• دوشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401020502200
  • منبع : اداره کل محیط زیست شهرداری تهران

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران:

تجزیه پسماندهای پلاستیکی ۳۰۰ سال زمان می‌برد

تجزیه پسماندهای پلاستیکی ۳۰۰ سال زمان می‌برد

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران بر ضرورت آگاه سازی شهروندان از مخاطرات محیط زیستی استفاده از کیسه های پلاستیکی تاکید کرد و گفت: برای حفظ سلامت ومحیط زیست، می‌بایست مصرف کیسه‌های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف را کاهش داد و از کیسه‌های پارچه‌ای و جایگزین‌های پایدار استفاده کرد.

به گزارش ایسنا شینا انصاری در آیین «هفته زمین پاک » که صبح امروز با حضور مسعود رنجبریان - شهردار منطقه ۶ - در بوستان لاله برگزار شد، با تاکید بر اینکه نیمی از پسماندهای پلاستیکی فقط یکبار مصرف شده‌اند، گفت: پسماندهای پلاستیکی برای زمین غیرقابل هضم هستند چراکه زمان بسیار زیادی (بالغ بر ۳۰۰ سال) برای تجزیه آن‌ها نیاز است.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به نقش آموزش و فرهنگسازی در این زمینه اشاره کرد و گفت: فعالیت کانون‌های محیط زیستی، خانه‌های محیط زیست و تشکل‌های مردم‌نهاد در این زمینه بسیار اثرگذار و سازنده است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه باید قبل از هر چیز از نظر فرهنگی تلاش کنیم تا مصرف پلاستیک‌های یکبار مصرف کاهش پیدا کند، اظهارکرد: عمر هر کیسه پلاستیکی فقط ۱۲ دقیقه برآورد شده است و هر خانواده ایرانی به‌طور متوسط روزانه سه تا پنج کیسه پلاستیکی وارد چرخه مصرف می‌کند که نیمی از آنها فقط یک‌بار مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صورتی که وارد خیابان و انهار شهری نشود به مکان‌های دفن انتقال پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه حجم زیادی از پسماندهای شهری را پلاستیک‌ها تشکیل می‌دهند، گفت:  آنالیز فیزیکی پسماندها در شهر تهران، از برتری دو تا سه‌برابری وزن و درصد پسماندهای کیسه‌های پلاستیکی در مقایسه با پسماندهای فلزات، چوب و شیشه حکایت دارد.

انصاری با اشاره به سیاست‌های ملی سایر کشورها در مدیریت پسماندهای پلاستیکی گفت: بسیاری از کشورها در مواجهه با پسماندهای پلاستیکی تلاش کرده‌اند مصرف پلاستیک‌ها را در کشورهای‌ خود محدود کنند. اقداماتی چون ممنوعیت مصرف کیسه‌های پلاستیکی یکبارمصرف، جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با هدف کاهش آلودگی پلاستیک‌ها از جمله این اقدامات بوده است و در کشور ما تهیه آیین‌نامه اجرایی کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف در دست اقدام است که امیدواریم با توجه به هزینه‌هایی که مصرف بی‌رویه این محصولات بر مدیریت اجرایی پسماندها در شهرها و به‌ویژه شهر تهران ایجاد می‌کند، شاهد اقدامات در سطح ملی با بهره‌گیری از ابزارهای تشویقی و بازدارنده در این خصوص باشیم.

لازم به ذکر است در ادامه برنامه تقدیر از پاکبانان منطقه ۶، تقدیر از دانش آموز فعال محیط زیستی، معرفی ساختمان دوستدار محیط زیست منطقه و  پاکسازی محور خیابان کارگر تا میدان انقلاب صورت گرفت.

ارزیابی زیست‌محیطی شش پروژه عمرانی شهر تهران

به گزارش ایسنا شینا انصاری در جلسه رونمایی از سامانه ارزیابی اثرات محیط زیستی پروژه‌های عمرانی شهر تهران که با حضور  محمد منان رئیسی - رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران - برگزار شد، با اشاره به تعداد پروژه‌های عمرانی مشمول مطالعات زیست‌محیطی شهر تهران در سال ۱۴۰۰ گفت: ۸۶ پروژه معرفی شد و شش پروژه مورد ارزیابی قرار گرفته است.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به چالش‌های موجود در ارزیابی اثرات محیط زیستی به روش‌های گذشته اشاره کرد و زمان بر بودن فرآیند معرفی و بررسی پروژه‌ها، فقدان آمار و اطلاعات دقیق، عدم دسترسی جامع اطلاعات در سطوح مدیریتی و نتایج مطالعات برای عموم شهروندان را از جمله چالش‌ها برشمرد.

وی با اشاره به اسناد بالادستی و ضرورت انجام مطالعات محیط زیستی پروژه‌های شهرداری تهران گفت: دستیابی به توسعه شهری پایدار در قالب برنامه‌های توسعه هماهنگ با اصول محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری با نگاه به آینده در توسعه کالبدی شهری، بهبود وضعیت محیط زیست و در نتیجه ارتقای سطح کیفی زندگی شهروندان از دیگر ضرورت‌های راه‌اندازی سامانه ارزیابی اثرات محیط زیستی پروژه‌های عمرانی است.

انصاری تاکید کرد: تسریع در روند انجام و اجرای پروژه‌های عمرانی و مطالعاتی، احصای طرح‌های پروژه‌های عمرانی و الزام انجام مطالعات محیط زیستی، گردآوری بانک اطلاعات جامع و کامل از پروژه‌های شهری ، شفافیت در اجرای پروژه‌ها و در دسترس پذیری نتایج و از بین بردن امکان اجرای پروژه‌های بدون انجام مطالعات محیط زیستی را از جمله اهداف راه‌اندازی این سامانه است.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان اظهارکرد: تفکیک کمیته محیط زیست از خدمات شهری در مجموعه مرکز مطالعات، اتفاق خوبی است و فرصتی را فراهم ساخته که با اهتمام بیشتری به موضوعات محیط زیستی شهر نگاه شود.

به گزارش اداره کل محیط زیست شهرداری تهران، محمد منان رئیسی نیز با بیان اینکه آلودگی هوا مهمترین مشکل محیط زیستی شهر تهران است و ترافیک نیز از دیگر مسایلی است که شهروندان از شهرداری تهران تقاضای پیگیری و رفع آن را دارند، گفت: متناسب با اهمیت این دو مسئله از سوی شهروندان، مدیریت شهری هم باید در تخصیص اعتبارات به پروژه های عمرانی شهر، مطالعات محیط زیستی را مورد تأکید قرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha