• یکشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401021811121
  • خبرنگار : 71626

اعتراض فعالان نشر دیجیتال و صوتی به نمایشگاه کتاب

اعتراض فعالان نشر دیجیتال و صوتی به نمایشگاه کتاب

پلتفرم‌ها و ناشران کتاب الکترونیک و صوتی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حاضر نمی‌شوند.

به گزارش ایسنا، در بیانیه مشترک فعالان نشر دیجیتال و صوتی ایران آمده است: «با وجود پیگیری‌های فعالان نشر دیجیتالی کتاب، هنوز این گروه از بازیگران حوزه فرهنگ جای مشخصی در نمایشگاه کتاب تهران ندارند.

این بخش از جامعه فرهنگی کتاب سال‌هاست با تکیه بر خلاقیت و تلاش جوانان نخبه این سرزمین، و اکثراً در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان، در کنار ناشران و اهالی نشر کاغذی، به رونق فرهنگی جامعه و افزایش سطح مطالعه در کشور کمک کرده‌اند. تلاشی که متکی بر ارائه نوین‌ترین شیوه‌های فناوری در سطح جهان بوده و به شکوفایی اقتصادی جامعه نشر یاری رسانده است. با وجود این، به‌خاطر بی‌توجهی مسئولان، این بخش مهم از جامعه نشر و کتاب کشور در نمایشگاه کتاب جایگاهی ندارند. 

امسال هم متأسفانه مسئولان برگزاری این دوره از نمایشگاه، با وجود پیگیری و درخواست‌های مکرر، فرصتی برای حضور این طیف از جامعه نشر ایجاد نکردند. با توجه به جنس محتوای عرضه‌شده، منطق و انصاف حکم می‌کند که «ناشران کتاب‌های الکترونیکی و صوتی» در کنار ناشران عمومی کتاب جا بگیرند؛ اما بعد از نامه‌نگاری‌ها و پیگیری‌های بسیار، مسئولان امر در نهایت پیشنهاد کردند که این ناشران با پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور تجاری، غرفه‌ای کوچک در حیاط، کنار غرفه‌های اغذیه‌فروشی اجاره کنند یا به محل استقرار فروشندگان محتوای نامکتوب (مانند سی‌دی‌های آموزشی) بروند.

به همین دلیل، ما پلتفرم‌ها و ناشران صوتی و دیجیتال، اعتراض خود را اعلام کرده و در این نمایشگاه حضور پیدا نمی‌کنیم. 

با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ به تولید بر اساس ظرفیت‌های دانش‌بنیان، امیدواریم مسئولان امر با شناخت بیشتر از روند تغییرات بازار نشر در جهان و فرصت‌هایی که نشر دیجیتالی کتاب می‌تواند به توسعه بازار کتاب در ایران بدهد، جایگاه این حوزه را مورد توجه قرار داده و فرصت‌های رشد این حوزه را سلب نکنند.»

این بیانیه تا کنون(یک‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱) به امضای طاقچه، فیدیبو، کتابراه، نوین کتاب گویا، شادن پژواک، آوانامه، ماه‌آوا، آی‌قصه، آوارسا، نوار، دانی، واوخوان، لحنی دیگر، پژوهان و پاتوق کتاب رسیده است.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir  برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ ۲۲:۵۱

چرا اعتراض؟! در همین جعبه ( گوشی ) که در دستان شما است کسب و کار شما و خرج زندگی شما فراهم می‌شود. اما اگر آخوندان اینترنت جهانی را از ایران نگیرند. با همین گوشی و اینترنت شما میتوانید کسب و کار خود را چندان چندان برابر رونق دهید و زندگی خود و اطرافیان خود را فراتر از نیازشون اداره کنید.