سیدمحمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان، سفر خود به شهرهای بندر امام و ماهشهر را با قرائت فاتحه و ادای احترام به شهدای گمنام در بندر امام و با حضور مسئولان استانی و محلی آغاز کرد. این سفر با هدف بررسی مسائل زیرساختی، اقتصادی و اجتماعی این مناطق برنامهریزی شده است.
سفر استاندار با هدف رفع چالشهای محلی، تقویت زیرساختها و بهبود همکاری بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی انجام شده است که در اولین جلسه امروز موالیزاده، پروژه ۶۰۰ هکتاری بندر امام خمینی (ره) مورد بررسی قرار گرفت.
اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اختصاص ۱۹,۳۰۰ میلیارد ریال، پیشرفت ۴۰ درصدی فاز نخست پروژه اراضی توسعهای موسوم به «۶۰۰ هکتاری» در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در قالب انجام مسئولیتهای اجتماعی فعالیت دارد. این پروژه با هدف توسعه زیرساختهای لجستیک و افزایش ظرفیت بندری اجرایی شده است.
بازدید استاندار از پیشرفتهای صنایع تبدیلی در بندر امام بازدید کرد
سیدمحمدرضا موالیزاده، امروز از دو کارخانه صنایع تبدیلی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) بازدید کرد؛ این بازدید با هدف بررسی اقدامات انجامشده برای ایجاد ارزش افزوده به جای خامفروشی و بهبود سیستمهای مدیریت منابع آبی صورت گرفت.
کارخانه روغنکشی و تصفیه روغن خوراکی روزانه با فرآوری ۶٫۰۰۰ تن دانه روغنی، ۱٫۲۰۰ تن روغن خوراکی تولید میکند که نیاز صنایع غذایی، اصناف، و خانوارها را تأمین میکند. همچنین، ضایعات این فرآیند به عنوان خوراک دام و طیور استفاده میشود، که گامی در جهت کاهش ضایعات کشاورزی است.
سیستم تصفیه و بازیافت فاضلاب این کارخانه با بهرهگیری از دو خط پیشرفته، ۹۷ درصد از آب مصرفی (معادل ۱٫۰۰۰ مترمکعب از ۲٫۰۰۰ مترمکعب) را به چرخه تولید بازمیگرداند. این اقدام سالانه موجب صرفهجویی قابل توجهی در منابع آبی میشود.
کارخانه تولید شکر خوراکی نیز با ظرفیت تولید سالانه ۱٫۵ میلیون تن شکر، از شکر خام وارداتی، محصول نهایی را برای مصارف داخلی و احتمالاً صادرات فراهم میکند.
استاندار خوزستان در این بازدید گفت:«توسعه چنین صنایعی نه تنها ارزش افزوده ایجاد میکند، بلکه از خروج ارز برای واردات شکر تصفیهشده جلوگیری می کند.»
مجموع شاغلان مستقیم در این دو کارخانه به ۷۵۰ نفر میرسد، که نشاندهنده نقش صنایع تبدیلی در ایجاد فرصتهای شغلی پایدار است. منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با مساحت ۱۱٫۰۰۰ هکتار، میزبان ۱۲٫۰۰۰ شاغل در حوزههای مختلف از جمله صنایع تبدیلی، نفتی، و لجستیک است. این منطقه ۳۰ درصد از تجارت دریایی ایران و ۷۰ درصد از واردات کالاهای اساسی کشور را مدیریت میکند.
موالیزاده در این بازدید در جمع خبرنگاران بر اهمیت صنایع تبدیلی به عنوان «موتور محرک توسعه روستایی و کاهش ضایعات کشاورزی» تأکید کرد.
وی اشاره کرد: «فرآوری محصولات خام به جای خامفروشی، نه تنها امنیت غذایی و اشتغال را تقویت میکند، بلکه با کاهش ضایعات ۳۰ درصدی در بخش کشاورزی، سالانه از هدررفت ۳ تا ۵ میلیارد دلار جلوگیری میشود.»
با توجه به برنامهریزیهای انجامشده، انتظار میرود توسعه صنایع تبدیلی در این منطقه ویژه اقتصادی، به جذب سرمایهگذاریهای بیشتر و افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی بینجامد. بهبود زیرساختهایی مانند سیستمهای بازیافت آب و انرژی، از جمله اولویتهای آینده اعلام شده است.
تاکید استاندار بر توسعه متوازن در جامعه پیرامون صنایع و بکارگیری نیروهای بومی
استاندار همچنین در جمع خبرنگاران بیان کرد:«ان شاالله این سفر مقدمهای باشد تا تصمیمات نهایی برای حل مشکلات تا آنجا که مقدورات بودجهای اجازه دهد، گرفته شود تا شرایط منطقه بهبود پیدا کرده تا در وضعیت بهتری قرار بگیرد.»
او افزود: «خوشبختانه بندرامام و منطقه ویژه اقتصادی ظرفیتهای خوب و قابل توجهی دارد و در کنار آن باید به مشکلاتی که مردم منطقه از آن رنج میبرند توجه و رسیدگی کنیم. این مهم رسالت همه شرکتها و مجموعهها است که در کنار کاری که برای افزایش ثروت و تولید ملی انجام میدهند، پرداختن به منافع ملی و نگاه به جامعه پیرامون و نیز حل مشکلات مردم منطقه و بکارگیری نیروهای بومی باید توجه ویژه شود.»
استاندار در میان اهالی فاز پنج بندر امام(ره): وعده نمیدهم، عمل میکنم
سیدمحمدرضا موالیزاده، همچنین در حرکتی مردمی و غیرمنتظره به منطقه فاز پنج بندر امام خمینی(ره) رفت تا از نزدیک صدای مردم این منطقه را بشنود. برخی از اهالی با اشاره به مشکلاتی مانند کمبود امکانات بهداشتی، نقص در سیستم آبرسانی و نیاز به توسعه فضاهای آموزشی، دغدغههای خود را مطرح کردند.
موالیزاده در پاسخ به مردم، با تأکید بر لزوم «اجرای پروژههای عمرانی با اولویت مناطق محروم»، تاکید کرد «من وعده نمیدهم، عمل میکنم».
استاندار خوزستان در بخشی از سخنانش نیز گفت:«منطقه بندر امام(ره) به دلیل نقش استراتژیکش در اقتصاد کشور، نیازمند توسعه متوازن است. ما نمیپذیریم که مردم اینجا از استانداردهای حداقلی زندگی محروم باشند.»
انتهای پیام
نظرات