• چهارشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401030402958
  • خبرنگار : 50454

تاثیر واکسن آبله در پیشگیری از آبله میمون

تاثیر واکسن آبله در پیشگیری از آبله میمون

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک متخصص عفونی و گرمسیری در چهارمحال و بختیاری، گفت: واکسن آبله با توجه به قرابت ژنتیکی که با آبله میمون دارد می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به آن موثر باشد اما واکسن ویروس واکسینیا نیز ممکن است در پیشگیری از بیماری آبله میمون اثرگذار باشد.

ناصر خسروی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص بیماری نوظهور آبله میمون، اظهار کرد: آبله میمون یک بیماری ویروسی است که بین انسان و حیوان مشترک است و بیشترین میزان شیوع آن در کشورهایی است که به خط استوا نزدیک هستند و آب و هوای مرطوب و گرم دارند برای مثال در کشورهای آفریقایی بیشترین میزان مشاهده این ویروس و بیماری وجود دارد اما اخیرا در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی مانند اسپانیا، انگلیس و... موارد ابتلا گزارش شده است.

این متخصص عفونی و گرمسیری در چهارمحال و بختیاری، افزود: ویروس آبله میمون به وسیله ترشحات تنفسی منتقل می‌شود یعنی انتقال آن با تماس نزدیک رخ می‌دهد همچنین ابزاری که با حیوان درگیر تماس داشته و یا آلوده به ترشحات حیوانی است می‌توانند موجب انتقال بیماری شوند البته انتقال بیماری توسط انسان به انسان نیز وجود دارد اما درصورتی که تماس نزدیک با فاصله کم وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: آبله میمون نیز مانند تمامی بیماری‌های عفونی با علائمی مانند تب، بدن درد و سردرد آغاز می‌شود و در مراحل بعدی ضایعات پوستی بر بدن بیمار ایجاد می‌شود که دارای اشکال گوناگون هستند و از ضایعات بثوری قرمز رنگ آغاز و نهایتا به تاول منتهی می‌شود که ممکن است جای آن‌ها بر پوست افراد ماندگار باشد.

خسروی با بیان اینکه آبله میمون در آفریقا حدود ۱۰ درصد موجب مرگ و میر شده است، عنوان کرد: دوره نهفته این بیماری حدود یک تا چهار هفته است یعنی پس از تماس با حیوان یا ترشحات آلوده به این ویروس حدود یک تا چهار هفته تا بروز علائم زمان لازم است همچنین می‌توان گفت همانگونه که کرونا و دیگر بیماری‌های نوپدید به ایران وارد شدند و با توجه به وضعیت مسافرت‌های موجود در کشور احتمال اینکه بیماری آبله میمون نیز وارد ایران شود وجود دارد اما تا امروز هیچ مورد مثبتی در ایران گزارش نشده است.

این متخصص عفونی و گرمسیری در چهارمحال و بختیاری، اضافه کرد: واکسن آبله با توجه به قرابت ژنتیکی که با آبله میمون دارد می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به آن موثر باشد اما واکسن ویروس واکسینیا نیز ممکن است در پیشگیری از بیماری آبله میمون اثرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: بیماری آبله میمون دارای درمان علامتی است یعنی درمان خاصی برای آن وجود ندارد اما برخی داروهای خاص ضدویروس برای آن امتحان شده و احتمال اینکه در درمان موثر باشد وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha