• پنجشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401020100399
  • خبرنگار : 50042

فرماندار رشت تاکید کرد:

لزوم برخورد علمی با پدیده مهاجرت اقلیمی

لزوم برخورد علمی با پدیده مهاجرت اقلیمی

ایسنا/گیلان فرماندار شهرستان رشت با تاکید بر لزوم برخورد علمی با پدیده مهاجرت اقلیمی به عنوان عامل اصلی افزایش آسیب‌های زیست محیطی و تهدید سکونتگاه‌ها در آینده، گفت: زیر ساخت‌های موجود شهری و روستایی به هیچ وجه جوابگوی افزایش نامتعارف ظرفیت جمعیتی نبوده و مهاجرت اقلیمی به عامل گسترش غیر قابل کنترل آسیب‌های زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی بدل خواهد شد.

حمیدرضا امام پناهی امروز در جلسه شورای پدافند غیر عامل شهرستان رشت با اشاره به اهمیت توجه به پدافند غیر عامل به عنوان مجموعه‌ای از اقدامات در راستای کاهش شدت آسیب پذیری و جلوگیری از خسارات مالی، جانی و زیست محیطی و نیز تقویت بنیه دفاعی کشور در حوزه‌های گوناگون، اظهار کرد: برای دستیابی به نتایج موثر باید نسبت به مشارکت مردم در جنبه‌های مختلف پدافند غیر عامل اقدام کرد.

وی افزود: از موارد مهم در تاثیرگذاری پدافند غیر عامل توجه به ارائه هشدارهای به موقع، آگاهی رسانی، افزایش سطح اطلاعات عمومی جامعه در مورد آسیب‌های ناشی از تهدیدات و همچنین ایجاد آمادگی برای مواجهه با شرایط بحران می‌باشد.

امام‌پناهی با بیان اینکه در چارچوب پدافند غیر عامل تمامی دستگاه‌ها و نهادها باید نسبت به عوامل تهدید زیستی احساس مسئولیت و کسب آمادگی کنند، گفت: اقدام به موقع در مقابله با تهدیدات، از تحمیل هزینه‌های بالای مالی، جانی و زیست محیطی به کشور جلوگیری خواهد کرد.

فرماندار رشت با اشاره به تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی بر کره زمین و تهدید حیات انسانی مانند شکسته شدن رکورد دما در بسیاری از مناطق جهان، کاهش متوسط بارش‌ها، کاهش دبی رودخانه‌ها، افزایش برداشت از سفره‌های زیرزمینی، وقوع خشکسالی و آتش سوزی، تصریح کرد: بر اساس اعلام نتایج مطالعات سازمان هواشناسی، اقدامات برخی از کشورهای همسایه مانند ترکیه در زمینه سدسازی موجب افزایش خطرات زیست محیطی در منطقه و تاثیر پذیری کشور ما از تبعات آن مانند ورود توفان گرد و خاک به کشور، افزایش روند مهاجرت ساکنان مناطق جنوب، جنوب شرقی و مرکزی به سواحل شمالی گردیده است.

نماینده عالی دولت در مرکز استان با اشاره به ضرورت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ساحلی و کشاورزی و ممانعت از کوه خواری و جنگل خواری و نیز ساخت و سازهای غیر مجاز، افزود: زیر ساخت‌های موجود در زمینه تامین آب شرب، برق و سیستم دفع بهداشتی زباله شهری و روستایی به هیچ وجه جوابگوی افزایش نامتعارف ظرفیت جمعیتی نبوده و مهاجرت اقلیمی به عامل گسترش غیر قابل کنترل آسیب‌های زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی بدل خواهد شد.

امام‌پناهی با تاکید بر لزوم برخورد علمی با پدیده مهاجرت اقلیمی به عنوان عامل اصلی افزایش آسیب‌های زیست محیطی و تهدید سکونتگاه‌ها در آینده، گفت: مجموعه فرمانداری رشت آمادگی دارد تا با برگزاری همایش علمی و با دعوت از صاحب نظران و اساتید، تبعات بروز این پدیده و راهکارهای علمی و عملی مقابله با آن را مورد بررسی قرار دهد.

فرماندار رشت با بیان اینکه پدافند غیر عامل در طول تاریخ همراه همیشگی زندگی بشری بوده و تا امروز نیز جایگاه خود را حفظ نموده است، عواملی چون سنبل آبی، خطر ورود ملخ‌ها به استان و موضوع پسماند را از دیگر عوامل تهدید و نیازمند تصمیمات و اقدامات فوری و جدی مقابله‌ای برشمرد.

امام‌پناهی با اشاره به آلوده شدن دشت قزوین بوسیله ملخ‌های مراکشی و مشاهده آنها در مرز استان گیلان، بر اقدام هماهنگ و به موقع دستگاه‌های مسئول مانند جهاد کشاورزی و محیط زیست در اجرای راهکارهای پیشگیرانه و ارائه آموزش‌های ضروری به ساکنان مناطق در معرض تهدید تاکید کرد.

وی با بیان ضرورت نظارت بر چگونگی دفع زباله‌های بیمارستانی و پزشکی، خواستار حساسیت بیشتر علوم پزشکی و محیط زیست و سایر دستگاه‌های مرتبط نسبت به این مسئله شده و گفت: بسیار ضروری است تا با بکارگیری تعداد بیشتر شرکت‌های عامل و پیمانکار متقاضی حمل و دفع زباله‌های بیمارستانی و پزشکی، سطح کیفی ارائه خدمات در زمینه دفع این نوع زباله‌ها و جداسازی و رفع عوامل خطرناک و بیماری زا از آنها را به سطح قابل قبول رسانید.

امام‌پناهی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در طی ۳۷ سال گذشته برای مردم سراوان و تبعات زیست محیطی آن برای کل استان از ناحیه لندفیل سراوان مانند افزایش حشرات موذی، بوی نامطبوع، نفوذ شیرابه به دو رودخانه زرجوب و گوهر رود و ورود نهایی آن به تالاب انزلی و دریاچه خزر؛ با تاکید بر اجابت خواسته به حق مردم منطقه، بیان کرد: دولت با شهامت، درایت و جدیت به مسئله ورود کرده و اراده مسئولین کشوری و استانی بر رفع اساسی مشکل در کوتاه ترین زمان ممکن قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha