به گزارش ایسنا، همهگیری کرونا جمعیت زائران حج را به نصف رسانده است، نزدیک به ۸۵۰ هزار نفر از خارج عربستان و حدود ۱۵۰ هزار نفر هم از داخل این کشور در مناسک امسال شرکت کردهاند. ایران نیز درحالیکه آخرین بار با حدود ۸۵ هزار زائر در مناسک حج شرکت کرده بود، امسال به خاطر قوانین سختگیرانه عربستان، با جمعیتی کمتر از ۴۰ هزار نفر در حج حضور دارد.
این زائران احرام بسته درحالی که لباسهای سفید و ساده بر تن داشتند، «لبیک» گویان با پای پیاده یا اتوبوس از شهر مکه وارد صحرای عرفات شدند و پس گذران شب در این منطقه، بعدازظهر جمعه، نهم ذیالحجه (به تقویم عربستان) را در کنار کوه رحمت (جبل الرحمه) به دعا سپری کردند. جبل الرحمه، بلندترین منطقه عرفات است، در روایت مسلمانان آمده که در این محل حضرت محمد (ص) خطبه آخرین حج (حجهالوداع) و امام حسین (ع) دعای عرفه را خوانده است.
زائران ایرانی معمولا مراسم عرفه را در چادرهای محل اقامت خود برگزار میکنند. در بیرون از این چادرها دمای هوا تا ۴۲ درجه رسیده بود و بسیاری از زائران که در جبلالرحمه بودند، چترهایی برای محافظت از گرما همراه داشتند. تیمهای پزشکی کشورهای مستقر در عرفات، ضمن هشدار درباره گرمای هوا، آمادگی خود را برای شرایط سخت اعلام کردهاند. عربستان همچنین اعلام کرده صدها تخت بیمارستانی برای گرمازدگی آماده کرده و از تعداد زیادی مهپاش استفاده میکند.
زائران پس از پایان مرحله دوم حج، با غروب آفتاب مسافت کوتاهی را تا سرزمین مزدلفه پیاده و یا با اتوبوس طی میکنند و روز شنبه، دهم ذیالحجه مراسم نمادین «سنگسار شیطان» (رمی جمرات) را انجام میدهند. پس از سه روز سنگسار نمادین شیطان، زائران به مکه برمیگردند تا آخرین مراحل حج تمتع را انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات