دکتر «نیازعلی ابراهمیی پاک» در جریان بازدید مناطق خسارت دیده کشاورزی استان یزد در اثر سرمازدگیهای اخیر، اظهار کرد: امسال دو مرحله سرمازدگی در کشور اتفاق افتاد و محصولات زراعی و باغی ۲۲ استان را تحت تأثیر قرار داد.
وی ادامه داد: مقدار خسارت وارد شده به نسبت استانهای مختلف و از لحاظ شکوفه زدن درختان، متفاوت بوده است.
ابراهیمیپاک گفت: با توجه به بیمهنامه و تعهدی که انجام شده، به کشاورزان خسارت دیده، بعد از بررسیها و جهت جبران خسارت، غرامت داده میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: حدوداً دو سال است که به پسته ایران به دلیل سرمازدگی خسارت وارد میشود و احتمال دارد در سال های آینده هم با پدیده سرمازدگی مواجه شویم.
عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور گفت: برای پیشگیری و کاهش خسارت در سالهای آینده،علاوه بر ارائه تسهیلات، کشاورزان باید از روشهای دانشبنیان و دیگر روشها برای جلوگیری از سرمازدگی استفاده کنند.
«سید ابوالفضل وکیلی» رئیس جهادکشاورزی استان یزد نیز در این باره گفت: عمده محصولات زراعی و باغی استان دچار خسارت سنگین از ناحیه سرمازدگی متحمل شده که غالب آن مربوط به محصولات باغی مانند پسته، بادام و درختان سیاه ریشه بوده است.
وی میزان خسارت براورد شده در اثر سرمازدگی امسال را در استان پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: در همین راستا مسئولان استان از جمله استاندار و نمایندگان مجلس مکاتبات لازم را با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور در خصوص امهال تسهیلات ارزان قیمت و بلند مدت به باغداران و کشاورزان خسارت دیده، انجام دادهاند.
وکیلی افزود: با توجه به این که احتمالاً در سالهای آینده نیز با پدیده سرمازدگی مواجه هستیم، باید علاوه بر پوشش بیمه محصولات کشاورزی توسط باغداران و کشاورزان، تدابیری برای مقابله و کنترل سرما، برای کاهش خسارت اندیشیده شود.
«محمدعلی ملکزاده» مدیر کل بحران استانداری یزد نیز در این بازدید گفت: باید کشاورزان در حوزه پیشگیری، سرمایهگذاری کنند تا در سال های آینده با چنین خسارات سنگینی مواجه نباشیم.
انتهای پیام
نظرات