• یکشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1401021107543
  • خبرنگار : 71451

یادداشتی درباره معلمی و آموزش در جنگ

یادداشتی درباره معلمی و آموزش در جنگ

شاید در اوایل جنگ نیروهای اعزامی شناخت کمی به جنگ و تسلیحات داشتند و برخی تنها یک دوره کوتاه را آموزش‌دیده و بعد به مناطق جنگی اعزام شده بودند ولی با آموزش‌هایی که به نیروها داده شد، توان رزمندگان در برخورد و مواجهه با دشمن بیشتر شد.

به گزارش ایسنا، دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و روز بزرگداشت معلم است. معلمی که به فرموده امام خمینی (ره) شغل انبیاست. معلمین در هر جامعه‌ای نقش بسیار حساس و مهمی دارند و بار مسئولیت بر دوش آن‌ها بسیار زیاد است؛ بنابراین ارج نهادن به مقام و منزلت معلم تقدیر و سپاس از تمامی خوبی‌ها، ارزش‌ها و کمالات انسانی است.

تربیت و آموزش دو مقوله بسیار مهم برای رسیدن به پیشرفت در هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند. این دو مقوله حتی در دوران دفاع مقدس نیز به دست فراموشی سپرده نشد و به‌نوعی جنگ و دفاع مقدس یک دانشگاه انسان‌سازی بود. در این دانشگاه رزمندگان آموزه‌های انسانی بسیاری آموختند و در امتحان الهی شرکت کردند.

باید گفت که در جبهه‌های جنگ فقط رزمندگان نمی‌جنگیدند بلکه در اوقاتی که مناطق جنگی در شرایط بهتر و آرام‌تری به سر می‌برد، به دانش آموزان حاضر در خطوط نبرد آموزش‌های درسی داده می‌شد. اما آموزش‌های درسی یک بعد فعالیت‌ها بود و فرماندهان هم برای داشتن نیروهای زبده و کارورزیده و جنگجو در تلاش برای آموزش نظامی به نیروهای خود بودند تا با فنون رزمی آشنا شوند.

به‌راستی‌که این معلمین در حوزه نظامی با کمترین امکانات و با بهره‌گیری از تجارب عملیات‌های گذشته، توانستند نیروهایی را پرورش بدهند که در حوزه‌های مختلف تخصصی بهترین عملکردها را از خود نشان دهند.

شاید در اوایل جنگ نیروهای اعزامی شناخت کمی به جنگ و تسلیحات داشتند و برخی تنها یک دوره کوتاه را آموزش‌دیده و بعد به مناطق جنگی اعزام شده بودند ولی با آموزش‌هایی که به نیروها داده شد، توان رزمندگان در برخورد و مواجهه با دشمن بیشتر شد.

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مناسبت سالروز مقام معلم، اقدام به انتشار صوتی کرده است که در آن شهید حاج حسین بصیر طی عملیات تکمیلی والفجر ۸ در بیست و دوم اردیبهشت سال ۱۳۶۵ بر استمرار و مداومت بر آموزش به‌عنوان ضرورت‌های دست‌یابی به پیشرفت سخنرانی کرده است.

در این صوت می‌شنویم:

«این مطالبی که برای پیشرفت ما بوده الحمدالله این بود که یکی انسان توکل بر خدا داشته باشد در درجه اول، دوم باید آموزش را ببینند. یعنی اجباری بشود برای نیرو که همین امروز من یک جروبحث داشتم با یک نیرو، گفت که من از آن‌وقتی که جبهه آمده‎ام، پنج سال است دارم جنگ می‌کنم همه‌اش آموزش همه‌اش آموزش! گفتم هنوز معنی جنگ را متوجه نشدی، شما شاید در عملیات‌های گذشته فتح‌المبین، بیت‎المقدس یا رمضان یا محرم یا مثلاً والفجر ۱ و ۲ و ۳ و خلاصه به هر نحوی شده در عملیات بودی، شاید همه عملیات‌ها بودی ولی عملیات بیت‌المقدس یک عملیاتی بود که واقعاً یک دگرگونی در اگر جنگ ما انجام نداده در لشکر ما انجام داده. و یا خود مثلاً بدر اگر ما نتوانستیم موفقیت صددرصد را به وجود بیاوریم، ضعف‌های خودمان را متوجه شدیم در عملیات قدس پیاده کردیم و موفق بودیم. در عملیات قدس هم ما متوجه شدیم که بعضی از مسائل درست بود قوت بود و حتی یک نفر از دشمن هم برنگشت بگوید که مثلاً چه بلایی به سر ما آمده در عملیات قدس؟ بازهم ما آنجا ضعفی داشتیم که متوجه شدیم ضعف‌ها را در عملیات والفجر ۸ تبدیل به قوت کردیم و آن مرحله عملیات به وجود آمد که آن‌همه انعکاس جهانی داشت و حتی برای خودمان هم تازگی داشت و خیلی مطالب را هم به دست آوردیم که الآن داریم سر نیرو پیاده می‌کنیم به لطف خدا.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha