• سه‌شنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401032416700
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

/فرصتی برای مطالبه‌گری/

مطالبه فریدونشهر توسعه زیرساخت‌ها است / روستای «هیران» تنها روستای بدون راه در استان

 مطالبه فریدونشهر توسعه زیرساخت‌ها است / روستای «هیران» تنها روستای بدون راه در استان

ایسنا/اصفهان فرماندار فریدونشهر گفت: مهم‌ترین مطالبه شهرستان فریدونشهر توسعه زیرساخت‌های شهری و روستایی است که در سفر رئیس‌جمهور به‌طور جدی این مطالبات را مطرح می‌کنیم.

محمدجواد صفا در گفت‌وگو با ایسنا درباره مهم‌ترین مطالبات شهرستان فریدونشهر در سفر آتی رئیس‌جمهور به استان اصفهان، اظهار کرد: یک سری مطالبات در حوزه شهری داریم که مهم‌ترین مشکل شهرستان در این بخش نبود کنارگذر و کمربندی است و مسیر مواصلاتی ۸۰ روستا از مرکز شهر فریدونشهر می‌گذرد و عبور کامیون‌ها برای شهروندان مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند و سبب نارضایتی شده است.

وی افزود: از طرف دیگر شهر فریدونشهر فاقد سیستم فاضلاب است و با وجود پیگیری‌هایی که در ۲۰ سال گذشته برای رفع این مشکل شده هنوز این مهم به ثمر نرسیده است و تنها قسمتی از شبکه لوله‌گذاری فاضلاب انجام شده و مابقی مانده که تکمیل آن نیازمند بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی است که با وجود پیگیری‌های انجام شده مجوز ماده ۲۳ که ردیف بودجه به شکل ملی به آن تعلق می‌گیرد صادر نشد چراکه این استدلال را می‌کنند که شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت باید از اعتبارات استانی استفاده کنند.

فرماندار فریدونشهر گفت: در تلاش هستیم با یک سری از پکیج ها، مشکل فاضلاب در برخی از نقاط شهر را تا حدی مرتفع کنیم. در حوزه زیرساخت‌ها دچار مشکلات جدی هستیم. برای مثال در حوزه راه با مشکلات زیادی مواجه هستیم و با توجه به اینکه شهرستان فریدونشهر جز شهرستان‌هایی نیست که در مسیر شریان‌های اصلی قرار گرفته باشد ردیف ملی بودجه برای ساماندهی راه‌های آن وجود ندارد. بیش از ۴۶۰ کیلومتر راه در شهرستان داریم که ۲۳۰ کیلومتر آن خاکی است و آن ۲۳۰ کیلومتر دیگر که آسفالت است تقریباً آسفالت ۱۱۰ کیلومتر آن از بین رفته است و نیاز به روکش مجدد و زیرسازی دارد.

روستاهای فاقد گاز

صفا تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات زیرساختی که در فریدونشهر وجود دارد بحث گازرسانی به روستاها است به طوری که ۶۰ روستای منطقه پشت کوه فاقد گازرسانی هستند و سوخت و گرمای خود را از طریق سیلندرهای گازی، نفت و سوزاندن چوب تأمین می‌کنند. ۴ شهرستان در استان اصفهان داریم که رشد جمعیتی آنها منفی است که یکی از این شهرستان‌ها فریدونشهر است که با وجود داشتن نعمت‌های خدادادی فراوان به دلیل نبود زیرساخت‌ها در ۲۰ سال گذشته با رشد جمعیتی منفی مواجه بوده‌ایم. زمانی این شهرستان ۹۰ هزار نفر جمعیت داشته که در حال حاضر به ۳۵ هزار نفر کاهش یافته است که این امر سبب افزایش حاشیه‌نشینی در اصفهان، خمینی‌شهر و نجف‌آباد شده است.

وی افزود: اگر زیرساخت‌های لازم به شهرستان فریدونشهر آورده شود می‌توانیم شاهد مهاجرت معکوس باشیم. یکی دیگر از مشکلات زیرساختی در مناطق روستایی شهرستان پوشش ضعیف اینترنتی است و معدود روستاهایی(۵ روستا از ۱۲۰ روستا) در شهرستان هستند که دارای تلفن ثابت هستند. همچنین وجود مدارس سنگی و کانکسی از دیگر مشکلات زیرساختی فریدونشهر است به طوری که در فصل زمستان به برخی از کلاس‌های این مدارس آب نفوذ می‌کند و در هنگام درس معلم پای برخی دانش آموزان در آب است.

فرماندار فریدونشهر گفت: روستای هیرانِ شهرستان فریدونشهر تنها روستای استان اصفهان است که بدون راه است و با وجودی که ۳۰۰ نفر جمعیت دارد و اکثر ساکنان آن دامدار و سید هستند بدون راه هستند و باید سختی زیادی را برای آمدن به مرکز شهرستان تحمل کنند.

بیمارستانِ بدون «سی تی اسکن»

صفا به مشکلات بخش بهداشت و درمان شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: تنها یک بیمارستان در شهر فریدونشهر داریم که هنوز فاقد «سی‌تی‌اسکن» است و اگر کسی تصادف کند مجبور هستیم مصدوم را به شهرستان‌های اطراف منتقل کنیم. خیران کمک‌هایی کردند و مکان مناسب برای سی‌تی‌اسکن فراهم کرده‌اند، اما هنوز دستگاه سی‌تی‌اسکن به شهرستان داده نشده است. کمبود پزشکان عمومی و متخصص از دیگر مشکلات است.

وی گفت: بنابراین مهم‌ترین مطالبه شهرستان فریدونشهر توسعه زیرساخت‌های شهری و روستایی است که در سفر رئیس‌جمهور به طور جدی این مطالبات را مطرح می‌کنیم. تفاوتی که این سفر رئیس‌جمهور با روسای جمهور دیگر دارد این است که مصوبات سفر قبلاً با کار کارشناسی بسته شده و برای هر بخش بودجه اختصاص یافته و نماینده دولت که به فریدونشهر می‌آید آنقدر دستش باز است که در حد یک یا دو مصوبه کمک کند. پس در این سفر باید بتوانیم به بهترین شکل مشکلات شهرستان را بیان کنیم.

فرماندار فریدونشهر افزود: ترکیب سنی جمعیت فریدونشهر جوان است، اما به دلیل نبود فضای کاری مناسب شش ماه از سال را به مناطق صنعتی استان مهاجرت می‌کنند و به غیر از مشکل مهاجرت دائمی، مشکل مهاجران فصلی هم داریم که پنج یا شش ماه از سال را مهاجرت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha