به نقل از نیوز، گذشته از اثبات اینکه رد پای حشرات در چای شما وجود دارد، این تحقیق تکنیک جدید و بسیار خوبی را نشان میدهد که قابلیت استخراج eDNA از گیاهان خشک شده است.
DNA محیطی یا eDNA روشی برای یافتن قطعات DNA است که توسط بسیاری از گونههای مختلف در یک محیط معین مانند آب دریا یا آب رودخانه به جا مانده و میتوان از آن برای شناسایی آثاری از صدها گونه مختلف استفاده کرد؛ بدون اینکه هرگز خود موجودات را ببینند.
eDNA به طور معمول بهترین عملکرد را با آب دارد اما این گروه از محققان در دانشگاه تریر و موسسه زیستشناسی تکاملی ماکس پلانک آلمان روشی را برای دریافت eDNA از برگهای خشک کشف کردهاند.
دکتر هنریک کرهنوینکل، محقق ارشد این تحقیق و استاد دانشگاه تریر، میگوید: معمولا eDNA را میشویید و ذرات حاوی DNA را با شستوشو فیلتر میکنید.
ما DNA را مستقیما از مواد گیاهی همگن استخراج کردیم؛ بنابراین ما DNA را از گیاه و eDNA مرتبط با آن را همزمان استخراج کردیم. مشکل اینجاست که ما باید DNA بندپایان را از DNA گیاه غنی کنیم. این را میتوان با روش جدیدی که ما توسعه دادیم، انجام داد.
محققان DNA را از چندین کیسه چای و گیاهان خشک خریداری شده مختلف تجاری از جمله بابونه، نعناع، چای و جعفری استخراج کردند.
آنان توانستند بیش از ۱۰۰۰ گونه مختلف از بندپایان را از طریق eDNA شناسایی کنند.
از آنجایی که آنان به طور خاص به دنبال بندپایان بودند، محققان نمیدانند که آیا ردپایی از موجودات دیگر در چای وجود دارد یا خیر.
کرهنوینکل میگوید: ما اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا DNA جمعیتهای میکروبی مرتبط با گیاه چای نیز در کیسه چای حفظ شده است یا خیر. همچنین به مقایسه چایهای معمولی و ارگانیک برای تفاوت در تنوع بازیابی شده بندپایان فکر میکنیم.
انتهای پیام
نظرات