• چهارشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401012413925
  • خبرنگار : 71589

یک دُز واکسن برای پیشگیری از یک سرطان شایع

یک دُز واکسن برای پیشگیری از یک سرطان شایع

محققان می‌گویند: تزریق تنها یک دُز واکسن HPV برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم کافی است و این امر می‌تواند یک تغییر دهنده بازی در زمینه پیشگیری از این بیماری باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از آی‌ای، "ویروس پاپیلوم انسانی"(HPV) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در سراسر جهان است. با این حال، مردم هنوز از این ویروس که می‌تواند منجر به بروز انواع سرطان از جمله سرطان دهانه رحم در زنان و برخی بیماری‌های پوستی در زنان و مردان شود، آگاهی کافی ندارند.

ویروس پاپیلوم انسانی ویروسی است که بیشتر از همه از طریق تماس پوستی انتقال می‌یابد. بیش از ۱۰۰ گونه مختلف از HPV وجود دارد. اکثر مردان و زنانی که دچار این عفونت هستند، از این موضوع بی‌اطلاع هستند، زیرا در بدن آنها علائم یا مشکلات بهداشتی ایجاد نمی‌شود. اما در برخی از موارد، انواع خاصی از HPV می‌توانند در قسمت‌های مختلف بدن باعث ایجاد زگیل (توده غیرطبیعی و غیرسرطانی روی پوست) بشوند. در موارد دیگر، انواع خاصی از HPV می‌توانند ضایعات پیش سرطانی (یعنی نواحی دارای بافت‌های غیرطبیعی) یا سرطان ایجاد نمایند.

تقریبا ۶۰ نوع اچ‌پی‌وی این قابلیت را دارند که باعث ایجاد زگیل‌های معمولی شوند که این زگیل‌ها در برخی از نواحی بدن مانند دست و پا به ‌وجود می‌آیند.

اما سرطان دهانه رحم در میان پیامدهای ناشی از HPV شایع‌ترینِ آنها است و تخمین زده می‌شود که سالیانه موجب مرگ ۳۴۲ هزار نفر می‌شود. بنابراین دانشمندان در سراسر جهان در حال انجام مطالعاتی برای شکست دادن HPV و سرطان دهانه رحم هستند.

اکنون گروه مشاوره استراتژیک متخصصان ایمن سازی (SAGE) زیرمجموعه سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیانیه‌ای را منتشر کرده است که نشان می‌دهد تزریق تنها یک دُز از واکسن HPV، محافظت کافی را در برابر سرطان دهانه رحم ایجاد می‌کند.

هزینه و منابع کمتر

واکسن HPV "گارداسیل" از زمان تایید توسط دولت ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ به عنوان یک واکسن سه دُزی برای افرادی که واجد شرایط هستند تجویز می‌شود و در سال ۲۰۱۴ این واکسن برای افراد زیر ۱۵ سال به دو دز کاهش یافت.

دکتر "پرنسس نوتمبا سیمللا" دستیار مدیرکل سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: تجویز یک دُز از این واکسن، کم‌هزینه‌تر است و منابع کمتری صرف می‌کند و برای تجویز و تزریق آسان‌تر است. همچنین اجرای کمپین‌های مربوطه را برای گروه‌های سنی مختلف تسهیل می‌کند، چالش‌های مرتبط با ردیابی افراد برای تزریق دز دوم را کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد منابع مالی و انسانی به سمت دیگر اولویت‌های بهداشتی هدایت شوند.

سازمان جهانی بهداشت در بیانیه خود خاطرنشان کرد: این می‌تواند یک تغییر دهنده بازی در حوزه پیشگیری از این بیماری باشد و دزهای بیشتری از این داروی نجات دهنده به داوطلبان بیشتری می‌رسد.

چه کسانی به واکسن HPV نیاز دارند؟

برخلاف این واقعیت که HPV و عواقب آن اغلب با زنان مرتبط است، به همه نوجوانان صرف نظر از جنسیت‌شان توصیه می‌شود که علیه HPV واکسینه شوند. این واکسن را می‌توان حتی در سن ۹ سالگی نیز تزریق کرد، زیرا حالت ایده‌آل این است که قبل از در معرض خطر قرار گرفتن توسط ویروس پاپیلوم انسانی، واکسن آن را دریافت کنند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده استفاده از واکسن "گارداسیل" را برای همه افراد بین سنین ۹ تا ۲۶ سال تایید کرده است. همچنین افرادی که بین ۲۷ تا ۴۵ سال سن دارند و می‌خواهند واکسینه شوند، باید با پزشک خود مشورت کنند و بر اساس توصیه‌های وی تصمیم بگیرند.

آخرین یافته‌ها نوید یک فرآیند سریع‌تر و ارزان‌تر برای پیشگیری از سرطان‌های مرتبط با HPV را می‌دهند. با توجه به این واقعیت که بیش از ۹۵ درصد موارد سرطان دهانه رحم توسط HPV مقاربتی ایجاد می‌شود، مشاهده تحولات مثبت در مورد ویروسی که هر ساله باعث مرگ صدها هزار نفر می‌شود، دلگرم کننده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha