ساختمان ۱۰ طبقه متروپل ظهر روز دوم خردادماه در آبادان، فرو ریخت. بر اثر این حادثه تاکنون ۱۸ نفر جانباخته اند و تعدادی نیز مصدوم شده اند.
متروپل را با هیچ حادثهای نمیتوان مقایسه کرد/ مخاطرات جدی برای امدادگران ایجاد شده است
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به وضعیت عملیات آواربرداری در متروپل گفت: گستردگی حادثه و حجم آوار بسیار زیاد است و پیچیدگی خاص خود را دارد بنابراین نمیتوان آن را با حادثه دیگری مقایسه کرد.
پیرحسین کولیوند در خصوص آخرین وضعیت امدادرسانی در حادثه متروپل آبادان، اظهار کرد: امدادرسانی از دقایق اولیه آغاز شد و همه دستگاهها با همفکری در کنار هم امدادرسانی را آغاز کردند. گستردگی حادثه و حجم آوار بسیار زیاد است و پیچیدگی خاص خود را دارد بنابراین نمیتوان آن را با حادثه دیگری مقایسه کرد.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: از همه مهمتر وجود سازه ناپایداری است که مخاطرات بسیار جدی را برای امدادگران ایجاد کرده است اما اتفاق خوب این است که فرماندهی عملیات بر عهده وزیر کشور است و تقسیمبندی درستی انجام شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: مخاطرات و حوادث زیادی را تجربه کردهایم، نحوه مدیریت این حادثه را خیلی خوب میبینیم اما سنگینی کار و فشارها و ناپایداری سازه باعث سختتر و پیچیدهتر شدن کارها میشود.
کولیوند ادامه داد: معمولا اینکه در حادثهای در این سطح که شخص وزیر حضور پیدا میکند یعنی کوله باری از تجربه وجود دارد. آتشنشانان تهران که تجربه امداد و نجات پلاسکو را داشتند، حضور دارند و از ارتش و سپاه نیز نیروهایی حضور دارند. همچنین همه مسئولین استان خوزستان پای کار هستند. کار پیچیده و تخصصی است و ادوات و تجهیزاتی که باید استفاده شود کاملا موجود است. روز گذشته درخواست جرثقیل با تناژ و ظرفیت بالا شد که بعد از ۴۵ دقیقه در محل آماده شد. همه امکانات مورد نیاز وجود دارد و این نقطه قوت است. هر تعداد کمپرس نیاز است نیز وجود دارد و تضمین میکنم که کمبودی وجود ندارد.
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص شباهت حادثه متروپل با پلاسکو گفت: در پلاسکو تجربه این چنینی نداشتیم اما برای این حادثه، تجربه پلاسکو را داریم پس با کوله باری از تجربه در حال تلاش هستیم. فرق این است که سازه بسیار ناپایداری داریم. در این شرایط وزیر و استاندار تصمیمی گرفتند و مرتب لیزر به سازه ناپایدار تابانده میشود که کوچکترین تغییرات را حتی در حد میلیمتری مخابره میکند و هشدار لازم به امدادگران و جهادگران داده میشود.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه امدادگران میدانند ممکن است سازه هر لحظه بریزد، البته نکات ایمنی رعایت میشود اما نه کامل، اما برای کمک ریسک میکنند و این یعنی جهادگری. در این شرایط و در این آب و هوا و در محیطی که میدان کار آن بزرگ نیست همه با هم در تلاش هستند. از ته قلب باید از مردم محترم آبادان تقدیر کنم. همه بدون استثناء در حال سهیم شدن در این کار هستند. جوانان آواربرداری و جستجو را انجام میدهند و این شوخی نیست چراکه از جان خود میگذرند. افرادی که در محیط وارد میشوند انگار شبیه افرادی هستند که در خط مقدم جبهه هشت سال دفاع مقدس بودند.
وی با اشاره به کمک های مردمی گفت: برخی از جوانان و میانسالان با شوق خاصی بین امدادگران آب و غذا توزیع میکنند و هر کسی در حد خود تمام تلاش خود را میکند که کمک کند. این در دنیا بی نظیر است و امکان ندارد که مثل این مردم را جای دیگری ببینید.
کولیوند با اشاره به وضعیت خانواده افراد محبوس شده، عنوان کرد: چند چادر اسکان اضطراری برای این عزیزان گذاشتیم و تیم سحر یعنی سفیران حمایت روحی روانی نیز بین این افراد فرستادیم. وقتی گزارشی از خدمات ارائه شده به آنها دادیم آنقدر راضی بودند که شرمنده شدیم که چقدر بزرگوار هستند؛ این افراد دلهره دارند و نگرانند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به تلاش بیوقفه در محل حادثه عنوان کرد: جان خود را وسط گذاشتیم که بتوانیم ذرهای از آلام مردم را کم کنیم و تمام تلاش خود را میکنیم که آواربرداری و امداد و نجات سریعتر انجام شود.
وی با اشاره به بررسی طبقات فوقانی گفت: طبقات فوقانی کاملا پاکسازی شدهاند و روز چهارشنبه یکبار دیگر تمام طبقات را بررسی کردند؛ آنچه مهم است طبقه همکف و زیرزمین است که در آن فعالیت وجود داشت. متخصصان حضور دارند و تصمیماتی که گرفته میشود کاملا فنی و عملیاتی است. نیروهای امدادی و کارشناسان از شهرها و استانهای دیگر آمدهاند. الان تمرکز برای آواربرداری همکف و مخصوصا آن بخشی است که علائمی از وجود افرادی در آن بود.
وی افزود: یک لحظه عملیات جستجو و نجات و آواربرداری را تعطیل نمیکنیم مگر اینکه شرایط بحرانی شود و مخاطره برای امدادگران وجود باشد. اگر مخاطره باشد ممکن است توقف کوتاه داده شود اما تصمیمات کاملا علمی و کارشناسی است.
کولیوند در خصوص وضعیت افراد گرفتار در طبقات همکف و زیرزمین عنوان کرد: شش مسیر را شروع کردیم تا به زیرزمین دسترسی پیدا کنیم. این کار در حال انجام است و به منظور انجام عملیات جستجو و نجات است اما پیچیدگی کار، آوارهای سنگین و ناپایداری ساختمان کار را سخت کرده هر چند کند نکرده است. نهایتا کار آواربرداری و جستجو و نجات با تمام توان در حال انجام است و شبانهروزی و به طور مداوم است و تا به نتیجه نرسیم کوتاه نخواهیم آمد.
وی در خصوص گمانهزنی درباه تعداد افراد محبوس شده بیان کرد: متاسفانه دقیق مشخص نیست چند نفر محبوس هستند. در خاکبرداری و آواربرداریها، به علائمی میرسیم که به محض رسیدن به علائم با اطمینان خاطر کار را انجام میدهیم حتی وقتی به جسد مطهری میرسیم خیلی با احتیاط رفتار میکنیم تا حرمت و کرامت حفظ شود اما به هرحال عملیات سختی است و با بقیه عملیاتها فرقی دارد و آن هم سرعت و دقت و عشق به کار بیشتر است.
وی در پاسخ به اینکه آیا محبوس بودن ۵۰ نفر در آوار را تایید میکنید؟ گفت: هیچ کس نمیتواند این اعداد را تایید یا رد کند. علوم پزشکی سامانهای ایجاد کرد تا مردم مشخصات کامل مفقودان را اعلام کنند و این اسامی در اختیار وزیر کشور قرار میگیرند و سعی میکنیم با این نگاه کار خود را ادامه دهیم. اما واقعیت این است که هیج کس نمیتواند این لیست را تایید یا رد کند. مهم برای ما این است که تا آخرین لحظه کار خود را ادامه دهیم.
کولیوند گفت: امروز فردی گفت که در طبقه پنجم دو نفر بودند؛ با اینکه بارها طبقات بالا را میدانی بررسی کردیم اما باز هم برای احتیاط افرادی را فرستادیم. برخی گمانهها ممکن است درست نباشد اما جایی که علائم و نشانه باشد تمام تلاش خود را برای نجات انجام خواهیم داد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به استفاده از دستگاهها و سگهای زندهیاب گفت: هفت نفر از مصدومان توسط دستگاهها و سگهای زندهیاب پیدا شدند و نجات پیدا کردند. تیم استان خوزستان در زندهیابی در کشور بسیار قوی است و آموزش کل کشور را سه ماه پیش در استان خوزستان انجام دادیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا فرصت طلایی را برای نجات افراد محبوس شده از دست دادهایم؟ گفت: هیچ وقت امید خود را از دست نمیدهیم اما این حجم از آوار و این نوع از ریزش معمولا ما را نگران میکند. خیلی نمیتوانیم محکم بگوییم فردی زنده است، این در حد معجزه است، اما هیچ وقت ناامید نمیشویم.
کولیوند درباره گمانهزنی درباره تماس افراد محبوس با خانواده خود، گفت: ما تلاش خود را میکنیم چون هیچ وقت ناامید نیستیم؛ ممکن است برخی افراد گمانهزنی کنند و ما هر گمانهزنی را رصد میکنیم و کوتاه نمیآییم و آن را میپذیریم تا وقتی که خلاف آن ثابت شود.
وی ادامه داد: اکنون جستجو ادامه دارد؛ طبقه زیرزمین مقداری باز شده اما بتنی که ریخته شده بخشی را کاملا بسته است و امکان رد شدن نیست که باید شکاف بخورد و در خود شکاف، امکان آوار شدن دوباره وجود دارد. متخصصان سازه و کارشناسان جمع میشوند و برنامهریزی میکنند و بر اساس نقشه عملیاتی اقدام میکنند. مخاطرات وجود دارد اما باید حرکت کرد. با اینکه مخاطره وجود دارد باید خطر را بپذیریم و تا جایی که میتوانیم ایمنی را رعایت کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت زیادی در محل وجود دارد که در صورت ریزش سازه ممکن است خسارت ما چندبرابر شود؛ باید دقت کرد، منطقی فکر کنیم و کار کنیم.
کولیوند در خصوص زمان پایان آواربرداری بیان کرد: آواربرداری و پاکسازی، زمانبر است. مهم عملیات جستجو و نجات است. برای افزایش سرعت اکنون اغلب مسئولین استانی و کشوری حضور دارند. جستجو و نجات از اهداف و ماموریت اصلی ما است اما جستجو و نجات با مخاطره روبهرو شده است. تمام تلاش و کار بر این است که سرعت ما منطقیتر و جدیتر باشد.
وی در خصوص امکانات موجود عنوان کرد: کمبود وجود ندارد؛ برخی از کلاه استفاده میکنند و برخی نه. برخی واقعا رعایت نمیکنند در حالی که جزو الزامات است. چیزی کم نیست. مساعدتهای بین بخشی و فرابخشی فوقالعاده و قابل تقدیر است.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: از اینکه جوانان شهر در حال کمک هستند ممنونم اما نباید احساسات غلبه کنند زیرا حفظ جان نجاتگر، داوطلبان و کمککنندهها خیلی مهم است. از حمایت داوطلبان تشکر میکنم و از آنها میخواهم که نکات ایمنی را رعایت کنند. تا بتوانیم بهتر و دقیق تر کار خود را انجام دهیم. ازدحام وجود دارد که باعث میشود عملیات مختل شود. در حال حاضر نگران افرادی هستیم که منتظر خبری هستند که از عزیزانشان برسد لذا سعی کردهایم از تمام توان هلال احمر برای رفع نگرانیها استفاده کنیم. روحیه جهادی موجود بین جهادگران، مردم و امدادگران و آتشنشانان واقعا ستودنی است.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، در پایان در پاسخ به اینکه آیا امکان آسیب به ساختمانهای اطراف متروپل وجود دارد؟ گفت: با توجه به شرایط، هر لحظه در طول روز جلساتی برگزار میشود و تصمیماتی گرفته میشود. با توجه به مخاطرات موجود ممکن است ساختمانهای اطراف در خطر باشند. اقدام خوب انجامشده تخلیه این ساختمانها بود. کارگروههای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام وظیفهای برعهده دارد. پیشبینی برای اینکه اتفاقی بیفتد انجام شده است و به تعداد کافی آمبولانس و امکانات مستقر است.
دغدغهای بابت تجهیزات آواربرداری در متروپل نداریم
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: ماشینآلات، ابزارآلات سبک و سنگین و تجهیزات انفرادی در محل آواربرداری متروپل موجود است و هیچ دغدغهای بابت تجهیزات نداریم.
ابراهیم قنبری با اشاره به روند عملیات آواربرداری در محل حادثه متروپل اظهار کرد: بلافاصله پس از رخ دادن حادثه به دستور شهردار اهواز، سازمان آتشنشانی تمام نیروهای واکنش سریع خود را به منطقه اعزام کرد و هیچ کم و کسری نداریم. تمام تجهیزات آمادهاند و نیروها پای کار هستند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در حال حاضر چیزی که بیش از پیش ما را خسته میکند، ازدحام جمعیت است که منجر به کندی خدماترسانی می شود. مردم مطمئن باشند تا پایان کار هستیم و تمام تلاش خود را میکنیم.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز در پایان تاکید کرد: ماشینآلات، ابزارآلات سبک و سنگین و تجهیزات انفرادی در محل آواربرداری متروپل موجود است و هیچ دغدغهای بابت تجهیزات نداریم. ما و تمام نیروها هستیم و تجهیزات پای کار هستند.
مصدومیت تعدادی از امدادگران در محل آواربرداری متروپل
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در اطلاعیهای از مصدومیت تعدادی از امدادگران در محل آواربرداری حادثه متروپل خبر داد.
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: مقارن با ساعت ۰۰:۱۵ بامداد پنجشنبه ۵ خرداد با اعلام درخواست حضور آمبولانس در محل آواربرداری و هجوم مردم به سمت محل برای مشاهده، فریادهای یکی از افراد مبنی بر ریزش ساختمان موجب شد تا به دلیل ازدحام جمعیت و هجوم افراد در صحنه تعدادی از امدادگران در حین فرار دچار صدمه شوند.
با حضور کارکنان فوریتهای پزشکی حاضر در منطقه این افراد به صورت سرپایی مداوا شدند و چند نفر نیز برای مداوای بیشتر به بیمارستانهای شهیدبهشتی و ۱۷ شهریور اعزام شدند.
بنابراین از شهروندان عزیز عاجزانه تقاضا میشود تا به منظور حفظ سلامت خود و عدم اختلال در روند آواربرداری و خدمات امدادگران از حضور در صحنه حادثه به صورت جدی خودداری کنند.
آغاز حمایت روانی از بازماندگان سانحه متروپل با فعالیت تیمهای «سحر» هلال احمر
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر از اعزام تیمهای «سحر» (ساماندهی حمایتهای روانی، اجتماعی و فرهنگی) این سازمان به محل حادثه متروپل آبادان خبر داد.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، دکتر محمد گلفشان گفت: با توجه به وسعت حادثه تیمهای «سحر» این سازمان در محل سانحه ساختمان متروپل مستقر شدند.
گلفشان تصریح کرد: در حال حاضر دو تیم تخصصی از اهواز در منطقه حضور دارد وظیفه این دو تیم فضاسازی مناسب برای حضور بازماندگان است.
گلفشان در خصوص استقرار خانواده بازماندگان گفت: با توجه به اینکه سازههای اطراف ساختمان متروپل ناپایدار است به خانواده بازماندگان در نزدیکترین منطقه به آواربرداری چادر اسکان داده شده تا از دور شاهد آواربرداری باشند.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر افزود: انجام مداخلات روانشناسی و مشاوره با خانواده بازماندگان از مهمترین اقدامات تیمهای سحر است.
گلفشان تصریح کرد: در حال حاضر دو تیم ۱۴ نفره (مجموعا ۲۸ نفر) از اعضای تیمهای سحر در منطقه و در کنار خانواده بازماندگان حضور دارند.
رئیس سازمان جوانان افزود: تیمهای سحر استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کهگیلویهوبویراحمد جهت اعزام به استان خوزستان در حالت آمادهباش قرار دارند تا در صورت نیاز به آبادان اعزام شوند.
چرا ادوات سنگین در محل آواربرداری متروپل به کار گرفته نمیشود؟
فرماندار آبادان در خصوص عدم حضور تجهیزات سنگین در محل ساختمان متروپل توضیحاتی ارائه کرد.
احسان عباسپور در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت متروپل اظهار کرد: بعد از فروریختن برجهای دوقلوی مترو پل، تعدادی از هموطنان ما در زیر آوار مدفون شدهاند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: بر اساس آخرین آمار ۱۶ فوتی و ۳۷ مصدوم داشتیم که ۳۴ نفر از این افراد مداوا شده و از بیمارستان مرخص شدهاند. در تلاش هستیم سه نفر دیگر نیز هرچه سریعتر از بیمارستان مرخص شوند.
فرماندار آبادان گفت: همه نیروهای نظامی، امنیتی و امدادی با لجستیک و تجهیزات کامل از روز اول در منطقه حضور دارند. اگر در فیلمها مشاهده میشود لودر و یا جرثقیلهای بزرگ در محل نیست، به معنای آن نیست که این ادوات وجود ندارد.
عباسپور با بیان اینکه هر لحظه احتمال ریزش کل ساختمان مترومل وجود دارد، ادامه داد: این ادوات با توجه به ضعفی که در سازه متروپل وجود دارد در نزدیکترین نقطه از ساختمان دپو شدهاند. استفاده از تجهیزات سنگین را با حساسیت بسیار خاصی دنبال میکنیم زیرا ممکن است سازه متروپل به واسطه ارتعاشات بسیار زیاد دچار مشکل شود و حادثه ثانویه به وجود بیاید که تبعاتی بسیار بیشتر از حادثه اول خواهد داشت.
وی افزود: امدادگران در منطقه به صورت ۲۴ ساعته در حال تلاش هستند. در شرایط فعلی که واقعا سازه ناپایدار است از مردم درخواست دارم در محیط کارگاهی تجمع نکنند تا خدای نکرده اتفاقات بدی رقم نخورد.
فرماندار آبادان گفت: از مردم درخواست داریم اخبار این حادثه را تنها از رسانههای رسمی و مورد تایید پیگیری کنند و تا زمانی که خبری تایید نشده است اقدام به بارنشر اخبار در فضای مجازی نکنند.
هیاتی از کمیسیون عمران مجلس از متروپل بازدید کرد
رئیس کمیسیون عمران مجلس و جمعی از اعضای این کمیسیون از محل آواربرداری متروپل بازدید کردند.
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در محل ساختمان متروپل از آخرین وضعیت آواربرداری مطلع شدند.
به گزارش ایسنا، در این بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس با مردم و تیمهای امدادی و خدماترسان در منطقه گفتوگو و راهکارهای سرعتبخشی به روند آواربرداری را بررسی کردند.
در این بازدید مجتبی یوسفی نماینده اهواز و رضا رضایی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان به همراه جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
افزایش تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۱۸ نفر
فرماندار آبادان از افزایش تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۱۸ نفر خبر داد.
احسان عباسپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عملیات جستجو، آواربرداری و امدادرسانی برای نجات شهروندان زیر آوار مانده حادثه مترول ادامه دارد.
وی افزود: تعداد جانباختگان در این حادثه تا این لحظه ۱۸ نفر و تعداد مصدومانی که از زیر آوار بیرون کشیده شدهاند ۳۷ نفر است.
اعزام تیم RDH هلال احمر به محل سانحه متروپل آبادان
رییس سازمان امداد و نجات با اشاره به این که تیمهای RDH جمعیت هلال احمر در محل سانحه ریزش ساختمان در آبادان حاضر شدهاند از آمادگی هلال احمر جهت پشتیبانی در حوزه درمان و رسیدگی به آسیب دیدگان خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهدی ولی پور با اشاره به این که فعالیت ۳۱ تیم امدادی، واکنش سریع و ارتباطات رادیویی در محل حادثه ادامه دارد، گفت: ۱۳۶ نفر نیروی عملیاتی با استفاده از ۲۶ دستگاه خودروی امدادی در حال امدادرسانی به سانحه ریزش ساختمان در آبادان هستند
وی ادامه داد: افراد حادثه دیده در این سانحه تاکنون ۵۴ نفر بوده که شامل ۳۸ مصدوم و ۱۶ نفر فوت شده بر اساس اعلام وزیر کشور است.
وی افزود: افراد بستری در بیمارستان ۳ نفر هستند و علاوه بر این جستجو و نجات ۷ نفر از زیر آوار توسط سگهای آنست (جستجو) و دستگاه های الکترونیکی زنده یاب صورت گرفته است.
رئیس سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: اعلام آماده باش برای کمک به امدادرسانی توسط تیم های تخصصی آواربرداری از استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، ایلام، کرمان و تهران صورت گرفته است .
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، ولی پور تصریح کرد: استفاده از ستهای هیدرولیک و تجهیزات بتن بر برای سرعت بخشی به عملیات آواربرداری، فعالسازی تیمهای بازپیوند خانواده برای حمایت از خانواده مفقودین، اعزام کارشناسان تخصصی از استانهای بوشهر، لرستان و ایلام به همراه ۶۰ دستگاه تجهیزات ارتباط رادیویی بیسیم دستی و خودروی ارتباطات سیار برای ایجاد پوشش رادیویی تمامی نیروهای عملیاتی منطقه، اعزام تیم RDH به محل حادثه جهت پشتیبانی از فعالیت های درمانی از آسیب دیدگان احتمالی در منطقه حادثه دیده و اعزام تیم سحر جهت ارایه خدمات حمایت های روانی اجتماعی به خانواده های آسیب دیده از جمله اقدامات صورت گرفته توسط هلال احمر در محل سانحه است.
تعداد جانباختگان متروپل به ۱۹ نفر رسید
فرماندار آبادان گفت: تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۱۹ نفر رسید.
احسان عباسپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: عملیات جستجو، آواربرداری و امداد رسانی برای نجات شهروندان زیر آوار مانده حادثه مترول ادامه دارد. در حال حاضر تعداد جانباختگان این حادثه تا این لحظه به ۱۹ نفر رسیده است.
وی افزود: همچنان تعداد مصدومان حادثه ۳۷ نفر است که ۳۴ نفر از آنها مرخص شدهاند.
فرماندار آبادان گفت: تلاشها برای آواربرداری در محل ساختمان متروپل ادامه دارد.
جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران متروپل برگزار شد
جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با حضور وزیر کشور در محل حادثه متروپل در آبادان برگزار شد.
جلسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اعضای ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران روز پنجشنبه (۵ خردادماه) با حضور احمد وحیدی وزیر کشور در آبادان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای این کمیسیون، نماینده ولی فقیه در خوزستان، استاندار خوزستان و فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب، جمعی از نمایندگان اهواز و آبادان شهردار و سایر مسئولان استان خوزستان حضور داشتند.
در این جلسه بر مدیریت بحران با استفاده از تجربیات حوادث گذشته و نجات جان افراد تاکید شد.
تا زمانی که احتمال زنده ماندن حتی یک نفر وجود دارد، آواربرداری انجام میشود
وزیر کشور گفت: تا زمانی که احتمال زنده ماندن حتی یک نفر در متروپل وجود دارد آواربرداری انجام میشود.
احمد وحیدی در جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در آبادان، اظهار کرد: باید در مدیریت بحران از تجربیات حوادث گذشته استفاده کرد تا بتوانیم موفق عمل کنیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در چهارمین روز از عملیات آواربرداری از ساختمان تجاری متروپل همچنان تیمهای امداد و نجات و سایر گروههای خدمترسان و امدادگر در صحنه هستند و برای نجات جان مصدومان احتمالی همواره تلاش میکنند.
وزیر کشور گفت: عملیات آواربرداری با حساسیت خاصی همچنان ادامه دارد و تا زمانی که احتمال زنده ماندن حتی یک نفر در متروپل وجود دارد آواربرداری انجام میشود.
نحوه آواربرداری متروپل باید طراحی شود / بدون برنامه به سازه دست نزنیم
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نحوه آواربرداری ساختمان متروپل باید طراحی شود، گفت: بدون برنامه به سازه دست نزنیم تا باعث ریزش نشود.
محمدرضا رضایی کوچی در جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در آبادان، اظهار کرد: در روزهای گذشته همه نیروهای مسلح و بسیج و هلال احمر و نیروهای مردمی تلاش کردهاند تا شرایط مطلوبی در آواربرداری متروپل داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی و به دستور رئیس مجلس برای بازدید و تهیه گزارش از ساختمان متروپل حضور پیدا کردهایم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: این گزارش به صحن علنی مجلس انتقال داده خواهد شد و دستگاههایی که خطا کردهاند نیز معرفی میشوند.
رضایی کوچی گفت: از سوی نیروهای امدادی و مردمی برای عملیات آواربرداری و نجات مصدومان و خروج اجساد تلاش فراوانی شده است.
وی ادامه داد: همه عواملی که در این حادثه دخیل بودند و جزئیات کامل از طراحی، نقشه تا صدور مجوزها و مجوزها و نظارتها را بررسی خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نحوه آواربرداری ساختمان متروپل باید طراحی شود، گفت: بدون برنامه به سازه دست نزنیم تا باعث ریزش نشود. سرعت عمل، شکل اجرای آن و طراحی آواربرداری از مسائل مهم است.
مقصران ریزش متروپل را از تریبون مجلس معرفی میکنیم
رییس کمیسیون عمران مجلس که به عنوان نماینده ویژه رییس مجلس شورای اسلامی به آبادان سفر کرده است ضمن تشریح جزئیات نشست صبح امروز ستاد بحران این سانحه و با اشاره به بسیج امکانات از سراسر کشور در این شهر گفت: با ورود تجهیزات جدید به آبادان، کار آواربرداری سرعت خواهد گرفت ضمن اینکه گزارش نحوه امدادرسانی دستگاهها در خصوص سانحه متروپل در صحن مجلس قرائت میشود و اشخاص و دستگاههای متخلف به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس که به نمایندگی از رییس مجلس جهت بررسی سانحه متروپل در شهر آبادان حضور پیدا کرده است، در جلسه تخصصی ویژه بررسی این سانحه حضور یافتند.
جلیل مختار و سید محمد مولوی نمایندگان آبادان، مجتبی یوسفی نماینده اهواز، اسماعیل حسین زهی نایب رئیس کمیسیون عمران و نماینده خاش و میرجاوه ، عبدالجلال ایری نماینده کردکوی و سخنگوی کمیسیون عمران، اقبال شاکری نماینده تهران، احمد محرم زاده نماینده اهر و هریس و عضو کمیسیون عمران مجلس،احمد وحیدی وزیر کشور، استاندار خوزستان، رئیس جمعیت هلال احمر، اعضای نظام مهندسی، معاون وزیر راه و شهرسازی، معاون عمرانی استاندار خوزستان، رئیس جمعیت هلال احمر و مدیرکل بحران استانداری خوزستان نیز در این نشست تخصصی حضور داشتند.
رضایی کوچی درباره جزییات این نشست که صبح امروز در آبادان برگزار شد گفت: امروز به نمایندگی از آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در خدمت مردم عزیز آبادان هستیم و جانباختن تعدادی از عزیزان در سانحه فرونشست ساختمان متروپل در این شهر را به مردم عزیز آبادان تسلیت میگویم.
وی با بیان اینکه «برای تسریع نحوه امدادرسانی به مصدومان و آزادسازی افراد محبوس شده در این ساختمان، جلسه مدیریت بحران با حضور وزیر کشور تشکیل شد»، گفت: وزیر کشور در این مدت به طور مستمر با حضور مسئولان دستگاههای مربوطه اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی و مسئولان استانداری استان خوزستان در این منطقه حضور داشتند و در نشست امروز تصمیمات مطلوبی اتخاذ شد تا هرچه سریعتر بتوانیم افراد زنده محبوس شده و یا اجسادی باقی مانده در زیر آوتر را خارج کرده و این ساختمان به سرعت تعیین تکلیف شود.
وی افزود: همچنین تصمیم گرفته شد یک سخنگوی واحد برای اطلاعرسانی صحیح در سطح جامعه انتخاب شود.هم اکنون تعدادی از افرادی که تجربیات خوبی را در روند امدادرسانی در حادثه ساختمان پلاسکو کسب کرده بودند از تهران در شهر آبادان حضور پیدا کردند و همه امکانات و ظرفیتهای موجود در کشور در حوزه امدادرسانی در آبادان مستقر هستند ضمن اینکه تجهیزات جدیدی به شهر آبادان منتقل شده است، بنابراین تا چند ساعت آینده عملیات جدیدی آغاز شده و با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات موجود در سراسر کشور بسیج میشوند تا هر چه سریعتر این عملیات تکمیل شود.
رییس کمیسیون عمران مجلس افزود: تأکید ما بر این است که از ظرفیت افرادی که در شهرداری تهران تجربه لازم در حوزه امدادرسانی را دارند نیز استفاده کنیم بنابراین امیدوارم به زودی این ساختمان تعیین تکلیف شود. ما گزارشی از نحوه امدادرسانی دستگاهها و اشخاص و دستگاههایی که در خصوص بروز این سانحه متخلف شناخته شده و قصوری داشتهاند را تهیه کرده و دو هفته آینده در صحن مجلس قرائت خواهیم کرد؛ همچنین افراد متخلف را هم به مردم و هم به دستگاه قضایی معرفی خواهیم کرد.
پروانه ساختمان متروپل برای ۶ طبقه بود/تشکر وزیر کشور از همراهی مردم آبادان
جلسه مرکز فرماندهی عملیات پاسخ به بحران و بررسی حادثه ساختمان متروپل آبادان روز پنج شنبه به ریاست وزیر کشور و با حضور رئیس و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، استاندار و مسئولان محلی برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، چگونگی و علت ریزش ساختمان متروپل و همچنین شیوه امداد رسانی و آواربرداری را تشریح کرد.
وی گفت: از ابتدای حادثه، وزیر کشور، استاندار و سایر مسئولان استانی و نهادهای امدادی در منطقه حاضر شدند و وزیر کشور شخصا فرماندهی عملیات امداد و نجات را برعهده گرفت.
معاون استاندار خوزستان افزود: یک دستگاه بالگرد، ۱۵۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین، تجهیزات امداد رسانی و بیش از ۷۰۰ نیروی امدادی و انتظامی در محل حضور دارند.
خانچی با اشاره به چالشهای پیش روی امداد رسانی تصریح کرد: حضور خانوادههای حادثه دیده وداغدار، حضور افراد متفرقه در صحنه و همچنین موضوع ریزش بخش ناپایدار سازه مجاور، کار آواربرداری را با مشکلات و محدودیت جدی مواجه کرده است.
قدرت الله محمدی رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری تهران که از سوی وزیر کشور به عنوان فرمانده میدان تعیین شده است هم در این جلسه گفت: بیرون آوردن اجساد همراه با ازدحام و احساسات جمعیت، موجب شد که آواربرداری و امداد رسانی با مشکلات فراوانی روبرو شود.
پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشور هم در این جلسه اظهار کرد: سرعت امداد رسانی در این حادثه نسبت به سایر حوادث گذشته از جمله پلاسکو، از سرعت مناسبی برخوردار بوده است اما شرایط با پیچیدگی و خطرات جدی همچون احتمال ریزش بخش ناپایدار این ساختمان در هرلحظه رو بروست که کار را سخت تر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: همه امکانات و تجهیزات در منطقه وجود دارد و همه نیروها، سازمان ها و نهادها به صورت شبانه روزی در حال تلاشند. امدادگران و نیروهای نظامی و انتظامی حاضر در محل حادثه هم با اطلاع کامل از احتمال خطر فروریختن ساختمان، این خطر را پذیرفته اند و باجدیت در حال آواربرداری هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور همچنین با تقدیر از حضور به موقع و مستمر وزیر کشور که از ابتدای حادثه تا کنون در منطقه حاضر شده است، گفت: شخص وزیر کشور از همان ابتدا فرماندهی و مدیریت این بحران را برعهده گرفت و به صورت شبانه روزی در میدان و در کنار امدادگران و نیروهای مردمی حضور دارد.
محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم دیگر مسئول حاضر در این جلسه بود که گفت: دلیل این حادثه، دور زدن قانون و تخلف آشکار و جدی در ساخت آن بوده است.
وی افزود: مهندسان ناظر و شهرداری در زمان ساخت و فرایند اجرای این مجتمع، به قانون و مقررات توجه نداشته اند که امروز شاهد این فاجعه تلخ هستیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: باید توجه داشت که خرمشهر و آبادان به دلیل قرار گرفتن بر روی یک گسل رانشی، نباید بیش از ۸ طبقه مجوز ساخت داشته باشند. از این رو، باید در اسرع وقت باید برای مقام سازی ساختمان هایی که نسبت به این مساله بی توجهی کرده اند، ارزیابی و اقدام جدی انجام شود.
احمد وحیدی وزیر کشور پس از استماع گزارشهای ارائه شده، گفت: از همان ابتدا گروههای کارشناسی و متخصص شکل دادیم به طوری که بیش از ۱۱ گروه از کارشناسان در محل حضور داشتند و نقطه نظرات خود را برای چگونگی آواربرداری و کمک به مصدومان ارائه کردند.
وی با اشاره به پیچیدگی ها و دشواریهای عملیات امداد و نجات در این حادثه گفت: حضور احساسی مردم و سازه ناپایدار بخش دیگر این ساختمان، مشکلات جدی برای امداد رسانی و آواربرداری ایجاد کرده است.
وزیر کشور ادامه داد: در شرایط حاضر نیز، سازه ناپایدار که بر اساس نظر متخصصان با احتمال ریزش جدی مواجه است، برای ما نگرانی عمیق ایجاد کرده. با این حال، همه تدابیر لازم در نظر گرفته شده است تا خدای نکرده برای امداد رسانان و نیروهای انتظامی و حاضر در محل، حادثه دیگری ایجاد نشود.
وحیدی خاطرنشان کرد: اقدامات و برنامههای لازم در حال انجام است تا شهر سریع تر به حالت عادی بازگردد و از این شرایط بحرانی عبور کنیم.
وی همچنین از همه دستگاهها و نهادهای حاضر در این بحران، از جمله هلال احمر، اورژانس ،آتش نشانی، قرارگاه خاتم، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، شرکت پالایش نفت و به ویژه مردم آبادن که با وجود داغدار بودن، تلاش کردند تا در کنار نیروهای امدادی به حادثه دیدگان کمک کنند، تقدیر و تشکر کرد.
صادق خلیلیان استاندار خوزستان هم در این جلسه گفت: این جلسه به منظور تسریع در روند انجام عملیات برگزار شد تا ضمن بررسی بیشتر، هرچه سریعتر کار آواربرداری به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه ستاد بحران حادثه ساختمان متروپل از ساعات اولیه تشکیل شد، افزود: از نخستین ساعت حادثه، وزیر کشور و برخی دیگر از مدیران استانی و ملی در محل حادثه حضور یافتند و به طور مرتب، جلسات لازم تشکیل و تقسیم کار انجام شد.
استاندار خوزستان یادآور شد: آواربرداری از نقاطی که احتمال وجود افراد زیر آوار می رفت با تجهیزات کامل آغاز شد اما باتوجه به اینکه نگرانی ریزش قسمتی از ساختمان وجود دارد، کار با حساسیت بیشتری دنبال میشود.
خلیلیان ادامه داد: عدم رعایت استانداردها و مشکلات فنی عامل ریزش بود؛ پروانه این ساختمان ۶ طبقه بود اما در ۱۱ طبقه ساخته شد. همچنین ساختمان نیمه کاره و در همکف چندین مغازه فعال و افرادی در زمان حادثه در آن حضور داشتند.
وی گفت: از ساعات اولیه و با توجه به نیاز به نیروهای باتجربه امدادرسان، تیمهای عملیات حادثه پلاسکو کمتر از ۲۴ ساعت در محل حضور یافتند و شرکتها و موسسات نیز از ساعات اولیه، تجهیزات خود را برای حادثه ارسال کردند.
استاندار خوزستان همچنین به بازداشت ۱۱ نفر متهم اعم از سه شهردار و ناظر کیفی و کسانی که در شهرداری در این موضوع تاثیر گذار بودند، اشاره کرد.
علاوه بر این، محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با تشکر و تقدیر از تلاش های شبانه روزی وزیر کشور و شیوه مدیریت و عملکرد وی از ابتدای این بحران تا کنون، گفت: به نمانیدگی از مجلس شورای اسلامی و به دستور رئیس مجلس در آبادان و محل حادثه حضور یافتیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، وی افزود: انتظار داریم که آواربرداری به همین روال با دقت و حساسیت بالا انجام شود تا خدای نکرده حادثه دیگری پیش نیاید.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون آن برای هرگونه کمک از جمله در نظر گرفتن اعتبارات لازم برای مقاوم سازی بافتهای موجود، آمادگی دارد.
بازدید هیات کارشناسی دولت از محل ریزش ساختمان متروپل
هیات سه نفره کارشناسی شامل مشاور معاون اول رییسجمهور، رییس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی و معاون عمرانی وزارت کشور با حضور در آبادان، از محل ساختمان تخریب شده متروپل بازدید کردند.
به گزارش ایسنا، پیرو دستور معاون اول رییسجمهور مبنی بر اعزام هیات کارشناسی به محل سانحه ساختمان متروپل آبادان، محمدرضا یزدی مشاور معاون اول رئیسجمهور، محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مهدی جمالی نژاد معاون عمرانی و توسعه امور شهری وزارت کشور به همراه تعدادی از اعضای هـیئت علمی مرکز تحقیقات و معاون مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی، چهارشنبه ۴ خرداد ماه از محل ساختمان تخریب شده موردنظر موسوم به برجهای دوقلو متروپل در محله امیرکبیر (امیری) شهر آبادان بازدید کردند.
در این بازدید که بیش از ٦ ساعت به طول انجامید، نقطه نظرات رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان و شهر آبادان، معاونین اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان، نمایندگان معاونت ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی، نمایندگان سازمان مدیریت بحران کشور، نمایندگان سازمانهای مختلف امداد و نجات اعم از هلال احمر ج. ا.ا. ، سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداریهای اهواز و تهران، سازمان اورژانس و خدمات درمانی استان خوزستان و آبادان و همچنین اداره مدیریت بحران شهرداری اهواز و آبادان طرح و مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، توصیههای کارشناسی اولیه برای ادامه عملیات آواربرداری با ملاحظات فنی و مهندسی با توجه به وضعیت ناپایدار سازه تخریب شده متروپل بر اساس مقدورات موجود در شهر آبادان ارائه و مقرر شد با دسترسی به نقشههای حداقلی فنی و سازهای ساختمان مذکور، آسیب شناسی سانحه دلخراش برج های دوقلو متروپل با برگزاری جلسه فنی، کارشناسی و هماندیشی، در محل شعبه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان در شهر آبادان ادامه یابد.
حادثه فروریزش متروپل آبادان که تا این لحظه به کشته شدن ۱۸ تن و مصدومیت بسیاری افراد همراه شده انتقاداتی را متوجه وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، سازمان نظام مهندسی و شهرداری کرده است. کارشناسان معتقدند دستگاههای مذکور آنطور که باید و شاید به وظایف خود ذیل قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان عمل نکردهاند. صوریکاری برخی مهندسان در جریان طراحی و نظارت و بی توجهی به مبحث ۲۲ مقررات ملی درخصوص نگهداری منجر به پایین بودن عمر مفید ساختمانها و فرسودگی زودهنگام شده است.
آزمایش DNA هویت جسد مالک ساختمان متروپل را تایید کرد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان گفت: هویت جسد حسین عبدالباقی متهم اصلی و مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان از طریق بررسی ژنتیک (DNA) توسط پزشکی قانونی نیز تایید شد.
صادق جعفری چگنی با اعلام این خبر اظهار کرد: پیش از این نیز جسد توسط خانواده متوفی شناسایی و اداره تشخیص هویت پلیس آگاهی استان از طریق انگشتنگاری، هویت وی را تایید کرده بود اما با توجه به اینکه آزمایش DNA یک از معتبرترین روشهای تشحیص هویت افراد است، جسد برای آزمایش ژنتیک به پزشکی قانونی تحویل و نتیجه آزمایش امروز اعلام شد.
به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری خوزستان، وی ادامه داد: اجساد سایر جانباختگان حادثه نیز جهت بررسی و تایید هویت به پزشکی قانونی انتقال داده شد و اقدامات قانونی در این خصوص انجام شده است.
جعفری چگنی گفت: همچنین تیمی از پزشکان اداره پزشکی قانونی استان جهت پیگیری امور مصدومان حادثه بر بالین آنها حاضر و اقدامات قانونی لازم را انجام دادند.
دادستان مرکز استان خوزستان تصریح کرد: با دستور بازپرس پرونده، هیاتی از کارشناسان رسمی متخصص در رشتههای مختلف مرتبط با حادثه، روز گذشته به محل حادثه اعزام شدند و چنانچه در بررسی علل و عوامل حادثه، مقررات، دستورالعملها و ضوابط ایمنی ساختمان، افرادی مقصر یا دخیل شناخته شوند، با آنان برخورد قانونی خواهد شد.
هشدار علوم پزشکی آبادان نسبت به خطر انتشار مواد مصالح ساختمانی متروپل در فضا
دانشگاه علوم پزشکی آبادان در اطلاعیه ای با هشدار خطرناک بودن انتشار مواد به کار رفته در مصالح ساختمانی پس از تخریب برای سلامتی، از مردم آبادان خواست از محل حادثه متروپل دوری کنند.
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است:
"شهروندان عزیز توجه داشته باشید؛
مواد به کار رفته در مصالح ساختمانی از مواد کاملاً بیخطر تا سرطانزا هستند که در هنگام ساخت با روشهایی بیخطر میشوند ولی در هنگام تخریب در فضا منتشر میشوند و میتوانند سلامت افراد را تهدید کند.
توصیه میشود افرادی که سابقه بیماری قلبی و تنفسی دارند از حضور و فعالیت در محل ساختمان فروریخته متروپل دوری کنند.
نیروهای امدادی با توجه به ضرورت حضور در محل حادثه، از وسایل ایمنی و ماسک مناسب مانند: FFP۲ استفاده کنند."
۸ سگ جستوجوگر هلالاحمر در عملیات متروپل/ عدم توانایی سگهای خانگی برای شناسایی محبوسان
رئیس سازمان امدادونجات هلال احمر از اضافه شدن تیم های سگ های جستوجو و نجات هلال احمر برای شناسایی محبوسین زیر آوار ساختمان متروپل در آبادان خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهدی ولیپور با اعلام این خبر گفت: از ابتدای حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان و ماندن تعداد زیادی از هموطنان زیر آوار، با توجه به قابلیت سگ های جستوجو و نجات هلال احمر در شناسایی افراد زیر آوار مانده که به این منظور در قالب تیم های آنست تربیت شده اند، بلافاصله یک تیم با ۲ قلاده سگ از هلال احمر خوزستان برای کمک به تیم های آواربرداری اعزام شد.
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر افزود: سگ های جستوجو و نجات، مدتی پس از انجام عملیات نیاز به استراحت دارند که روز گذشته سه تیم با ۶ قلاده سگ از استان های کرمانشاه، فارس و اصفهان برای پشتیبانی و جایگزینی با سگ های پیشین به آبادان اعزام شدند و در حال انجام عملیات جستوجو هستند، تیم هلال احمر کرمان هم آماده باش است تا در صورت ادامه عملیات به خوزستان اعزام شود.
وی خاطر نشان کرد: سگ های جستوجو و نجات هلال احمر عمدتا از نژاد ژرمن شپهرد هستند و با هدف شناسایی محبوسین در آوار، مدتها زیر نظر مربیان صلیب سرخ آلمان آموزش تخصصی دیدهاند.
بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، ولی پور تاکید کرد: تاکنون در حادثه ریزش آوار متروپل، سگهای تجسس هلال احمر توانستهاند ۴ نفر محبوس زیرآوار را شناسایی کنند، همچنین ۳ نفر دیگر توسط دستگاههای زندهیاب شناسایی شدهاند.
رئیس سازمان امدادونجات در پایان تاکید کرد: از هموطنان تقاضا میشود از آوردن سگهای خانگی به محل حادثه جدا خودداری کنند تا تیمهای آنست هلال احمر بتوانند کار تخصصی خود را انجام دهند.
آخرین جزئیات امدادرسانی در متروپل/ ۵۲ تیم عملیاتی هلالاحمر درجستوجوی مفقودان سانحه
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: ۵۲ تیم عملیاتی این جمعیت شامل ۲۲۱ امدادگر و نجاتگر تخصصی با بهکارگیری تجهیزات لازم در عملیات متروپل مشارکت دارند و این عملیات تا یافتن آخرین فرد مفقودشده ادامه خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، دکتر پیرحسین کولیوند در تشریح آخرین گزارش امدادرسانی در عملیات ریزش ساختمان متروپل گفت: روز دوشنبه دوم خردادماه و پس از دریافت گزارش ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل، تیمهای ارزیاب هلالاحمر از شعبه آبادان به محل، اعزام و با توجه به شدت حادثه به ۲ فروند بالگرد برای انتقال احتمالی مصدومان، اعلام آماده باش شد. بلافاصله پس از ارزیابی حادثه نیز تیم های واکنش سریع و سگ های زنده یاب هلالاحمر به محل حادثه اعزام و خودروی ارتباطات رادیویی هلالاحمر هم برای پوشش ارتباطی در منطقه مستقر شد.
رئیس جمعیت هلالاحمر افزود: در حال حاضر ۵۲ تیم عملیاتی شامل ۲۲۱ امدادگر و نجاتگر هلالاحمر در عملیات امدادی ساختمان متروپل مشارکت دارند. همچنین ۴۶ خودروی عملیاتی شامل ۳۸ دستگاه خودرو از خوزستان و ۸ دستگاه از استان های معین (۹ دستگاه آمبولانس، ۴ دستگاه خودرو نجات، ۲۱ دستگاه خودرو پشتیبانی، ۲ دستگاه خودرو ارتباطات، یک دستگاه خودرو فرماندهی، یک دستگاه اتوبوسآمبولانس و ...) در این عملیات بهکارگیری شده است.
کولیوند گفت: تاکنون (ساعت ۱۴ امروز؛ پنجم خردادماه)، ۵۶ نفر در متروپل دچار حادثه شدهاند که بنابر گزارش سازمان اورژانس کشور، ۳۷ نفر مصدوم شده و براساس گزارش وزارت کشور، ۱۹ نفر جان خود را در این حادثه از دست دادهاند.
وی از نجات هفت نفر از زیر آوار توسط سگهای آنست (جستوجو و نجات) و دستگاه های الکترونیکی زنده یاب خبر داد و با اشاره به اینکه سگهای جستوجوگر هلالاحمر پس از مدتی از انجام عملیات نیاز به جایگزین دارند، اظهار کرد: امروز تیم های سگ های جستوجو و نجات هلالاحمر از استان های فارس، اصفهان و کرمانشاه در محل حادثه حاضر شدهاند و برای جایگزینی نیروهای امدادی و به کارگیری نیروهای تازه نفس نیز، تیم های تخصصی جستوجو در آوار از استان های کرمان و ایلام به آبادان رسیدهاند.
رئیس جمعیت هلالاحمر تجهیزات بهکار گرفته شده در این عملیات را شامل بیل مکانیکی و تجهیزات آوار برداری و همچنین ست های هیدرولیک و تجهیزات بتنبر برای سرعت بخشی به عملیات آواربرداری عنوان کرد و گفت: در حال حاضر، پوشش ارتباطات رادیویی با اعزام کارشناسان تخصصی هلالاحمر از استان های بوشهر، لرستان و ایلام به همراه ۶۰ دستگاه تجهیزات ارتباط رادیویی بیسیم دستی و خودروی ارتباطات سیار در محل حادثه انجام شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر؛ کولیوند با اشاره به اینکه تیم RDH هلال احمر خوزستان نیز جهت پشتیبانی از حوزه درمان و اورژانس امروز در منطقه فعال شده، افزود: تیم های بازپیوند خانواده برای حمایت از خانواده مفقودین و تیم های سحر (ساماندهی حمایتهای روانی) هم برای ارائه حمایت های روانی و اجتماعی به خانواده های آسیب دیدگان در محل حادثه حضور دارند.
رئیس جمعیت هلالاحمر تاکید کرد: عملیات آوار برداری و جستوجوی مفقودین زیر آوار ادامه دارد.
هر لحظه احتمال ریزش باقیمانده متروپل وجود دارد / بررسی شرایط سازه با لیزر
فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب گفت: هر لحظه احتمال جابهجایی سازه و ریزش باقیمانده ساختمان متروپل وجود دارد و هیچکس نباید در زیر و اطراف آن باشد.
سردار احمد خادم سیدالشهدا در گفتوگو با ایسنا، در خصوص احتمال ریزش ساختمان متروپل اظهار کرد: بخشهای اعظمی از ساختمان متروپل در حادثه ریزش کرده است و اکنون احتمال صددرصدی وجود دارد که بخشهای باقیمانده این ساختمان نیز ریزش کند.
وی افزود: بر اساس تایید کارشناسان هر لحظه احتمال جابهجایی سازه و ریزش باقیمانده ساختمان متروپل وجود دارد و هیچکس نباید در زیر و اطراف آن باشد.
فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب گفت: مهندسان مستقر در منطقه با کمک لیزر، جابهجاییهای ساختمان را بررسی و شرایط را مدیریت میکنند تا جابهجایی بخشهای باقیمانده متروپل باعث ریزش نشود.
خادم سیدالشهدا عنوان کرد: مدیریت شرایط به خاطر این مساله است که ریزش بخشهای باقی مانده متروپل مجددا باعث تلفات جانی و خسارات نشود.
وی افزود: بر اساس تجاربی که از ساختمان پلاسکو وجود دارد، در زمانی که تعدادی از مردم در حال کمک بودند این ساختمان ریزش کرد و تلفات افزایش یافت و از این در متروپل نباید مجددا این حادثه تکرار شود.
فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب گفت: مردم باید نهایت همکاری را با دستگاههای امدادی، انتظامی و امنیتی داشته باشند تا در صورت ریزش احتمالی بخشهای باقیمانده متروپل کسی زیر آوار نماند.
پلیس از نخستین دقایق حادثه متروپل در صحنه حضور دارد / از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد
ایسنا/خوزستان معاون فرهنگی و اجتماعی و سخنگوی فراجا با بیان اینکه مجموعه انتظامی استان خوزستان از نخستین دقایق وقوع حادثه متروپل در محل حضور دارند، گفت: با خانوادههای جانباختگان و حادثهدیدگان ابراز همدردی داریم و بنا به دستور فرماندهی کل از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
سردار مهدی حاجیان در حاشیه بازدید از ساختمان متروپل در آبادان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با خانواده عزیزان جانباخته در این حادثه و آسیبدیدگان ابراز همدردی داریم و آرزوی سلامتی برای حادثهدیدگان این اتفاق ناگوار داریم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: فرماندهی کل انتظامی ضمن اظهار تألم و تأسف از این ضایعه دردناک و ابراز همدردی با آسیبدیدگان و خانواده مکرم آنها به اطلاع هموطنان عزیز میرساند مأموران انتظامی و راهور از نخستین زمان این اتفاق کنترل صحنه را در دست گرفتند.
سخنگوی فراجا ادامه داد: با دستور ویژه فرمانده محترم کل فراجا، پلیس خوزستان ضمن آمادهباش کامل و به کارگیری تمامی امکانات لازم به منظور ارائه خدمترسانی به حادثهدیدگان و همچنین تسهیل در اقدامات ترافیکی، انتظامی و امنیتی به منظور امدادرسانی بهتر با هوشیاری و تلاش مضاعف تا ایجاد آرامش در صحنه از هیچ کمکی برای تسریع در فرآیند مدیریت بحران و یاری رساندن به آسیبدیدگان دریغ نخواهد کرد.
سردار حاجیان افزود: بنده نیز به نیابت از فرمانده محترم کل انتظامی کشور ضمن تسلیت به خانوادههای داغدار، در محل حادثه ساختمان متروپل حضور پیدا کردهام تا ضمن بازدید از صحنه تدابیر فرماندهی محترم را به یگانهای انتظامی و خدماتی که در حال امدادرسانی هستند، ابلاغ کنم.
وی در خاتمه ضمن تشکر از شهروندان فهیم آبادانی افزود: از مردم میخواهیم در منطقه حادثه حضور پیدا نکنند تا کار امداد و نجات سریعتر انجام شود.
گفتنی است؛ در پی صدور دستور ویژه از سوی فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر بررسی حادثه آبادان و رسیدگی به وضعیت امنیتی و انتظامی و مسائل پیرامونی این حادثه صبح امروز سردار "حسین ساجدینیا" معاون عملیات فراجا و سردار "مهدی حاجیان" سخنگو و معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا راهی استان خوزستان شدند.
اولویت متروپل، آواربرداری با سرعت بالا است
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مقصران و افرادی که در ساخت ساختمان متروپل بیدقتی و سوءاستفاده کردهاند، بعد از بررسی.ها به دستگاه قضا معرفی میشوند تا با آنها برخورد شود.
مجتبی یوسفی در حاشیه حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس در محل ساختمان متروپل در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اولویت اول در ساختمان متروپل، آواربرداری با سرعت بالا است تا هرچه سریعتر آوار برداری به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه پایدارسازی سازه برای حفظ جان افرادی که در حال امدارسانی هستند بسیار مهم است، افزود: آواربرداری باید به انجام برسد تا اگر جنازهای در زیر آوار مدفون است بتوان آن را خارج کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: بحثهای فنی حادثه متروپل در حال بررسی است و نتایج آن را به اطلاع خواهیم رساند.
یوسفی گفت: مقصران و افرادی که در ساخت ساختمان متروپل بیدقتی و سوءاستفاده کردهاند، بعد از بررسی ها به دستگاه قضا معرفی میشوند تا با آنها برخورد شود.
وزیر کشور: در متروپل یک جنایت اتفاق افتاد / فعلا در مرحله رفع خطر هستیم
وزیر کشور گفت: در حادثه متروپل، متاسفانه نه تنها تعلل بلکه جرم بزرگی اتفاق افتاده است.
احمد وحیدی در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی عملیات پاسخ به بحران حادثه ساختمان متروپل، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تقسیم کار شده است و کارها با شدت، پیرو دستورات مقام معظم رهبری و تاکید ریاست محترم جمهور انجام میشود. بحث آواربرداری، خطرزدایی و رسیدگی به خانوادههای داغدار در دستور کار است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان این که در متروپل یک جنایت اتفاق افتاد، ادامه داد: کسانی که برای کسب درآمد بیشتر به راحتی با جان مردم بازی کردند، به هیچ وقت قابل گذشت نیستند و باید درس عبرت شوند.
وزیر کشور گفت: حتما باید سایر پروندههایی که در این حوزه و شهر هستند را رسیدگی کنیم و همین الان نیز دستور آن صادر شده است و شکایتهای موجود باید رسیدگی شوند.
وی عنوان کرد: در حادثه متروپل، متاسفانه نه تنها تعلل بلکه جرم بزرگی اتفاق افتاده است و باید به آن رسیدگی شود. من فکر می کنم دستگاه قضا باید با اشد مجازات با مسببین و کسانی که غفلت کردهاند برخورد کند. مردم هم مطمئن باشند که دستگاه قضا در خصوص کسانی که عامل بروز فاجعه تلخی بودهاند، رسیدگی محکمی خواهد کرد.
وحیدی بیان کرد: بحث اول ما آواربرداری است و دوم نیز خطرزدایی است که الان در این مرحله هستیم و مراحل بعدی بنا به بررسی های کارشناسان و متخصصان است. به هر حال فعلا در مرحله رفع خطر هستیم.
وی در خصوص روند آواربرداری در متروپل گفت: همچنان در حال ورود دستگاههای جدیدتر و سنگینتر به شهر هستیم و یک کارگاه بزرگ در این جا شکل گرفته تا بتوانیم پاسخگوی عزیزان در منطقه باشیم. همه از همه استانها و شرکتهای فعال در استان خوزستان مشارکت داشتهاند. همه دستگاهها و نهادهای حاضر در این بحران، از جمله هلال احمر، مدیریت بحران کشور، اورژانس، قرارگاه خاتم، سپاه، آتشنشانی، نیروی انتظامی و شرکت پالایش نفت فعال بودهاند و کار با هماهنگی پیش میرود.
وزیر کشور عنوان کرد: از محبت همه مردم آبادان تشکر میکنم و از مردم میخواهم به محل حادثه نزدیک نشوند.
انتهای پیام
نظرات