• دوشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۷:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401012917693
  • خبرنگار : 71461

فرازی از دعای روز شانزدهم ماه رمضان؛

ثواب و گناه کارهای خیر و شری که انجام نداده‌ایم در نامه اعمال ما ثبت می‌شود؟

ثواب و گناه کارهای خیر و شری که انجام نداده‌ایم در نامه اعمال ما ثبت می‌شود؟

انسان به واسطه موافق بودن با کارهای خیر و شر حتی اگر آن عمل را انجام ندهد می‌تواند ثواب یا عذاب را در نامه اعمال خود ثبت کند و این امر محدود به زمان خاصی نیست و زمان گذشته، حال و آینده را در بر می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان آمده است: 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌

«اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِکَ یا إلَهَ العالَمین.»

«خدایا موفقم دار در این ماه به همراهی کردن با نیکان و دورم دار در آن از رفاقت با اشرار و جایم ده در آن به وسیله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبودیت خود ای معبود جهانیان.»

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید سینایی استاد حوزه در شرح عبارت «اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ» می‌گوید: در این بخش دعا یک ترجمه این است که خدایا به من توفیق بده که افراد نیکوکار را همراهی کنم، در واقع در اعمال خوبی که دیگران انجام می‌دهند من هم آنها را همراهی کنم، اما ترجمه دیگر از این فراز دعا وجود دارد که در همین راستا از امام جواد(ع) داریم که می‌فرمایند «اگر شما مایل و علاقمند به کاری هستید اما از آن محفل غایب هستید با این وجود در نزد خداوند جزو آن محفل محسوب خواهید شد». برای مثال، تصور کنید در۱۰۰۰ سال قبل شخصی کتابخانه جندی شاپور را ساخته است و شما حسرت می خورید که ای کاش من هم آن زمان بودم و در انجام این کار همراهی می‌کردم و در اینجا آمده است که خداوند همان ثواب را در نامه عمل شما قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: بنابراین در برخی موارد شما بدون آنکه در محضری حضور داشته یا کسی را همراهی کنید خیر برای شما هم ثبت می‌شود زیرا شما از اقدام صورت گرفته حمایت می‌کنید و با آن موافق هستید. از این رو تایید شما برای یک عمل خوب باعث می‌شود این امر در نامه عمل شما هم ثبت شود و این حتی برای آیندگان هم خواهد بود. به این معنا که شما از خداوند می‌خواهید که خدایا من خیلی دوست داشتم بیمارستان، مدرسه یا کار خیری را انجام دهم اما امکانش را نداشتم و پس از مرگ ما و بعد از سال‌ها این اتفاقات که ما تمایل به آن داشتیم و نتواسنتیم انجام بدهیم رخ می‌دهد. در اینجا به دلیل موافقت و همراهی ما با این عمل‌های خیر در نامه اعمال ما هم آن اتفاقات نیک ثبت خواهد شد.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: در مقابل اگر ما عمل اشتباهی را هم انجام نداده باشیم اما موافق با اشرار و افراد گناه‌کار باشیم آن هم در نامه عمل ما ثبت خواهد شد. از طرفی اگر خباثتی در وجود کسی به وجود بیاید با وجود اینکه ما عمل گناهی را انجام ندادیم در وجود ما هم این خباثت شکل خواهد گرفت و این به خاطر تمایل ما به آن کار زشت است.

وی افزود: بنابراین ما در دعای روز شانزدهم ماه رمضان از خداوند می‌خواهیم که ما را در همراهی کردن با نیکان و دور کردن از رفاقت با اشرار قرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha