• دوشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1401012212226
  • خبرنگار : 71584

فعالیت "همیاران سلامت اجتماعی" در مناطق آسیب‌خیز/ توانمندسازی مردم برای پیشگیری از آسیب‌ها

 فعالیت "همیاران سلامت اجتماعی" در مناطق آسیب‌خیز/ توانمندسازی مردم برای پیشگیری از آسیب‌ها

معاون پیشگیری از آسیب‌های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از فعالیت بیش از ۱۲۰۰ گروه‌ همیار سلامت اجتماعی در کشور خبر داد و گفت: گروه‌ها عمدتا در محلات با اولویت مناطق کمتر برخوردار،‌ مناطق آسیب‌خیز و مناطق حاشیه‌ای مستقر هستند.

به گزارش ایسنا، آرزو ذکایی‌فر در خصوص ضریب نفوذ خدمات بهزیستی در زمینه آسیب‌ها در سال ۱۴۰۰، با بیان اینکه یکی از رویکردهایی که در پیشگیری اولیه از بروز آسیب‌های اجتماعی بسیار دارای اهمیت است، رویکرد جامعه‌نگر است، گفت: بر همین اساس سازمان بهزیستی از ۲۰ سال پیش اقدام به ایجاد گروه‌های همیار سلامت اجتماعی و ظرفیت‌سازی محلی برای تقویت مشارکت شهروندی و اجتماعی کرد.

وی ادامه داد: بر همین اساس نیز در ۳۱ استان، جمعیت همیار سلامت اجتماعی راه‌اندازی شد؛ در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ گروه‌ همیار سلامت اجتماعی در کشور فعال هستند که گروه‌ها عمدتا در محلات با اولویت مناطق کمتر برخوردار، آسیب‌خیز و حاشیه‌ مستقر هستند.

 معاون پیشگیری از آسیب‌های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: بررسی رویکردها و راهکارهای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نشان می‌دهد که مشارکت اجتماعی و ظرفیت‌سازی و توانمندسازی مردم محلات و مناطق، در طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری از آسیبهای اجتماعی می‌تواند بسیار کارآمد و اثربخش باشد؛‌ همانطور که مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات‌شان و سیاست‌های ابلاغی‌شان و همچنین در سند تحول دولت نیز به صراحت در رابطه با برنامه‌های مردم  و مشارکت مردم تاکیدات بسیار شده است، بر همین اساس سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان تخصصی در حوزه اجرای طرح‌ها و برنامه‌های اثربخش و موثر برای آحاد جامعه، سال گذشته اقدام به طراحی، تدوین و پیش‌بینی برنامه‌هایی کرد که برای توسعه و پیشرفت محلات با مشارکت مردم موثر بوده ، نتیجه آن حدود ۵۷۰ پروژه در محلات کمتر برخوردار و محلات آسیب‌خیز با کمک ۲۰۰۰ تسهیل‌گر بوده است.

ذکایی‌فر افزود: از پروژه‌ها استقبال خوبی شده است و مشارکت اجتماعی خوبی در محلات داشتیم. معتقد هستیم بررسی وضعیت محله، نیازسنجی، اولویت‌بندی مسائل و مشکلات و همچنین پروژه‌هایی که قرار است در محلات اجرا شود با حضور مردم و عمدتا معتمدین محله باشد. این پروژه‌ها نیز برهمین اساس طراحی و تدوین شد و در کارگروه‌های تخصصی استانی و ستاد کشور مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه باید برای اجرای این پروژه‌ها حمایت مالی صورت می‌گرفت که سازمان در سال گذشته این حمایت مالی را انجام داد، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خروجی کار و نتایج انجام پروژه‌های توسعه و پیشرفت محلات با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سال ۱۴۰۰ به ما نشان داد که ایجاد این ظرفیت (نیروهایی به عنوان تسهیلگر در سراسر کشور، مشارکت مردم و ظرفیت‌های ایجاد شده، جلب اعتماد و افزایش سرمایه‌ اجتماعی) می‌تواند در رشد و توسعه محلات و رفع مسائل محله که عمدتا مسائلی از جنس مسائل اجتماعی هستند، بسیار موثر باشد.

ذکایی‌فر با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی در همه استانها و همچنین دبیرخانه‌های استانی رصد آسیبهای اجتماعی که با مشارکت و حضور تمامی دستگاه‌ها و نهادها و با محوریت سازمان بهزیستی و به صورت سراسری بیش از ۳ جلسه در تمامی استانها با حضور کلیه دستگاه برگزار شد، گفت: دستاورد برگزاری جلسات دبیرخانه‌های استانی براساس تحلیل و بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی و آمارهای موجود و مطالعات انجام شده، «تدوین پروژه‌های محلی و منطقه‌ای» بود. پیش‌بینی ما برای سال ۱۴۰۱ براساس آنچه که در استان‌ها وجود دارد (وضعیت و روند آسیب‌ها و مسائل اجتماعی به منظور پیشگیری و مقابله و ارتقای سلامت اجتماعی)، تدوین پروژه‌های منطقه‌ای و جغرافیایی براساس ظرفیت‌های استانی و همچنین براساس وضعیت استان خواهد بود. بنابراین پیش‌بینی ما این است که علاوه بر برنامه‌های ملی که درخصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وجود دارد، در تمام استان‌ها حداقل دو پروژه کلان استانی مقابله و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را داشته باشیم.

ذکایی‌فر گفت: امسال نیز باتوجه به اینکه مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت مردم و گروه‌های داوطلب و جهادی تاکید دارند، برهمین اساس سعی شده بر مبنای بررسی‌های انجام شده در سال گذشته، تکمیل بانک اطلاعاتی محلات و جذب داوطلبان بیشتر و همچنین برنامه‌ریزی برای استفاده از نیروهای جهادی و داوطلب در اجرای پروژها و برنامه‌ها را داشته باشیم. پیش‌بینی ما این است که بتوانیم حدود ۸۰۰ پروژه را در محلات اجرا کنیم.  

معاون پیشگیری از آسیب‌های مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با اشاره به بهره‌مندی بیش از ۵ میلیون نفر در سال ۱۴۰۰ از برنامه‌های آگاه‌سازی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی افزود: در سال گذشته باتوجه به رصد و دیده بانی وضعیت آسیب‌های اجتماعی که در تمام استان‌ها داشتیم و همچنین شروع برنامه رصد و دیده‌بانی ۴۷۴ شهرستان، نتایج مطالعه نشان داد که برنامه‌ها و اقداماتی که باید انجام دهیم در چه موضوعاتی است؛ بنابراین برنامه‌های آموزشی از جمله آموزش‌های خودمراقبتی (ویژه جوانان و نوجوانان) را با کمک بیش از ۲۰۰۰ تسهیل‌گر آموزشی و محلی در استانها اجرا کردیم. همچنین برنامه‌های خانواده محور و برنامه‌های پیشگیری از خشونت‌های خانگی را در کلیه استان‌های کشور اجرایی کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha