به گزارش ایسنا، در دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«اَللّهُمَّ حَبِّبْ اِلَیَّ فیهِ الْاِحْسانَ وَکَرِّهْ اِلَیَّ فیهِ الْفُسُوقَ وَالْعِصْیانَ وَحَرِّمْ عَلَیَّ فیهِ السَّخَطَ وَالنّیرانَ بِعَوْنِکَ یا غِیاثَ الْمُسْتَغیثینَ»
«خدایا کاری کن که من خوبی را دوست داشته باشم و از بدی و گناه بدم بیاید. بهترین خوبیها این است که کسی به بستگان فقیرش کمک کند. خدایا کاری کن تا از فسق و معصیت بدم بیاید. آیا میشود کسی از گناه بدش بیاید؟ بله، وقتی شما عادل شدید گناه در نظرتان بد میشود.»
حجتالاسلام والمسلمین مجید سینایی استاد حوزه در شرح «اَللّهُمَّ حَبِّبْ اِلَیَّ فیهِ الْاِحْسانَ وَکَرِّهْ اِلَیَّ فیهِ الْفُسُوقَ وَالْعِصْیانَ» میگوید: نقطه مهم این دعا همین بخش دعا است، همیشه یه چیزی مطلوب انسان است و انسان به آن علاقهمند میشود و سپس اراده میکند و بعد به دنبال خواسته خود میرود.
وی ادامه داد: در اسلام خیلی بر روی مراقبت از دل تاکید شده است، ممکن است کسی از ترس جهنم شرابخواری نکند و به ناموس مردم کاری نداشته باشد اما علاقه به شرابخواری و منافی به عفت در وجودش باشد و این هنوز خیلی خطرناک است. در واقع ذاتش هنوز پاک نیست و درست است که به جهنم نمیرود و بهشت هم خواهد رفت اما بهشت و جهنم بردگی مطلوب دین نیست.
این استاد حوزه تاکید کرد: باید به مرحلهای برسیم که از بدی، بدمان و از خوبی، خوشمان بیاید. در واقع مبدا فاعلی در انسان تغییر کند و مبدا فعل در انسان مسائل و کارهای خوب و درست باشد، این بسیار نکته حائز اهمیتی است که در تربیت اسلامی به آن توجه شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سینایی تصریح کرد: فکر و اندیشه مردم باید به این سمت برود که برای نمونه من از خلاف قانون عملکردن، بدم بیاید و نه از ترس جریمه، بلکه از اصل تخلف بدم بیاید. همه باید نظم را در زندگی خود مراعات کنند تا همه آسوده باشیم. انسان عاقل به سمت هنجارها و نه ناهنجاریها حرکت میکند و تربیت کردن ما باید به این شکل باشد و به این مهم دست پیدا کنیم.
انتهای پیام
نظرات