• سه‌شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401022718500
  • خبرنگار : 71603

نقش کلیدی مهندسی برق در شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان

نقش کلیدی مهندسی برق در شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نقش کلیدی مهندسی برق در توسعه زیرساخت انرژی مخابراتی و صنایع دفاعی کشور شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان و همچنین تامین نیروی متخصص برای آموزش تحقیقات و صنعت بر همگان آشکار است.

 به گزارش ایسنا، دکتر محمد علی زلفی گل در پیامی به افتتاحیه سی امین کنفرانس بین المللی مهندسی برق ایران که از امروز به مدت ۳ روز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور محققان، اساتید و اندیشمندان برگزار می‌شود و مراسم افتتاحیه این کنفرانس با حضور دکتر قدسی پور رئیس دانشگاه برگزار می‌شود، اظهار کرد: «مفتخرم که این کنفرانس را در سال ۷۰ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح کردیم و طی سه دهه این کنفرانس محل تبادل اطلاعات بین اساتید، اندیشمندان، محققان، صنعتگران و دانشجویان مهندسی برق بوده است.

امروز نقش کلیدی مهندسی برق در توسعه زیرساخت انرژی مخابراتی و صنایع دفاعی کشور شکل گیری شرکتهای دانش بنیان و همچنین تامین  نیروی متخصص برای آموزش تحقیقات و صنعت بر همگان آشکار است. بر خود لازم می‌دانم که از کمیته علمی کنفرانس که طی سی سال گذشته نهایت جدیت و دقت در توسعه این کنفرانس داشته و از دانشگاه‌های بزرگ کشور که میزبان بوده‌اند، همچنین دانشجویانی که با مشارکت خود باعث رشد و بالندگی در عرصه بین المللی برق شدند تشکر و قدردانی نماییم."

در بخشی دیگر پیام وزیر علوم آمده است: همچنین از تمامی کمیته‌های برگزار کننده و کمیته‌های علمی و اجرایی کنفرانس و یکایک سخنرانان کلیدی و علمی  که با صرف وقت و انرژی باعث بزرگی و شکوفایی کنفرانس شدند سپاسگزارم.

از درگاه خداوند منان برای شما آرزوی پیشرفت در عرصه های علم و فناوری دارم وامیدوارم  که دانشمندان مهندسی برق همچون خورشید و سپهر علم ایران در جهان بدرخشند.»

برنامه‌ریزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ارتقاء چرخه تبدیل فناوری به محصول

در این مراسم دکتر سید حسن قدسی‌پور رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برای اینکه چرخه تبدیل علم و فناوری به محصول در کشور کامل شود باید صنایع ، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان قوی تر و با برنامه ریزی صحیح وارد کار شوند.

دکتر قدسی پور افزود: در دهه ۹۰ میلادی نظام تولید علم و فناوری در جهان تکامل یافت و براساس این نظام زمینه ای فراهم شد که علم و فناوری به محصول تبدیل شود.

وی ادامه داد: با اجرای این نظام محصولات فناورانه خیلی سریع وارد زندگی انسان ها شد و موضوع کاربردی سازی علم نهادینه شد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: درحال حاضر جهان به دنبال این است که هرچه سریعتر مشکلات را شناسایی کرده و از طریق ایده پردازی به محصول کاربردی دست یابد.

دکتر قدسی پور خاطرنشان کرد: در این چرخه موضوع اصلی، تولید علم و نمونه اولیه تحقیقاتی محصول است و پس از آن نمونه صنعتی از طریق شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد طراحی می شود و در نهایت با حمایت شرکت ها و کارخانه های بزرگ محصول تولید انبوه می شود.

وی عنوان کرد: دانشکاه صنعتی امیرکبیر نیز توجه ویژه ای به این چرخه داشته است و تمامی این مراحل را به صورت عملیاتی و اجرایی انجام می دهد و در زمینه تولید مقاله و علم سابقه بسیار طولانی و موفقی دارد و اکنون نیز ۳۱۳ شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دارد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: صنایع و دستگاه های اجرایی باید ریسک مربوط به تبدیل علم و فناوری به محصول را بپذیرند تا براین اساس شاهد شکوفایی بیشتر شرکت های دانش بنیان و ورود تولیدات فناورانه به زندگی مردم باشیم.

دکتر قدسی پور تاکید کرد: برای دستیابی به این هدف نیازمند برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستیم.

برگزاری کارگاه‌های تخصصی

 همچنین در این مراسم،‌ دکتر مسعود شفیعی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس کنفرانس بین المللی مهندسی برق ایران گفت: این کنفرانس با محوریت بررسی موضوعات الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات، کامپیوتر و مهندسی پزشکی برگزار می شود.

وی افزود: در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه مجازی نیز برگزار می‌شود که در این نمایشگاه زمینه تعامل بازدیدکنندگان و غرفه داران فراهم شده است.

رئیس سی امین کنفرانس بین المللی مهندسی برق تاکید کرد: در این کنفرانس کارگاه‌های تخصصی مرتبط با محورهای این کنفرانس با حضور اساتید دانشگاهی برگزار می‌شود.

دکتر شفیعی تاکید کرد: کنفرانس مهندسی برق از سال ۱۳۷۰ درحال برگزاری است و اکنون در کمیته دائمی این کنفرانس حدود ۲۰ دانشکده و مرکز تحقیقات عضو هستند.

وی عنوان کرد: انجمن علوم مهندسی برق ایران نیز به واسطه تجربه این کنفرانس راه اندازی شده است که به زودی جلسات این انجمن برگزار خواهد شد.

ارائه ۳۰۰ مقاله در کنفرانس بین المللی مهندسی برق ایران

 پروفسور گئورگ قره پتیان دبیر کمیته علمی سی امین کنفرانس بین المللی مهندسی برق ایران در افتتاحیه این کنفرانس با اشاره به اخرین اقدامات این کمیته علمی اظهار کرد: طبیعتا این  کنفرانس کار مشترکی بین تیم های مختلف بوده است. ابتدا موضوعات این کنفرانس به ۹ بخش موضوعی تقسیم شد که در هر یک از بخش ها یک عضو هیات علمی مسئول آن بود.

وی گفت: امسال ۵۶۳ مقاله دریافت شد که از این تعداد حدود ۳۰۰ مقاله پذیرفته شدند؛ به عبارت دیگر ۵۳ درصد میزان پذیرش مقاله ها بوده است.

قره‌پتیان با تاکید بر اینکه  ۷۳ درصد مقالات توسط دو یا ۳ محقق به نتیجه رسیده گفت: این نشان دهنده افزایش کار اشتراکی بوده و همکاریها دراین حوزه افزایش یافته است.

دبیر کمیته علمی سی امین کنفرانس بین المللی مهندسی برق ایران  افزود: ۷۰درصد مقالات ارسال شده به این کنفرانس، به زبان انگلیسی بود که این وجهه بین المللی خوبی است چون این مقالات امان ایندکس شدن در اسکوپوس و ... را دارند که از جنبه بین المللی مهم و با ارزش است.

وی با اشاره به حوزه‌های مقالات ارسالی گفت: بخش «الکترونیک قدرت و ماشینها»در ۶ محور ۴۶ مقاله،بخش «سیستم قدرت و انرژی»در ۱۴ محور ۹۶مقاله، «مخابرات میدان»در ۴ محور ۵۱ مقاله، «مخابرات سیستم» در ۱۰ محور  ۶۳ مقاله، «الکترونیک » در ۱۰  محور ۸۳ مقاله، «کنترل» در ۱۲ محور ۹۳ مقاله، «کامپیوتر» در ۹   محور ۵۶ مقاله، «مهندسی پزشکی» در ۶ محور  ۵۰ مقاله و «صنعت برق تک محور » در ۲۵ مقاله پذیرفته شده دارند.

به گفته وی، بیشترین مقالات دریافتی به ترتیب از دانشگاه‌های امیرکبیر با ۵۰ مقاله، دانشگاه تهران ۳۵ مقاله، خواجه نصیرالدین طوسی ۳۰ مقاله، دانشگاه صنعتی اصفهان ۲۰ مقاله، دانشگاه صنعتی شریف ۲۸ مقاله بوده است.

وی با اشاره به حوزه‌های مقالات گفت: بیشترین مقالات در حوزه های  الکترونیک قدرت و ماشین های الکتریکی از دانشگاه  خواجه نصیرالدین طوسی، مقالات سیستم های  قدرت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مخابرات میدان از دانشگاه صنعتی شریف، مخابرات سیستم صنعتی از دانشگاه اصفهان، حوزه کنترل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حوزه کامپیوتر از دانشگاه صنعتی اصفهان، مهندسی پزشکی از دانشگاه تهران ، و صنعت برق از دانشگاه اصفهان بودند.

قره‌پتیان گفت: مقالات دریافت شده به ۲۴۸۴  داور ارسال شد که از این تعداد ۱۲۷۶ داور به بررسی مقالات پرداختند؛ به صورت میانگین حداقل هر مقاله ۴ داوری داشته است. پیش بینی شده که ۲۵ کارگاه، ۲ میزگرد، ۴۷ نشست برای ارائه ۳۰۰ مقاله طی این ۳ روز کنفرانس بین المللی مهندسی برق برگزار شود.

وی با بیان اینکه ۸ سخنران کلیدی به بیان اخرین موضوعات مهندسی برق می پردازند، عنوان کرد: همچنین یک جلسه پرسش و پاسخ با حضور یکی از معاونان امازون خواهیم داشت.
 همچنین برگزاری جشنواره ایده تا محصول در حوزه ICT از دیگر برنامه‌های کنفرانس به شمار می روند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha