• شنبه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401032819441
  • خبرنگار : 71607

فضانوردان فضاپیمای "استارلاینر" مشخص شدند

فضانوردان فضاپیمای "استارلاینر" مشخص شدند

"بری باچ ویلمور"(Barry Butch Wilmore) و "سونی ویلیامز"(Suni Williams) اولین فضانوردان ماموریت سرنشین‌دار فضاپیمای استارلاینر خواهند بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، ۱۹ ماه مه کپسول "استارلاینر"(Starliner) ساخته شرکت "بوئینگ" در ماموریتی موسوم به "آزمایش پرواز مداری ۲"(OFT-۲)  دومین پرواز آزمایشی بدون سرنشین خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام داد. اولین فضاپیمای بدون خدمه "بوئینگ استارلاینر"، شب‌ هنگام جمعه ۲۰ مه(۳۰ اردیبهشت) به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد. ماموریت "استارلاینر "که "آزمایش پرواز مداری ۲"(OFT-۲) نام داشت، یک پرواز آزمایشی حیاتی بود تا مشخص شود که آیا این تاکسی فضایی تجاری آماده ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی هست یا خیر. در نهایت ۲۵ مه این کپسول بدون سرنشین در پایان یک ماموریت شش روزه به "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS)، در محدوده موسوم به "WSMR" ارتش آمریکا در نیومکزیکو فرود آمد.

به گفته بوئینگ، پرواز استارلاینر نه تنها توانایی این شرکت را در انجام دادن یک ماموریت کامل از پرتاب گرفته تا بازیابی نشان داد، بلکه سیستم‌های اویونیک فضاپیما، سیستم جهت‌یابی، سیستم‌های ارتباطی و تله‌متری، سیستم‌های کنترل محیطی و آرایه‌های خورشیدی آن را نیز آزمایش کرد. استارلاینر، موقعیت خود را حفظ کرد و به دستورات ایستگاه پاسخ داد. علاوه بر این، توانایی شارژ باتری‌های خود با استفاده از پنل‌های خورشیدی، انتقال فایل‌های دیجیتال و ارتباط با ایستگاه فضایی بین‌المللی را نشان داد. حال این شرکت اعلام کرده است که "بری باچ ویلمور" (Barry Butch Wilmore) و "سونی ویلیامز"(Suni Williams) فضانوردان اولین ماموریت سرنشین دار فضاپیمای استارلاینر خواهند بود.

شرکت بوئینگ ۱۶ ژوئن اعلام کرد، فضانوردان ناسا به نام‌های "بری باچ ویلمور" و "سونی ویلیامز" در آزمایش پرواز سرنشین دار(CFT) اولین ماموریت سرنشین دار استارلاینر به ایستگاه فضایی بین المللی، حضور خواهند داشت. ویلمور فرماندهی این ماموریت را برعهده خواهد داشت و ویلیامز نیز به عنوان خلبان حضور خواهد داشت. مایک فینک فضانورد ناسا نیز به عنوان خلبان پشتیبان آموزش خواهد دید.

"رید وایزمن"(Reid Wiseman) رئیس دفتر فضانوردی ناسا در مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون در بیانیه‌ای گفت: مایک فینک ۹ سال از عمر خود را وقف کمک به پرتاب این ماموریت بوئینگ و سونی نیز هفت سال از زمان خود را صرف پیشرفت این ماموریت کرده است. باچ نیز از سال ۲۰۲۰ به عنوان فرمانده این فضاپیما این گروه را هدایت کرده است.

وایزمن افزود: دیدن سفر موفقیت‌آمیز استارلاینر به ایستگاه فضایی بین‌المللی در ماموریت آزمایش پرواز مداری ۲(OFT-۲) در ماه گذشته بسیار عالی بود. همه ما مشتاقانه منتظر تشویق باچ و سونی که اولین ماموریت استارلاینر را انجام خواهند داد، هستیم.

داستان ماجراجویی "استارلاینر"

"مارک ناپی"(Mark Nappi)، مدیر پروژه "استارلاینر"، گفت: ما یک پرواز آزمایشی عالی با یک سیستم پیچیده داشته‌ایم. انتظار می‌رفت در طول مسیر از آن یاد بگیریم و یاد گرفتیم. از هم تیمی‌ها در ناسا و بوئینگ که وقت خود را صرف کمک به پروژه "استارلاینر "کردند، تشکر می‌کنم.

ماموریت آزمایش پرواز مداری ۲ برای نشان دادن کیفیت و عملکرد سیستم حمل و نقل بوئینگ طراحی شده بود و راه را برای اولین پرواز آزمایشی سرنشین‌دار "استارلاینر" در پایان سال جاری هموار کرد.

اولین تلاش بوئینگ برای فرستادن "استارلاینر" به ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۱۹ با شکست این فضاپیما به پایان رسید، زیرا این فضاپیما نتوانست در مدار صحیح برای اتصال به ایستگاه قرار بگیرد و دومین تلاش برای پرتاب در اوت ۲۰۲۱ پس از بروز چندین مشکل فنی کمی قبل از پرتاب متوقف شد.

"بوئینگ" یکی از دو شرکتی است که قراردادهای چند میلیارد دلاری برای پرواز فضانوردان ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی با آن منعقد شده است. شرکت دیگر، "اسپیس‌ایکس" است که از ماه مه ۲۰۲۰ ماموریت‌های سرنشین‌دار را برای ناسا به ایستگاه فضایی می‌رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha