• سه‌شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۰:۵۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401020602838
  • خبرنگار : 71573

پرسشی درباره یک میهمان ویژه

پرسشی درباره یک میهمان ویژه

حدود دو هفته تا برگزاری سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران زمان باقی مانده، اما هنوز میهمان ویژه این دوره نمایشگاه مشخص نشده است.

به گزارش ایسنا، انتخاب کشوری به عنوان میهمان‌ ویژه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک رسم معمول در برگزاری نمایشگاه کتاب بوده و این اقدام با هدف گسترش تعامل فرهنگی بین کشورها انجام می‌شود؛ پیش‌تر کشورهایی همچون عمان، افغانستان، ایتالیا، روسیه، صربستان و چین به عنوان «مهمان‌ ویژه» در نمایشگاه بین‎المللی کتاب تهران حضور داشته‌اند و  پیش از شیوع کرونا و تعلیق سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب تهران در  آذرماه ۱۳۹۸ اعلام شد از گزینه‌های موجود، کشور ترکیه به عنوان کشور «میهمان ویژه» نمایشگاه کتاب تهران انتخاب شده که با برگزار نشدن آن دوره به دلیل شیوع کرونا این اتفاق نیفتاد.

اواخر سال گذشته اعلام شد نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار خواهد شد، اواسط فروردین‌ماه هم زمان و مکان نمایشگاه اعلام و مشخص شد نمایشگاه از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در مصلی برگزار خواهد شد و برنامه‌ریزی‌های نمایشگاه تقریبا در  مدت زمان محدود در حال انجام است. یکی از برنامه‌های نمایشگاه انتخاب مهمان ویژه‌ است که هنوز به صورت رسمی اعلام نشده اما در بخشی از گزارشی که ستاد خبری نمایشگاه از بازتاب رسانه‌ای این رویداد منتشر کرده، آمده است: «نمایشگاه کتاب تهران هر سال باسخاوت میزبان ناشران مختلفی است اما بعضی مهمانان هم ویژه تلقی می‌شوند. امسال مهمان ویژه نمایشگاه ناشران افغانستانی هستند. خبرگزاری پیام آفتاب با ذکر خبر حضور افغانستان در نمایشگاه کتاب امسال، از موضوع ترخیص نشدن بعضی از کتاب‌های افغانستانی از گمرک خبر داده است. رئیس گمرک دوقارون در این‌باره توضیح داده است: «این محموله‌ها به صورت مسافری به گمرک تحویل داده شده، نه تجاری، به همین خاطر تشریفات انجام این کار کمی طول کشیده است». این جمله این موضوع را به ذهن متبادر می‌کرد که امسال میهمان ویژه نمایشگاه، ناشران افغانستانی هستند. اما بنا بر اطلاع ایسنا، میهمان ویژه نمایشگاه امسال در روزهای آینده از سوی ستاد برگزاری نمایشگاه معرفی خواهد شد.

همچنین گویا سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بخش بین‌الملل و ناشران خارجی به طور خاص و ویژه‌تر میزبان ناشران آن دسته از همسایگان و کشورهایی است که با فرهنگ و تمدن ایران سهیم هستند و شراکت تاریخی، فرهنگی یا زبانی دارند. ملت افغانستان هم در زمره همین کشورهاست و با توجه به حواشی ایجادشده در هفته‌های اخیر، این میزبانی اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند. آن‌چه از قول بعضی رسانه‌ها درباره حضور ناشران افغانستانی اعلام شده نیز ناظر به این موضوع بوده و به کشور افغانستان هم محدود نیست.

اما حدود دو هفته تا برگزاری نمایشگاه کتاب تهران زمان باقی است، با توجه به این‌که کشور میهمان ویژه هنوز معرفی نشده این سوال ایجاد می‌شود آیا دعوت از کشوری به عنوان میهمان ویژه با توجه به هزینه‌هایی که در پی دارد، صرفا تشریفات برگزاری یک رویداد فرهنگی است یا برنامه‌های ویژه‌ای برای تعامل بین دو کشور در نظر گرفته شده است؟ و آیا اگر برنامه‌ای در نظر گرفته شده با توجه به زمان محدود تا برگزاری نمایشگاه عملی است؟

سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به دو شکل حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha