معصومی در گفتوگو با ایسنا درباره مهمترین مطالبات شهرستان بوئین میاندشت در سفر آتی رئیسجمهور به استان اصفهان، اظهار کرد: تعیین حقآبه قانونی کشاورزان منطقه از مهمترین مطالبات شهرستان است. اقتصاد منطقه کشاورزی است و با وجودی که بوئین میاندشت در حوزه آبخیز دز وکارون، قمرود و زایندهرود است، اما کشاورزان نسبت به این حق قانونی خود که سابقه چند صدساله دارد محروم ماندهاند.
وی افزود: احداث سد بلطاق که عملیات اجرایی آن ۱۶سال پیش شروع شد، اما در همان ابتدا متوقف شد میتواند زمینه توسعه شهرستان به ویژه بخش کرچمبو را فراهم کند. در فصل تابستان نزدیک به ۲۰روستا با بیآبی روبرو میشوند و باید به صورت سیار آبرسانی شوند.
فرماندار بوئین میاندشت گفت: ایجاد صنایع تبدیلی و حل مشکلات ناحیه صنعتی موجود در شهرستان به منظور ایجاد اشتغال پایدار از جمله مهمترین مطالبات شهرستان است که در این سفر مطرح خواهیم کرد. به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری شهرستان مهاجرت هم بسیار زیاد است، و این موضوع در کنار نرخ پایین باروری باعث شده بوئین میاندشت پیرترین شهرستان استان باشد و این در درازمدت بسیار مضر خواهد بود. بنابراین میطلبد به هر طریق ممکن ضمن حفظ و رفع مشکل صنایع خُرد موجود و رفع مشکلات آنها، موضوع اشتغال منطقه به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد تا بتوان نیروی کار فعال منطقه را نگه داشت.
معصومی با بیان اینکه توسعه راههای مواصلاتی از جمله مطالبات بوئین میاندشت است، افزود: یکی از محورهای اصلی برنامه ششمِ توسعه همین مورد است که باید مورد توجه قرار گیرد. برنامه ششم توسعه هم به پایان رسید و برنامه هفتم در حال تدوین است، اما مسیر ترانزیتی بوئین میاندشت به الیگودرز که در قالب یک پروژه ۶۸ کیلومتری تعریف شده بود سال ۱۳۷۵ عملیات چهار خطه کردن آن از شهرستان همجوار شروع شد، ولی هنوز ۱۸ کیلومتر از مسیر بلاتکلیف مانده است. این در حالی است که این ۱۸ کیلومتر به طور کامل زیرسازی و به مرحله بیس ریزی هم رسیده اما چند سالی است که ساخت آن متوقف شده است.
وی با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: با توجه به اینکه اقتصاد منطقه بر پایه کشاورزی است اما اکثر محصولات به صورت خام و با واسطهگری به فروش میرسد که جز ضرر و زیان برای کشاورزان چیزی ندارد. پس لازم است با ایجاد صنایع تبدیلی محصولات تولیدی کشاورزی به صورت فرآوری شده و با بستهبندی مناسب به بازار مصرف عرضه شود.
فرماندار بوئین میاندشت اظهار کرد: در حوزه گردشگری، این منطقه به لحاظ طبیعت بِکر، اقلیم منحصر به فرد و جاذبههای طبیعی ظرفیت بالایی دارد به همین دلیل در طرح آمایش سرزمینی منطقه بوئین میاندشت در کنار کشاورزی و دامپروری به عنوان منطقه گردشگری در نظر گرفته شده است، اما در زمینه فراهم زیرساختهای گردشگری هیچگونه سرمایهگذاری نشده و منطقه به درآمدزایی از این حوزه دست نیافته است ضمن اینکه در طول سال مسافران و گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور وارد شهرستان میشوند، ولی امکانات رفاهی و تفریحی مناسب موجود نیست و جز تخریب طبیعت و تولید زباله چیزی عاید شهرستان نمیشود، پس لازم است در این حوزه سرمایهگذاری ویژهای صورت بگیرد تا در قالب طرحهای گردشگری هدفمند از این ویژگیها در راستای پیشرفت و توسعه شهرستان بهره گرفت.
معصومی افزود: رفع محرومیت شدید روستاهای شهرستان محروم و کمتر برخوردار بوئین میاندشت با اجرای کامل طرحهای هادی و طرحهای توسعه روستایی و اعطای وامهای بلاعوض و کمبهره جهت ایجاد اشتغال خُرد و خانگی در روستاها و ایجاد مناطق کارگاهی بر اساس بوم روستایی به رفع محرومیت روستاها با اعطای امکانات پایدار آب شرب، تلفن ثابت و اینترنت، آسفالت معابر، اجرای طرحهای بوم گردی و گردشگری شهرستانِ بوئین میاندشت که سالها است از زمان شهرستان شدن مورد بیمهری واقع شده در دولت سیزدهم با نگاه ویژه به مناطق محروم شاهد پیشرفت و توسعه این شهرستان باشیم.
انتهای پیام
نظرات