• سه‌شنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401031007547
  • خبرنگار : 71474

تجارت ایران و سوریه دو برابر می‌شود

تجارت ایران و سوریه دو برابر می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه از هدف گذاری برای دو برابر شدن تجارت مشترک میان ایران و سوریه در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، کیوان کاشفی اظهار کرد: خوشبختانه در سالی که گذشت میزان مبادلات تجاری ما با سوریه افزایش قابل توجهی داشت و به ۲۵۰ میلیون دلار رسید اما معتقدیم با پیگیری برخی سیاست‌ها امکان آن وجود دارد که این آمار تجاری نیز بار دیگر افزایش یافته و به مرز ۵۰۰ میلیون دلار برسد. البته ما معتقدیم ظرفیت موجود برای تجارت مشترک میان دو کشور بسیار بیشتر از این اعداد است.

وی با بیان اینکه می‌توان در سه حوزه به افزایش آمارهای تجاری امیدوار بود، بیان کرد: یکی از این بخش‌ها، موضوع نوسازی ماشین آلات و تجهیزات سوریه است. ما در جریان دیدارهای اخیر تلاش کردیم جزئیات نیازهای سوریه در این حوزه را ارزیابی کنیم و با درک دقیق‌تر از شرایط، شرکت‌های ایرانی را برای استفاده از بازار این کشور آماده کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه تامین مواد اولیه شرکت‌های سوری را یکی دیگر از ظرفیت‌های افزایش تجارت مشترک دانست و گفت: به طور خاص ما در حوزه پتروشیمی ظرفیت‌های قابل توجهی داریم و می‌توانیم در بازار سوریه حضور جدی داشته باشیم و در دیگر بخش‌ها نیز امکان تامین مواد اولیه وجود دارد.

کاشفی ادامه داد: محصولات کشاورزی نیز دیگر حوزه‌ای است که ما امکان صادرات گسترده‌تر در بازار سوریه را داریم. البته باید در نظر داشت که بخشی از این صادرات زمانی اصلاح می‌شود که ما مشکل حمل و نقل را برطرف کنیم. براوردهای ما می‌گوید که بین شش تا هشت درصد از صادرات ما به عراق در نهایت به مقصد سوریه انجام شده است اما با توجه به مشکل حمل و نقل این آمار برای سوریه ثبت نمی‌شود.

وی درباره نقش ایران در بازسازی سوریه نیز بیان کرد: واقعیت این است که هنوز اتفاقات بزرگ و بازسازی همه جانبه شکل نگرفته که بگوییم برخی کشورها فعال بوده‌اند اما ما جا مانده‌ایم. با افزایش درآمدهای سوریه و امکان بازسازی گسترده‌تر قطعا شرکت‌های ایرانی نیز امکان حضور در این عرصه را خواهند داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۱۱ ۰۸:۵۷

مجلس و دولت محترم فکری به حال محصولات کشاورزی و صنعتی که آب زیادی مصرف می کنند انجام دهند. بسیاری از کشورها کشت و تولید برخی محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی، هندوانه و ... که مصرف آب بالاو قیمت پایینی دارند را در کشورشان ممنوع کرده اند و از بازارهای خارجی وارد می کنند تا منابع آبی برای محصولات استراتژیک تر استفاده گردد. همچنین با انتقال صنایع فولادی و کاشی و سرامیک و ... از نقاط خشک و نیمه خشک کشور به سواحل جنوبی یا شمالی، می توان از نابودی منابع آبی کشور در طی سالهای آینده جلوگیری کرد. وزارت جهاد کشاورزی طی اطلاعیه ای اعلام کرد که میزان مصرف آب برای تولید هر کیلوگرم هندوانه در کشور کاهش یافته است و این رقم به 286 لیتر آب رسیده است. برآورد‌ها نشان می‌دهد که تولید هر کیلو سیب‌زمینی با راندمان آبیاری ۴۰ درصدی بیش از ۸۰۰ لیتر آب نیاز دارد . همین الان بسیاری از بازرگانان عراق و ترکیه و افغانستان یا نمایندگان ایرانی آنها ، در حال خرید و صادرات بسیاری از محصولات کشاورزی هستند که باعث گرانی و تورم محصولات کشاورزی و به شکل نامحسوس باعث کاهش شدید منابع آبی کشور شده اند.