• جمعه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401020905894
  • خبرنگار : 71474

رییس کنفدراسیون صادرات ایران مطرح کرد

خطر ارزپاشی در صورت احیای برجام

خطر ارزپاشی در صورت احیای برجام

رییس کنفدراسیون صادرات ایران می‌گوید چه با آزادسازی منابع بلوکه شده ایران و چه با دسترسی به منابع ارزی جدید، دولت نباید به سمت ارزپاشی در بازار حرکت کند.

محمد لاهوتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که آینده صادراتی کشور همواره با آن ارتباط مستقیم داشته، موضوع قیمت ارز و نحوه مدیریت آن است. متاسفانه تقریبا در تمامی دولت‌های گذشته ما شاهد آن بوده‌ایم که در صورت دسترسی به درآمدهای جدید دولت‌ها به سمت ارزپاشی در بازار حرکت می‌کنند تا به این ترتیب قیمت‌ دلار در بازار را کاهش دهند ولی این موضوع تبعات خاص خود را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ارزپاشی می‌تواند به کاهش آمار صادراتی منجر شود، بیان کرد: افزایش قیمت تمام شده یا کاهش قدرت رقابت پذیری در بازارهای صادراتی قطعا به ضرر ایران و آمارهای صادراتی کشور تمام خواهد شد. این در حالی است که دولت می‌تواند از منابع ارزی جدید برای توسعه زیرساخت و توجه به حوزه‌هایی مانند حمل و نقل که مغفول مانده استفاده کند و به این ترتیب بستر توسعه اقتصادی در بلندمدت را به وجود آورد.

به گفته لاهوتی چه در دولت احمدی‌نژاد و چه در دولت روحانی، اقدام برای ارزپاشی باعث شد تولید و صادرات آسیب ببیند و این امید وجود دارد که در دولت رییسی از تکرار این تجربه جلوگیری شود.

رییس کنفدارسیون صادرات ایران درباره آمارهای تجاری ثبت شده در سال۱۴۰۰ نیز توضیح داد: خوشبختانه در سالی که گذشت پس از چند سال بار دیگر میزان تجارت ایران از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار عبور کرد که نشان دهنده افزایش عملکرد چه در حوزه صادرات و چه در حوزه واردات است. با توجه به اینکه بخش مهمی از واردات نیز با محوریت تامین نیازهای واحدهای تولیدی انجام می‌شود، می‌توان افزایش آمار تجاری کشور را مثبت قلمداد کرد.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین دلایل ثبت این آمار، تلاش‌هایی است که در ماه‌های گذشته از سوی دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته و بخشی از موانع دولت گذشته عملا کنار رفته است. این تلاش‌ها از سویی باعث بهبود آمار صادراتی شده و از سوی دیگر امید به بهبود شرایط را در فعالان اقتصادی افزایش داده که می‌تواند به تداوم رشد در ماه‌های پیش‌رو نیز کمک کند.

لاهوتی با بیان اینکه با رویه فعلی امکان ثبت رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی صادرات در سال جاری نیز وجود خواهد داشت، بیان کرد: در صورت حفظ شرایط فعلی تداوم رشد صادرات غیر منتظره نیست اما متاسفانه اخیرا شاهد آن بوده‌ایم که در دولت جدید نیز برخی دستورالعمل‌های خلق الساعه مانند دولت قبل در حال نمایان شدن است که قطعا به نفع صادرات نخواهد بود. اگر بنا بر رشد بیشتر نیز باشد، از توسعه زیرساخت‌ها، افزایش حمایت‌ها، بالا بردن قدرت رقابت پذیری و ایجاد ثبات در اقتصاد و سیاست‌های اقتصادی نباید غافل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۹ ۲۳:۱۱

همیشه حق با صادر کننده است زنده باد دلار و یورو و یوان مرده باد ریال فقط صادر کننده ضرر نکند همه ایران را صادر میشود کرد ! با کمی تساحل !و تسامح ! البته مصرف کننده یعنی مردم عادی که مهم نیستند فقط دلال البته بخوانید صادرکننده دلال کلمه قدیمی و دارای بار بد معنایی است پس زنده باد صادرکننده و صادرات بقیه اضافی اند البته بعنوان نیروی تولید کننده حق بقا دارند به شرط نان بخور و نمیر و. سکوت در برابر حقوق صادرکننده !

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۹ ۲۳:۱۶

اره دیگه ارز پاشی نکنید مال خودتونه

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۰ ۰۴:۲۷

وقتی درامد مردم در مقایسه با قیمت اجناس دو سوم کاهش یافته چرا جک قرن میگید.یا باید درامد ۷۰ درصد اضافه بشه یا اجناس ۷۰ درصد ارزان بشه.شما نجومی بگیران چه میدونید حقوق ۳ میلیونی به کجای خانواده میرسه

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۱۰ ۱۵:۲۸

اقای لاهوتی قیمت ارز باید با قدرت خرید مردم هم خوانی داشته باشد والا مردم ایران عمله های تولید برای صادرات میشوند و اگر کالایی بتوانند تهیه کنند نهایتا کالاهای درجه دو و سه خواهد بود پس هر زمان توانستید در آمد مردم را با کاهش ارزش پول ملی هماهنگ کنید آنوقت از صادرات صحبت کنید در غیر آن صورت آنچه شما میگوئید صادرات نیست بلکه حراج امکانات کشور است