مالی خواهد شد. همچنین می‌توان از ظرفیت سالن‌های اجتماعات و  تالارهای ادارات و دستگاه های اجرایی استفاده کرد و از رویکرد بهره‌برداری اختصاصی به عمومی تبدیل شود که نیاز به تصمیم گیری در سطح کلان دولت است.

وی بیان کرد: وقتی محدودیت اعتبارات اجازه افزایش سرانه فرهنگی و هنری را نمی‌دهد باید برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی از سالن‌های اجتماعات و تالارهای اداراتی نظیر آموزش و پرورش، شهرداری، فرهنگ و ارشاد و ... با تخصیص اعتبارات کمتر به منظور مرمت و بازسازی آنها، بهره‌گیری کرد. به فعلیت درآوردن مجتمع ستارگان اراک یا مرمت سینما استقلال و دیگر زیرساخت‌های موجود استان با تخصیص اعتبارات لازم در سفر رئیس جمهور می‌تواند علاوه بر احیای زیرساخت‌های فرهنگی و هنری فرسوده شده، امکان بهره‌برداری از آنها را برای عموم جامعه فراهم کرد.

میرزایی افزود: نباید در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی تمامی تمرکز حوزه فرهنگ استان به بهره‌برداری از تالار مرکزی اراک معطوف شود بلکه باید نگاهی به برخی زیرساخت‌های فرهنگی نظیر فرهنگسرای آئینه، مجتمع ستارگان، مجتمع آفتاب شود و اجازه نداد احیای این فضاهایی که دچار فرسودگی شده‌اند، ابتر باقی بماند.

ضرورت ایجاد پاتوق هنر محله محور در استان

وی توسعه و ایجاد پارک‌های هنری را مورد تاکید قرار داد و افزود: تقویت زیرساخت‌های گردشگری برای شکل گیری پاتوق هنر محله محور در استان یکی از ضروریاتی است که بستر عرضه تولیدات فرهنگی و هنری را هموار خواهد کرد تا همه اقشار از آن بتوانند استفاده کنند.

رئیس حوزه هنری استان مرکزی به جایگاه فعلی مناسب حوزه هنری استان از لحاظ سخت افزاری اشاره کرد و افزود: تخصیص اعتبارات از سوی هیات دولت برای به مصرف رساندن تولیدات حوزه هنری مهمترین مطالبه هنرمندان استان از رئیس جمهور است. امروزه نیاز داریم بیش از گذشته هنر را به کف جامعه و محله‌ها ببریم تا شاهد اثربخشی آن و توزیع عادلانه آن باشیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز با اشاره به ظرفیت‌های این استان در حوزه فرهنگی گفت: استان مرکزی استان مفاخر، مشاهیر و نام آوران دینی، علمی، ادبی و سیاسی و ... است و یک چهارم مفاخر کشور را در خود جای داده است که در راس آنها امام خمینی(ره) است و به دلیل این ظرفیت، باید در قالب یک رویکرد فرااستانی به عنوان استانی فرهنگی با غنای تاریخی دیده شود.

لزوم اتمام پروژه های نیمه کاره فرهنگی

"سینا دلشادی" افزود: با توجه به ظرفیت غنی که استان مرکزی دارد، باید یک نگاه ملی به این توانمندی‌ها داشت، لذا انتظار می‌رود که نگاه رئیس جمهور و هیات دولت در سفر به این استان در وهله اول یک نگاه فرااستانی و فرامنطقه‌ای به سرزمین مفاخر و مشاهیر داشته باشند.

وی به موقعیت جغرافیایی استان مرکزی و قرار گرفتن آن در شاهراه مواصلاتی کشور اشاره کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی و نیز مزیت‌هایی که این استان در ابعاد گوناگون دارد موجب می‌شود که فعالیت‌های فرهنگی خیلی بیش از گذشته اهمیت پیدا کند تا شاهد ایجاد انسجام فرهنگی و حفظ هویت فرهنگی منطقه باشیم.

وی با تاکید بر پیوست‌نگاری فرهنگی در استان مرکزی با مزیت صنعتی، کشاورزی، مهاجرپذیر و قرار گرفتن آن در کریدور اصلی شرق به غرب کشور گفت: فعالیت‌های فرهنگی در چنین استانی باید پررنگ‌تر و بیشتر شود و باید با محوریت حفظ هویت دینی، انقلابی و بومی منطقه، نگاه ویژه‌ای به اعتبارات فرهنگی در سفر هیات دولت به استان شود.

دلشادی در ادامه به نیمه تمام رهاشدن پروژه‌های عمرانی حوزه فرهنگی در تمام نقاط استان که عمر برخی از آنها حتی به ۱۵ سال هم می‌رسد، اظهار کرد: امیدواریم پروژه‌های نیمه تمام شهرستان‌های استان در حوزه فرهنگی در مصوبات سفر رئیس جمهور قرار گیرند تا با تامین اعتبارات کافی تا پایان سال در مدار بهره برداری و ارائه خدمت به مردم استان مرکزی قرار گیرند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده فرهنگی دولت سیزدهم در استان مرکزی باید مورد توجه هیات دولت قرار گیرد، افزود: اداره کل ارشاد استان مرکزی از لحاظ زیرساخت فرهنگی و برخورداری از منابع انسانی در این عرصه دچار مشکلات جدی است. با توجه به اینکه رویکرد دولت سیزدهم رویکرد فرهنگی است و توقع می‌رود که در حوزه فرهنگ تحولات جدی و اساسی اتفاق بیفتد، بر این اساس می‌طلبد که دو حوزه زیرساخت‌ها و نیز برخورداری از منابع انسانی کافی برای ایجاد تحول و نیز منابع مالی برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گیرد. اجرای سیاست‌های دولت سیزدهم در حوزه فرهنگی استان مرکزی منوط به برخورداری حوزه فرهنگ از منابع کافی مادی و انسانی است.

او همچنین گفت: در ساختار قانونی، اختیاراتی به برخی دستگاههای اجرایی تفویض شده است و این دستگاه ها نظیر صنایع، شهرداری و ... می‌توانند درصدی از اعتبارات خود را صرف اجرای فعالیت‌های فرهنگی و هنری کنند. مادامی که این اختیارات شکل عملیاتی به خود نگیرند اتفاق خاصی برای حوزه فرهنگ و هنر نخواهد افتاد و باید سازوکاری در دولت عملیاتی شود که به الزام تبدیل شود و بجای می‌توانند از عبارت می‌بایست استفاده شود.

دستگاه های اجرایی بخشی از بودجه خود را در حوزه فرهنگی صرف کنند

دلشادی افزود: دستگاه های اجرایی می‌بایست بخشی از بودجه خود را در حوزه فرهنگی صرف کنند و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز، مرجعی باشد که تشخیص و تائید کننده نحوه هزینه کرد و اجرای فعالیت‌های صورت گرفته باشد. نباید یک دستگاه اجرایی اقدام به برپایی یک برنامه نظیر جنگ شادی کند و میلیون‌ها تومان ریخت‌وپاش کند و اعلام کند که یک کار فرهنگی انجام داده است در حالی که مرجع تائیدکننده فعالیت فرهنگی باید اداره کل ارشاد به عنوان نماینده رسمی دولت باشد.

وی بیان کرد: این الزام اگر جنبه اجرایی به خود بگیرد نه تنها برای استان مرکزی بلکه برای فرهنگ و هنر کشور آورده بزرگی خواهد داشت و تحول چشمگیری بوجود می‌آورد.

صندوق هنر جوابگوی نیازهای مخاطبان نیست

وی گفت: اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه نیازمند توجهات جدی از نظر اشتغال و معیشت هستند و سازوکارهای ایجاد شده نظیر صندوق هنر به طور کامل پاسخگوی نیازهای مخاطبان نیست و باید زیرساخت‌ها و فرآیندها تامین و حمایت ها با تسهیل در سازوکارها جنبه عملیاتی به خود گیرد. هزینه چاپ و تمامی عوامل اثرگذار در انتشار یک نشریه استانی و محلی بسیار بالاست و نیاز به تخصیص یارانه فرهنگی و هنری و نیز یارانه‌های هدفمند رسانه‌ای است که باید در سفر دولت تخصیص یابد.

این مقام مسئول در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در ادامه به کمبودهای زیرساختی و سخت‌افزاری در حوزه فرهنگ که متوجه تمامی شهرستان‌های استان می‌شود اشاره کرد و گفت: شهرستان خمین به عنوان زادگاه امام خمینی (ره) به عنوان شخصیت بین المللی معاصر می‌بایست مهمترین منطقه و پایگاه راهبردی عملیات فعالیت فرهنگی و هنری استان مرکزی باشد تا بتوان از زادگاه معمار کبیر انقلاب پیام‌های نظام اسلامی را به سراسر جهان صادر کنیم.

خمین به یک منقطه عملیات راهبردی فرهنگی تبدیل شود

وی بیان کرد: برای انتقال پیام انقلاب از زادگاه امام راحل باید زیرساخت‌های فرهنگی و هنری شهرستان خمین را ارتقا داد. احداث مجتمع‌های فرهنگی و هنری، فرهنگسراهای دینی و قرآنی، حمایت‌های مادی و معنوی از فعالان فرهنگی هنری و رسانه‌ای در این شهرستان که متعلق به جهان اسلام است، ضروری است و نباید خمین صرفا به عنوان یک شهرستان دیده شود بلکه باید به یک منقطه عملیات راهبردی فرهنگی تبدیل شود.

دلشادی در ادامه، پرداختن به یک شهر کوچک در استان مرکزی که معجزه جهان اسلام را پرورانده است را مطالبه جدی از رئیس جمهور دانست و افزود: شهر ساروق که پرورش دهنده کربلایی محمدکاظم ساروقی است باید به یک نقطه جغرافیایی ویژه در جهان تبدیل شود و این ظرفیت وجود دارد که ساروق به پایگاه تربیت حفاظ و قاریان قرآن کریم و نیز پایگاه فعالیت‌های عمیق قرآنی در حوزه های گوناگون تبدیل شود.

وضعیت فراهان زیبنده شخصیت ارزشمندی چون امیرکبیر نیست

وی افزود: میرزاتقی خان امیرکبیر افتخار شهرستان فراهان است اما آنچه امروز در این شهرستان وجود دارد زیبنده چنین شخصیت ارزشمندی در تاریخ نیست و این قابلیت وجود دارد که به یک پایگاه علمی و اخلاقی در حوزه سیاستمداری و علمی و عرصه عملیاتی برای فعالیت‌های دینی و فرهنگی تبدیل شود.

ساوه و اراک نیازمند پردیس سینمایی و فرهنگسراهای تخصصی

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی به ظرفیت‌های صنعتی و فرهنگی ساوه نیز اشاره کرد و افزود: ساوه نظیر اراک به شدت نیاز به احساس پردیس سینمایی، فرهنگسراهای تخصصی دارند که متاسفانه این خلاء در این دو شهرستان بزرگ استان احساس می‌شود و حتی ساوه فاقد یک سینماست.

وی با تاکید بر اینکه انجام فعالیت‌های فرهنگی در شهرهای صنعتی کشور به مراتب باید بیشتر از سایر نقاط باشد، گفت: پیوست نگاری فرهنگی در شهرهای برخوردار از مزیت صنعتی یک ضرورت است. احداث پارک‌های دینی و قرآنی برای آشنایی بیشتر خانواده‌ها با مبانی دینی و قرآنی یک ضرورت است.

وی از تفرش، آشتیان، شازند، خنداب، زرندیه، کمیجان، محلات و دلیجان به عنوان نقاط پرورش دهنده مفاخر علمی و دینی یاد کرد و افزود: تمامی شهرستان‌های استان مرکزی ظرفیت تبدیل شدن به پایگاه علمی، دینی، فرهنگی، قرآنی، علوم سیاسی و پژوهشی و ... را دارند و تحقق این مهم نیازمند نگاه فرااستانی رئیس جمهور و هیات دولت به استان مرکزی است.

به گزارش ایسنا، هدف در عدالت فرهنگی به عنوان رویکرد و شعار دولت سیزدهم، اعتلای فرهنگ و هنر و برطرف کردن دغدغه‌های این حوزه با روحیه انقلابی و تفکر جهادی است. اقدام برای تحقق عدالت فرهنگی باید در سفرهای استانی رئیس جمهور و هیات دولت بویژه نقاط کمتر برخوردار متجلی ‌شود. استان مرکزی علیرغم وجود ظرفیت‌های بالایی که در حوزه فرهنگ دارد، از حیث سرانه فرهنگی و زیرساخت‌ها جزو نقاط کمتر برخوردار کشور به شمار می‌رود که باید در سفر رئیس جمهور مورد توجه ویژه قرار گیرد.

با وجود دو بار سفر مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شهرهای مختلف استان، تاکنون هیچ اقدام عملیاتی برای اجرایی شدن مصوبات این دو سفر بویژه آغاز عملیات اجرایی پردیس سینمایی ساوه و مجتمع فرهنگی هنری زرندیه صورت نگرفته است، باید منتظر ماند و دید که آیا در سفر هیات دولت به استان مرکزی اتفاق مثبتی در حوزه اجرایی شدن مصوبات فرهنگی و هنری و مصوبات کارآمد رخ خواهد داد یا خیر و زمینه ای برای اتمام پروژه های سالمندی همچون تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی اراک در این سفر ایجاد می شود یا نه؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha