محمود عزیزیان صبح امروز ۲۹ اردیبهشت ماه در گردهمایی مدیران صنعت AAC ایران که در جوار بارگاه رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ما تصمیم گرفتهایم که به صورت فصلی این جلسات را برگزار کرده و مسائل و مشکلات تولید را بررسی کنیم تا بتوانیم محصول را به جایگاه اصلی خود برسانیم. باید بررسی کنیم تا با راهکارهای موجود در بحث کنترل انرژی، زلزله و آلودگی، محصول خود را ارتقا داده و بتوانیم از توان حاکمیت برای مصرف این بلوک و مصالح استراتژیک استفاده کنیم.
وی گفت: برخلاف تولیدات دیگر که مجموعههای تولید هرکدام برند و جزیرههای تولیدی خود را دارند، AAC یک جزیره و کشتی است که اگر رشد کند به نفع همه است و فرقی نمیکند در کجای ایران این مجموعه تولیدی استقرار یافته است.
مدیر انجمن صنفی بتن سبک بیان کرد: چهار الی پنج سال گذشته بیشتر از ۶۰ درصد محصولات خود را به عراق صادر میکردیم و در عراق ۱۲ کارخانه تاسیس کردیم. ولی امروز به دلیل عدم همفکری و حمایت دولت بیش از هشت کارخانه در عراق تعطیل شده است و تولیدات به ۱۰ درصد رسیده است. اگر تفاهمنامهای که معاون آقای رئیسی امضا کردند اجرا شود روزنه بزرگی در حوزه ساختمان باز میشود.
عزیزیان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بازار و فرهنگ استفاده از AAC را به دست بیاوریم و افزایش دهیم، احتیاجی نیست که انجمن در این زمینه قیمت مطرح کند؛ چراکه وقتی تقاضا زیاد شود سود بیشتری به دست میآید. سود حاصل از AAC چیزی حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد است. باید تلاش کنیم این سود بر اساس میزان تلاش در این صنعت بیشتر شود.
وی اضافه کرد: مشکلاتی در حوزه دولتی است که باید آنها را بپذیریم و نباید دلسرد شویم. باید تلاش کرده و با مجموعه انبوهسازیها تعامل بیشتری برقرار کنیم تا وعدههایی که دولت در این زمینه مطرح کرده است را بتوانیم اجرایی کنیم.
مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن سبک در رابطه با شرکتهای دانش بنیان ادامه داد: هم اکنون در مجموعه حدود ۱۰ طرح دانش بنیان وجود دارد. متاسفانه در حال حاضر فاصلهای میان متخصصین و بخش صنعت بهوجود آمده است. باید افراد متخصص این طرحها را در کارخانهها و مجموعهها اجرا کنند.
همچنین حامد اکبرپور، مدیرعامل شرکت ساختمانی بتن و ماشین قدس رضوی درادامه این همایش در رابطه با اقدامات مجتمع کارخانجات هبلکس رضوی اظهار کرد: اقداماتی که در هبلکس رضوی و در شرق کشور در بازه دو ماهه سال جاری انجام دادیم، ارتباط تنکاتنگی با نظام مهندسی خراسان رضوی داشته است. همچنین جلساتی را با سازمان فنی حرفهای خراسان رضوی برگزار و ارتباطات خود را با سازمان نظام مهندسی کشور برقرار کردهایم. برنامهریزی مناسبی برای برگزاری طرح «کاردان» در سطح هنرستانهای مشهد داشتهایم که هنوز ادامه دارد. این فعالیتهایی بوده است که هبلکس رضوی و شرق کشور داشته است.
بهنامتقدسی، مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی نیز در ادامه این گردهمایی اظهار کرد: آقای رئیسی در اواخر دوره فعالیتشان در آستان قدس رضوی تاکید داشتند که آستان قدس رضوی در کنار تمام اقدامات ارزشمند خود، شرکتی مبتنی بر حمایت از صنایع دانشبنیانی تاسیس کند و در همین راستا صنایع پیشرفته رضوی تاسیس شد. این شرکت صرفا برای حمایت از فنآوران و شرکتهای دانش بنیان است.
وی ادامه داد: موسسهها در ابتدا ایدهای را مطرح کرده، رشد میدهند، سپس نمونه اولیه ساخته و شرکتی ثبت میشود به طوری که میتوان از آن بهره برداری کرد، اما متاسفانه خروجی شتابدهندهها در بخش تولید انبوه متوقف میشود. اینجاست که اکثر فنآوران دچار چالش میشوند.
مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با بیان اینکه دو اقدام باید برای موفقیت در این کار انجام شود، عنوان کرد: اول اینکه آستان قدس رضوی به عنوان نهاد حاکمیتی تصدیگری نکند. در حوزه فنآوریهای نو و دانش بنیان و فنآور باید مالک اصلی پروژه باشد و حس مالکیت کند. لذا سیاست ما در شرکتهای فناوری پیشرفته به هیچ عنوان تصدی گری نیست. نکته دوم این است که نباید رقیب بخش خصوصی شویم. اگر بخش خصوصی با قدرت در این زمینه فعالیت میکند، دیگر نباید وارد آن شویم.
انتهای پیام
نظرات