• پنجشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401042315815
  • خبرنگار : 50233

در کارگاه طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر مطرح شد:

لزوم احیای نژاد سنگسری از منظر چهره ماندگار کشور/ چرا این دام لذیذتر است؟

لزوم احیای نژاد سنگسری از منظر چهره ماندگار کشور/ چرا این دام لذیذتر است؟

ایسنا/سمنان چهره ماندگار دامپزشکی کشور بر ضرورت احیای گوسفند نژاد سنگسری تاکید کرد و گفت: باید پرورش گوسفند نژاد اصیل سنگسری از سر گرفته شود.

پروفسور محمدقلی نادعلیان در کارگاه طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر که به همت جهاددانشگاهی استان سمنان در دانشگاه آزاد مهدیشهر در حال برگزاری است ضمن حمایت از اجرایی شدن طرح ملی قطب دامپروری مهدیشهر اظهار کرد: اجرایی شدن این طرح می‌تواند به احیای نژاد اصیل گوسفند سنگسری کمک کند.

این استاد دانشگاه تهران از اجرای این طرح ملی به عنوان یک کار مثبت در دولت سیزدهم نام برد و با اشاره به پیشینه دامپروری در ایل سنگسری افزود: منطقه سنگسر چه در دوران انقلاب و چه در سال های بعد از آن از نظر حشم‌داری و دامداری همواره یکی از قطب های مهم و معروف صنعت دامپروری در کشور بوده است.

وی بااشاره به دلایل استقبال ویژه از گوسفند نژاد سنگسری تصریح کرد: گوسفند نژاد سنگسری در شمار نژادهای "ریز قلم" و سبک وزن جای می گیرد و از آنجا که بیشتر دوره چرای آن در مناطق کوهستانی و کوهپایه‌ای شکل می گرفته، از گوشت بسیار لذیذی برخوردار بوده است.

چهره ماندگار دامپزشکی کشور تلقیح این نژاد با دیگر نژادها در سال‌های بعد از انقلاب را یک روند نادرست ارزیابی و خاطرنشان کرد: این روند به مرور سبب می‌شود که این نژاد اصیل از بین برود.

وی با تمجید از تلاش‌های مسوولان استانی برای احیای این نژاد گفت: چند سالی است که دستگاه‌های اجرایی و از جمله جهادکشاورزی متوجه این اشتباه شده و لذا به دنبال احیای این نژاد اصیل هستند.

این دکترای برجسته دامپزشکی با اذعان به اینکه نژاد سنگسری ذاتا ریزه قلم و کوچک جثه است ادامه داد: زیست در کوه و کمر و نحوه چرا در طبیعت منطقه سبب شده که این گونه از گونه های باارزش و لذیذ باشد.

چهره ماندگار دامپزشکی کشور با تمجید از طرح ملی قطب دامپروری شهرستان مهدیشهر افزود: امید می رود که با اجرایی شدن این طرح و با پشتکار و تلاش مسوولان استان این نژاد اصیل و معروف بار دگر احیا و پرورش آن در سطح گسترده‌تری صورت گیرد.
وی ضمن برحذرداشتن دامداران بومی از تلقیح این نژاد با دیگر نژادها، اظهار کرد: ارزش این نژاد در حفظ ویژگی‌های آن است چرا که این گونه با طبیعت منطقه نیز سازگاری پیدا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha