• چهارشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۹:۰۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401013119536
  • خبرنگار : 71461

فرازی از دعای روز هجدهم ماه رمضان؛

چگونه از برکات ایام و لحظات معنوی بهره ببریم؟

چگونه از برکات ایام و لحظات معنوی بهره ببریم؟

مهم‌ترین چیزی که به زمان و مکان ‌خاصیت می‌دهد عمل انسان است، بعضی از زمان‌ها و مکان‌ها لحظاتی هستند که خداوند در آن زمان‌ها و مکان‌ها فرشتگان‌ خود را مامور کرده است که برخی ‌برکات و هدایا را به بندگان خود برسانند و ما از خداوند می‌خواهیم ما را نسبت به آن لحظات آگاه کند.

به گزارش ایسنا، در دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان آمده است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌

«اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین.»

«خدایا آگاهم کن در آن برای برکات سحرهایش و روشن کن در آن دلم را به پرتو انوارش و بکار به همه اعضایم به پیروی آثارش، به نور خودت، ای روشنی بخش دل‌های حق شناسان.»

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید سینایی استاد حوزه در شرح عبارت «اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ» می‌گوید: ما عقیده داریم اصلی‌ترین منشا آثار نظام آفرینش عمل انسان است. ما اگر در هر ساعت و مکان در بهترین و بدترین موقع کار خوب یا بد انجام دهیم ‌برای ما منظور خواهد شد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین چیزی که به زمان و مکان ‌خاصیت می‌دهد عمل انسان است، بعضی از زمان‌ها و مکان‌ها لحظاتی هستند که خداوند در آن زمان‌ها و مکان‌ها فرشتگان‌ خود را مامور کرده است که برخی ‌برکات و هدایا را به بندگان خود برسانند.

این استاد حوزه تاکید کرد: از جمله این لحظات می‌توان به سحرگاهان یا روزهای جمعه اشاره کرد، در روز ‌جمعه هر خوبی که انجام دهیم خداوند ده‌ها برابر منظور می‌کند و خیلی به انجام کارهای خوب در این ‌روز سفارش شده است.

حجت‌الاسلام سینایی یادآور شد: سحر نیز به همین شکل است، از مواقعی است که خداوند بسیاری از فیض‌های خود را در این زمان نصیب انسان می‌کند. ممکن است در همین سحرها انسانی گناه کند که دیگر قطعا شامل آن فیض نخواهد بود. اما در شرایط عادی سحرگاهان به ویژه سحرهای ماه رمضان بسیار ارزشمند و لحظات توزیع ارزاق آسمانی است.

وی افزود: در این دعا ما از خداوند می‌خواهیم ما را نسبت به این لحظات متوجه کند و اگر نمی‌بینم آن ‌برکات را و عطرش استشمام نمی‌کنیم اما نسبت به این مواقع ما را آگاه کند، ‌از این جهت که این سحرها را درک و قدر بشناسیم و در ‌آن‌ سحرها بیدار بمانیم و ذکر و نام‌ خدا را به زبان بیاوریم و خودمان ‌را از این‌ برکات محروم نکنیم.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: درست است که در ماه رمضان انسان حتی در حالت خواب به موجب روزه بودن و اطاعت خداوند برکات الهی برایش ثبت می‌شود اما همان لحظات را اگر کسی متوجه باشد و به ذکر ‌و تسبیح‌ خداوند مشغول باشد بهره و فایده‌ای که خواهد برد چندین‌ برابر است.

حجت‌الاسلام سینایی تصریح کرد: در واقع انسان با این اذکار می‌تواند قلب خود را از نور پر کند و برای ادامه زندگی توشه بگیرد و حتی برای زندگی ابدی خود می‌تواند توشه بردارد تا در روزها و ایامی که در سختی قرار دارد بتواند از این نور بهره ببرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha