• پنجشنبه / ۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401040201227
  • خبرنگار : 71021

معاون میراث فرهنگی کشور:

ما مسؤولیت بافت تاریخی را داریم، نه بافت فرسوده!

ما مسؤولیت بافت تاریخی را داریم، نه بافت فرسوده!

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر این‌که این وزارتخانه متولی بافت تاریخی است و نه فرسوده، گفت: ما با کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی شهرها، همسایه دیوار به دیواریم و در دولت مردمی آیت‌الله رئیسی باید دنبال برطرف کردن مسائل و مشکلات مردم باشیم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علی دارابی در دومین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها، اظهار کرد: برخی گمان می‌کنند میراث‌فرهنگی مانع توسعه و پیشرفت و سازندگی است، در حالی‌که این‌گونه نیست. در ۱۶۸ شهر بافت تاریخی معرفی و مشخص شده و ما بر رعایت حفظ حریم این شهرهای تاریخی تاکید داریم.

او با بیان این‌که میراث‌فرهنگی درحالی که وظیفه صیانت از حریم تاریخی را دارد، دنبال توسعه است، اظهار کرد: درخواست من از شما این است که در استان‌ها تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کنید. ما با شما همسایه دیوار به دیوار هستیم و باید با هم به مردم خدمت کنیم و از مشکلات مردم گره‌گشایی کنیم.

معاون میراث فرهنگی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که در استان‌ها وجود دارد، این است که بین بافت تاریخی و بافت فرسوده برداشت متضاد شکل می‌گیرد. ما مسؤولیت بافت تاریخی را به عهده داریم، نه بافت فرسوده. این دو موضوع باید از هم تفکیک شود.

دارابی ادامه داد: یکی دیگر از مسائل نیز این است که زیرمجموعه‌های ما باید آموزش ببیند. اکنون در دولت مردمی آیت‌آلله رئیسی یک فرصت مناسب برای خدمت به مردم به‌وجود آمده است و در همین حال مجلس و سایر دستگاه‌ها نیز برای خدمت‌گذاری به مردم آماده‌اند.

او بیان کرد: امیدواریم در دولت مردمی آیت‌الله رئیسی و در دوران وزارت مهندس ضرغامی بهترین همکاری را شاهد باشیم. پیشنهاد من این است که دبیرخانه‌ای در این زمینه تشکیل شود و همه ساله از شهردارانی که در حوزه میراث‌فرهنگی فعالیت خوبی دارند، تجلیل شود و این شهرداران به الگوهایی برای سایر شهرها تبدیل شوند که در عین توسعه شهر و توجه به مبلمان شهری به صیانت از بافت تاریخی و حریم آثار تاریخی شهر توجه دارند.

هشدار معاون دادستانی درباره بازار تهران

غلام‌عباس ترکی ـ معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور ـ نیز در این نشست گفت: همکاری دستگاه‌های مختلف برای صیانت و حفظ آثار و بناهای تاریخی بسیار مهم است و در این باره باید بتوانیم همکاری بین دستگاه‌ها را بیش از پیش تقویت کنیم. به‌عنوان مثال درباره بناها و اماکنی مثل بازار تهران باید به ساز و کار مشخصی بین شهرداری، اصناف و میراث‌فرهنگی برسیم، ما نیز آماده همکاری هستیم.

او افزود: با توجه به شرایطی که در بازار تهران وجود دارد، خدای نکرده اگر اتفاقی بیفتد خسارت زیادی وارد خواهد شد، در این‌باره نیازمند همکاری و تدوین سازوکار هستیم.

ترکی اضافه کرد: ما به منظور تعیین تکلیف این موضوعات درخواست همکاری داریم و آماده همکاری در تمام موضوعات با وزارت میراث‌فرهنگی و شهرداری هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha