آیتالله قربانعلی دری نجف آبادی در آیین تودیع و معارفه روسای دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اراک که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه کشور ما در علوم انسانی در دنیا پیش قراول است، اظهار کرد: دنیای اسلام بطور عمومی، تشیع بصورت خصوصی و جمهوری اسلامی بالاخص باید پیشقراول علمی، معنوی، سیاسی، اجتماعی باشند. ما دورانداز بسیار طولانی و آرزوهای ایمانی، اعتقادی را در پیش داریم که اسلام بر اساس آنها آینده درخشانی را نوید داده است، ما به عنوان آینده سازان این کشور باید پایه و اساس تحولات عظیم علمی را پایهریزی کنیم.
وی افزود: لازم به تاکید است که در نظر بگیریم که کشور در چندین سال اخیر با چه چالشها و نقاط قوت و ضعفی روبرو بوده است و تا ۱۰ الی ۴۰ سال آینده را بر اساس این موارد بطور عمیق پایه گذاری کنیم.
دری نجف آبادی با تاکید بر ارائه یارانه علم و دانش و معرفت به افرادی که مشغول به تحصیل هستند، افزود: ما باید با ارائه این یارانه علمی دانشجویان و اساتیدی تربیت کنیم که بتوانند دنیا را فتح کنند. ملت ما ملت غیوری است که تعداد دانشمندان آن بسیار بالا بوده و از توانایی بالایی برخوردار است.
وی در خصوص صنعت خودروسازی اراک اظهار کرد: کشور ما سالها پیش در صنعت خودروسازی و کشتی سازی از کشورهایی نظیر کره جنوبی جلوتر بود، اما امروز این کشور جزو ۱۰ صنعت برتر دنیا است. در حالیکه امروز خودروسازی و کشتی سازی کشور ما وبال گردن ماست و سالهاست که در حال عقب گرد و درجا زدن در این صنعت هستیم. صنعت خودروسازی باید نظام ساختاری خود را تغییر دهد.
دری نجف آبادی اشاره کرد: دانشجویان باید با انگیزه، ایمان و عشق به این سرزمین پیشرفت کشور خود را مدنظر قرار دهند و از خون شهدای این سرزمین پاسداری کنند. اگر مهارت، تخصص، فنآفرینی، مجاهدت و حضور در بازارهای تکنولوژی دنیا را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم، قطعا به جایگاه فناوران دنیا خواهیم رسید.
وی ضمن اشاره به ۵ میلیارد دلار واردات تلفن موبایل و واردات پمپ بنزین و دیگر اقلام وارداتی تصریح کرد: تا چه زمان واردات تلفن موبایل و پمپ بنزین در کشور ادامه خواهد یافت؟ جمهوری اسلامی در دستان دولت، مجلس و آحاد مردم امانت است و همه ما وظیفه داریم از آن پاسداری کنیم و زمینه پیشرفت و عظمت آن را فراهم کنیم و با مغتنم شمردن تمامی فرصتها، از هرگونه غفلت در این حوزه بپرهیزیم.
سرپرست دانشگاه اراک نیز در این آیین ضمن اشاره به عملکرد این دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب گفت: با بازگشایی دانشگاهها دانشگاه اراک در نظر دارد در تراز گام دوم انقلاب بطور موثر، مسئله محور و نتیجه محور عمل کند.
دکتر مجتبی ذوالفقاری اظهار کرد: امید است با همکاری و همیاری دانشجویان، اعضای هیئت علمی و حتی خانوادههای آنان بتوانیم در تحقق این امر مهم پیشتاز عمل کنیم.
دکتر سعید حمیدی رئیس سابق دانشگاه اراک نیز در این نشست اظهار کرد: امید است تنظیم مصوبه شورای فرهنگی دانشگاهها و ساماندهی مراکز آموزش عالی در کارنامه کاری وزارت علوم مشاهده شود. سالها پیش دانشگاه اراک تنها دانشگاه موجود در استان بود، اما امروز تعداد این مراکز آموزش عالی در استان به ۷۵ مرکز میرسد.
وی تصریح کرد: مدرک گرایی و کیفیت تحصیلی پایین موجب خسارت به تمامی کشور شده است. علوم انسانی علومی است که در سالهای اخیر مظلوم واقع شده است، اما تمامی رشته ها نیازمند حمایت و بازنگری هستند.
حمیدی با تاکید بر اینکه دانشگاه در شرایط بحرانی قرار دارد، ادامه داد: آموزش با کیفیت در گرو تامین اعتبار است، الفبای آموزش در آموزش عالی استان مرکزی لنگ میزند و با کمبود امکانات مواجه است.
وی با اشاره به عملکرد ۱۰ برابری دانشگاههای کشور در مقایسه با دانشگاههای کشورهای همسایه، در خصوص موقعیت جغرافیایی دانشگاه اراک از وزیر علوم خواست موضوع انتقال صنوف مزاحم از اطراف دانشگاه اراک به جایگاهی دیگر را پیگیری کند.
انتهایپیام
نظرات