• سه‌شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401022013226
  • خبرنگار : 30188

دلایل استارت نخوردن ماشین

دلایل استارت نخوردن ماشین

حتما تاکنون برای شما نیز پیش آمده است که در روزهای سرد زمستانی و یا حتی در روزهای گرم و طاقت فرسای تابستان با مشکل استارت نخوردن ماشین مواجه شده‌ باشید.

به گزارش ایسنا به نقل از کارنوما، استارت نخوردن ماشین یکی از مشکلات فنی رایجی است که در هر اتومبیلی ممکن است رخ بدهد و مشکل عجیب و پیچیده‌ای محسوب نمی‌شود. پس خیلی نگران نباشید.

دلیل استارت نخوردن ماشین چیست؟

تمامی خودروهای نو یا کارکرده ممکن است به این مشکل دچار شوند. شاید این موضوع کمی نگرانتان کند و تصور کنید خودرویتان به یک تعمیر اساسی نیاز دارد. اما گاهی دلایل روشن نشدن ماشین می‌تواند خیلی ساده باشد. بنابراین بهتر است همه علت‌ها را بدانید تا در این مواقع دچار استرس نشوید.

تمام شدن باطری ماشین

اگر باطری خودرو خالی شده باشد، هر کاری کنید، استارت نمی‌خورد. همه رانندگان حرفه‌ای و کارکشته می‌دانند اولین کاری که در این زمان باید انجام دهند، بررسی باطری ماشین‌شان است. اما از کجا بفهمیم باطری خالی شده است؟ برای این کار همزمان با استارت زدن به چراغ‌های صفحه کیلومتر نگاه کنید و به صدای چرخش موتور گوش دهید. اگر چراغ‌های صفحه کیلومتر روشن نشد و صدایی هم از چرخش موتور به گوش‌تان نرسید، شک نکنید که باطری تمام شده است.

برای اطمینان از تمام شدن باطری خودرو از یک تستر مخصوص برای آمپر استارت استفاده کنید. در صورت ضعیف بودن باطری، به راحتی متوجه می‌شوید.

گاهی ممکن است نماد باطری روی صفحه کیلومتر دیده شود. در این حالت این قطعه خالی نشده و خراب شده است. باز هم با کمک تستر می‌توانید میزان آمپر استارت را بررسی کنید.

یک روش دیگر برای اینکه بفهمید یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین بخاطر باطری است، چک کردن فیوزها است. ابتدا سوئیچ را باز کنید. اگر صفحه کیلومتر باز نشد، سوئیچ و مغزی آن را تست کنید. حالا اگر مطمئن شدید این دو قطعه خراب نشده‌اند، حتما علت استارت نخوردن ماشین از باتری است.

قفل بودن فرمان اتومبیل و فاسد شدن روغن هیدرولیک

اگر زمانی که ماشین در حالت خاموش است، فرمان را بچرخانید، خودکار قفل می‌شود. حالا ممکن است زمان سوار شدن بدون اینکه حرکت فرمان را تست کنید، سوئیچ را بچرخانید اما در جای خودش بی‌حرکت بماند. در این زمان همزمان با چرخاندن سوئیچ، فرمان را هم بچرخانید تا از حالت قفل خارج شود.

اما گاهی یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین، بی‌حرکت ماندن فرمان است. در واقع شما آن را قفل نکرده‌اید و حتی با حرکت همزمان سوئیچ و فرمان، قفل فرمان باز نمی‌شود. فاسدشدن روغن هیدرولیک یکی از دلایلی است که حرکت فرمان را سخت می‌کند. این روغن پرکاربرد که برای روان کردن، کاهش سایش و اصطکاک و انتقال قدرت فرمان کاربرد دارد، اگر فاسد شود، باعث زنگ‌زدگی قسمت‌های فلزی فرمان می‌شود. این روغن چرخ زدن و دور زدن را برایتان آسان می‌کند و اگر نباشد، حرکت فرمان به سختی انجام می‌شود. همزمان با این مشکل، سوئیچ هم نمی‌چرخد و ماشین استارت نمی‌خورد.

اگر می‌خواهید از فاسد شدن روغن هیدرولیک مطمئن شوید، از قسمتی که روغن ریخته شده، آن را چک کنید. روغن فاسد شده بوی بدی دارد و به رنگ تیره درمی‌آید. میزان غلظت روغن هم بیشتر می‌شود و روی آن کف به چشم می‌خورد. یکی دیگر از نشانه‌های فاسد شدن روغن هیدرولیک، ایجاد صدای غژغژ در زمان چرخش فرمان است.

دلایل استارت نخوردن ماشین

پر شدن ظرفیت فیلتر هوا

فیلتر هوا قطعه مهمی است که برای جذب گرد و غبار و آلودگی داخل اتومبیل کاربرد دارد. این قطعه باید هر 5 هزار کیلومتر یک بار تعویض شود. حالا اگر فراموش کرده باشید آن را تعویض کنید، بعد از مدتی ظرفیت آن پر می‌شود و دیگر قادر به عبور جریان هوا در خودرو نیست. روشن شدن ماشین هم بدون هوا انجام نمی‌شود. در نتیجه باید این قطعه را هم بررسی کنید.

شکسته شدن استارت

استارت برای روشن کردن خودرو کاربرد دارد. حالا وقتی کلید را در آن قرار می‌دهید و می‌چرخانید، موتور ماشین روشن می‌شود و صدای آن فورا می‌شنوید. حالا اگر زمان استارت زدن، صدای تق تق شنیدید و ماشین روشن نشد، نشانه شکسته شدن استارت است که نمی‌تواند موتور را روشن کند. در این مواقع فقط باید به مکانیک مراجعه کنید.

اگر استارت‌های طولانی و بد زده شود، باز هم ممکن است این قطعه خراب شود.

خراب شدن سوئیچ ماشین

سوئیچ قسمتی است که نیروی برق را از باطری به سمت سایر قطعات داخلی خودرو می‌کشاند. حالا اگر سوئیچ خراب شده باشد، نمی‌تواند برای شروع کار موتور، برق کافی دریافت کند و جرقه‌ای هم ایجاد نمی‌شود تا خودرو استارت بزند. در این مواقع پیشنهاد ما استفاده از سوئیچ زاپاس است. اگر مشکلتان حل نشد، از یک مکانیک کمک بگیرید.

مسدود شدن فیلتر سوخت

فیلتر سوخت برای سیستم سوخت‌رسانی خودرو کاربرد دارد. به شکلی که در انتقال سوخت تمیز و سالم از باک بنزین به سمت انژکتورهای سوخت کاربرد دارد. اگر فیلتر سوخت مسدود شود، استارت خودرو هم تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد. افزایش مصرف سوخت یکی از نشانه‌های مسدود شدن این قطعه است.

خراب شدن شمع‌های ماشین

در سیستم احتراق ماشین قطعات زیادی دخیل هستند که یکی از آن‌ها شمع است. اگر این قطعات خراب شوند، باز هم ماشین شما استارت نمی‌خورد. شمع‌های ماشین دارای تعدادی الکترود هستند. این الکترودها بعد از مدتی کارایی اولیه خود را از دست می‌دهند و بنابراین باید تعویض شوند.

خراب شدن تسمه تایم

یکی دیگر از دلایل استارت نخوردن ماشین تسمه تایم (Timing Belt) است. این قطعه لاستیکی برای چرخاندن میل بادامک و میل لنگ کاربرد دارد. تسمه تایم را باید هر 60 هزار کیلومتر یک بار (4 یا 5 سال) تعویض کنید. اگر این قطعه خراب شود، موتور روشن نمی‌شود.

حرف آخر

آنچه در این مطلب در مورد دلایل استارت نخوردن ماشین گفتیم، همه برای کمک به شما زمان برخورد با این مشکل است. اگر فکر می‌کنید روشن نشدن ماشین دلایل دیگری دارد، با ما درمیان بگذارید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha