• جمعه / ۱۰ تیر ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1401041006554
  • خبرنگار : 71219

باشگاه فیلم اولی های فارابی نتیجه بخش خواهد بود؟

باشگاه فیلم اولی های فارابی نتیجه بخش خواهد بود؟

یک تهیه کننده با تاکید بر اینکه هنر نیازمند نگاه پدرانه و دلسوزانه است ، از باشگاه فیلم اولی های بنیاد سینمایی فارابی می گوید.

به گزارش ایسنا ، حبیب والی نژاد معتقد است هنر نیازمند نگاه پدرانه و دلسوز است و راه اندازی سامانه باشگاه فیلم اولی‌ها توسط بنیاد سینمایی فارابی به شرط بهره‌گیری از ظرفیت‌های و جوانان بااستعداد در کل کشور، استفاده از مشاوران و سینماگران مجرب و حامی و استمرار حمایت از منتخبان نتیجه بخش خواهد بود.

این تهیه کننده سینما درباره راه اندازی سامانه باشگاه فیلم اولی‌های بنیاد سینمایی فارابی که مسئولیت احراز صلاحیت کارگردانان فیلم اول را برعهده گرفته است، عنوان کرد: من بر اساس تجربه خودم این را می‌گویم که بسیاری از سازمان ها چنین تجاربی را پیش از این داشته‌ و نتایجی نیز به دنبال داشته است. این نوع کارها صرف وقت و انرژی می‌خواهد و باید از رویکرد مکانیکی در اجرایشان پرهیز کرد، نیاز به نیروهایی دارد که جوانان علاقه‌مند و مستعد فیلمسازی را هدایت کنند نه این که دل خوش به تعداد ثبت نام‌ها باشیم.

وی با بیان این که چنین اقدامی در مسیر حذف رویکردهای واسطه‌ای برخی از تهیه کنندگان است، ادامه داد: این که یک جوان فرد ثروتمندی را پیدا کند و او را مجاب به حمایت از اثرش بکند، ملاک فیلمسازی نیست بلکه باید تخصص و مهارت کارگردان فیلم اولی مطرح باشد، عده ای تنها مدرک تخصصی سینمایی را دارند اما در ذات و بن‌مایه‌شان استعداد کارگردانی وجود ندارد و مستعد و خلاق نیستند. من همیشه به جوانان علاقه‌مند می‌گویم باید اژ خودمان بپرسیم چرا با وجود تعدد کلاس‌های سینمایی و اموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها هنوز خروجی‌های درخوری در سینما نمی‌بینیم. افراد خوش ذوق و حامی باید مثل یک پدر کنار جوانان فیلمساز باشند و افراد مستعد را از بدو ورود به سینمای حرفه‌ای هدایت کنند تا آن اتفاقی که باید بیافتد. من تا جایی که تجربه شخصی داشته ام حتی عده‌ای را با صراحت از پیشبرد کارشان منصرف کرده ام زیرا حس کرده‌ام در فیلمسازی موفق نخواهند بود اما عده‌ای را که به نظرم مستعد بودند تا جایی که توانستم کمک کردم.

وی افزود:بنابراین هر اتفاقی نظیر این باید با حضور کارشناسان و شوراها و مشاورانی صورت بگیرد که نگاه دلسوزانه و حمایتی به متقاضیان توانمند دارند تا شبیه به فضای فیلم کوتاه نشود. زیرا ما انگار کارخانه فیلم کوتاه‌سازی راه انداخته‌ایم! اگر این سیستم ها به درستی هدایت نشود خروجی مطلوب ما را نخواهد داشت. همچنین باید به فکر بعد از این مرحله نیز باشیم و این وظیفه سازمان سینمایی، فارابی و نهادهای مشابه متولی است. نمونه‌های زیادی از کارگردانانی داریم که با فیلم اول خود به اصطلاح در سینما نابود شدند یا حتی فیلم اولشان خوب بود و فیلم دوم‌شان توقعات را برآورده نکرد. سینما اندیشه و کار صاحب اثر را آشکار می‌کند و اگر او به یکباره مورد تهاجم نقدها قرار بگیرد و به اصطلاح توی ذوقش بخورد، ممکن است دیگر انگیزه ادامه دادن نداشته باشد. برای باشگاه فیلم اولی‌های فارابی نیاز به استفاده از مشاوران باتجربه و دلسوزی است که خود فیلمسازی را بفهمند و شرایط را هم به متقاضیان به طور دقیق متذکر شوند. تجربه و تخصص در کنار هم تعریف می‌شود و این سرو سامان دادن به وضعیت فیلم اولی‌ها اتفاق خوبی است. هنر نیازمند نگاه پدرانه است و تا مدیری از پشت میز خود کنار نیاید و به ظرفیت‌های کل کشور توجه نکند، پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha