• پنجشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401012514471
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان:

  ۳۲ فضای آموزشی در استان اصفهان درگیر فرونشست شده‌ است

 
۳۲ فضای آموزشی در استان اصفهان درگیر فرونشست شده‌ است

ایسنا/اصفهان سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان با بیان اینکه ۴۰ درصد از فضاهای خطرآفرین آموزشی در اصفهان متمرکز شده است، گفت: ۳۲ فضای آموزشی به‌صورت جدی درگیر فرونشست شده‌اند. 

 مجید نسیمی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اصفهان که امروز (پنجشنبه ۲۵، فروردین) با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، به وضعیت فضاهای آموزشی استان اشاره و اظهار کرد: جمعیت دانش آموزی استان هم‌اکنون ۹۰۵ هزار و ۵۹۰ نفر است که ۱۳۵ هزار و ۷۵۷ نفر در فضاهای غیر دولتی و بقیه در فضاهای دولتی تحصیل می‌کنند.

وی گفت: در حال حاضر ۴ هزار و ۵۱۷ فضای آموزشی کلاسی با ۳۳ هزار و ۵۲۶ کلاس درس و ۵۷۷ فضای آموزشی غیر کلاسی در استان داریم.

سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان در مورد توزیع سرانه فضاهای آموزشی بر اساس شناسنامه مدارس، تصریح کرد: سرانه فضای آموزشی در شهرستان اصفهان ۲۶ متر مربع است که از عدد استاندارد یک و نیم متر مربع پایین‌تر است. کمترین سرانه مربوط به شهرستان خمینی شهر و بیشترین سرانه مربوط به شهرستان خوانسار است.

وی با بیان اینکه با وجود تلاش‌هایی که شده هنوز مدارس دو نوبته زیادی در استان داریم، گفت: در شهر اصفهان ۶۵ فضای آموزشی دو نوبته داریم و در مجموع ۲۲۶ فضای دونوبته در استان داریم.

نسیمی به وضعیت استحکام مدارس اشاره و تصریح کرد: از کل کلاس‌های درس، ۱۰ هزار و ۳۴۴ کلاس درس ما قدمت بالای ۴۰ سال دارد، به این معنا که براساس ضوابط و مقررات باید تخریب و بازسازی و نوسازی شود. ۱۳ هزار کلاس درس عمر زیر ۴۰ سال دارند که براساس آئین‌نامه‌های مختلف باید مقاوم سازی شوند و ۹ هزار و ۳۹۳ کلاس درس نیز مستحکم هستند.

سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان ادامه داد: براساس زیربنای آموزشی، وضعیت بهتری داریم، چون مدارس استانداردتری می‌سازیم. به طور کلی ۳۷ درصد از فضاهای ما مستحکم، ۲۶ درصد نیازمند تخریب و بازسازی و ۳۷ درصد نیازمند مقاوم سازی هستند.

وی مدارس خطرآفرین را شامل کانکسی، سنگی و فرونشست برشمرد و افزود: در سطح استان ۲۱ مدرسه به اضافه ۱۴ کلاس درس داریم که دانش آموزان در ۳۸ کلاس در شهرستان‌های چادگان، بوئین میاندشت و فریدن در فضای کانکسی تحصیل می‌کنند. از این تعداد برای جایگزینی ۱۴ مدرسه با کمک خیرین برنامه ریزی کرده‌ایم که احداث ۷ مدرسه برنامه ریزی شده است.

وی اضافه کرد: ۴۵ مدرسه سنگی با ۱۵۲ کلاس درس در شهرستان‌های فریدونشهر، سمیرم و کاشان داریم که از این تعداد ۶ مدرسه با ۸ کلاس جایگزین شده است.

نسیمی خاطرنشان کرد: براساس مکاتباتی که از نواحی و مناطق آموزش و پرورش درخصوص شرایط استحکام مدارس در دو سال اخیر به اداره کل نوسازی مدارس استان ارجاع شده، ۶۹ فضای آموزشی را به دلیل شرایط بسیار بحرانی که داشتند، تخلیه کردیم. ۲۱ فضای آموزشی را بخشی که قابل استفاده نبود تخلیه شد و ۲۷ فضای آموزشی را به‌صورت ماهیانه رصد می‌کنیم و با مجوزهای موقت اجازه بهره برداری می‌دهیم.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از فضاهای خطرآفرین در نواحی اصفهان متمرکز شده است، افزود: متأسفانه در چندسال اخیر و باتوجه به شرایط خشکسالی، تمام تأسیسات و ابنیه از جمله فضاهای آموزشی تحت تأثیر قرار گرفته است. همچنین کارگروهی تشکیل دادیم که مدارس را رصد می‌کنند و مشخص شده تاکنون ۳۲ فضای آموزشی به صورت جدی درگیر فرونشست شده‌اند.

سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان با اعلام اینکه ۸۱ درصد از فضاهای آموزشی در استان سیستم گرمایشی استاندارد دارند، گفت: برای ۶ هزار و ۱۰۰ کلاس درس نیاز به اعتبار داریم تا صد در صد فضاهای آموزشی سیستم گرمایشی استاندارد داشته باشد. 

وی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته ۱۱۳ پروژه با ۵۳۵ کلاس درس و ۲۷ فضای ورزشی و تربیتی تحویل آموزش و پرورش شد، گفت: از این تعداد ۲۱ فصا با اعتبارات دولتی، ۷۷ فضا به‌صورت مشارکتی و ۱۱ فضا صدر در صد مردمی بود.

نسیمی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲۹۰ پروژه مدرسه سازی درحال اجرا داریم که برای تکمیل این پروژه‌ها نیاز به هزار و ۴۳۸ میلیارد تومان اعتبار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha