در اقدامی خداپسندانه و انساندوستانه، شاهد افزایش حضور بانوان یزدی در مراکز اهدای خون استان یزد هستیم؛ حرکتی ارزشمند که نشان از همدلی و نوعدوستی در جامعه یزدی دارد.
این گام بزرگ هرچند در جهت نجات جان بیماران نیازمند خون بسیار با ارزش است ولی باید توجه داشت که خون اهدایی بانوان نیز به دلیل ویژگیهای خاص، در درمان برخی بیماریها از جمله کمخونی، تالاسمی و بیماریهای خونی دیگر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دکتر «محمد رضا آقایی» مدیر کل انتقال خون استان در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این که پیش از این، این آمار کمتر از ۳ درصد بوده است، اظهار کرد: افزایش مشارکت بانوان در امر اهدای خون، گامی مهم در راستای تأمین پایدار خون مورد نیاز بیماران است.
وی با اشاره به این که بانوان حداکثر سه بار در سال میتوانند خون اهدا کنند، افزود: شرایط اهدای خون در مراکز انتقال خون استان و اطلاعرسانی دقیق و مستمر از اهمیت اهدای خون، از دیگر عوامل موثر در این رشد است و از اهدای خون برای بانوان از سن ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل وزن ۵۰ کیلو گرم صورت می گیرد.
این مسئول با اشاره به اینکه پیش از اهدا بانوان باید نکاتی در نظر داشته باشند، توصیه کرد: پیش از اهدای خون حداقل دو لیوان آب نوشیده شده و از غذای مختصری استفاده کنند و از فعالیت بدنی شدید پرهیز کنند.
آقایی با اشاره به این که با وجود اهمیت حیاتی اهدای خون، بسیاری از باورهای نادرست و شایعات، مانع از مشارکت گسترده زنان در این عمل خیرخواهانه شده است، خاطرنشان کرد: بسیاری بر این باور هستند که اهدای خون باعث کم خونی می شود در حالی که انسان به طور طبیعی قادر به جایگزینی خون از دست رفته است و اهدای خون به طور منظم تحت نظر پزشک، هیچ آسیبی به سلامت زنان وارد نمیکند.
وی افزود: بانوان پس از اهدای خون از غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخممرغ، حبوبات (لپه، عدس)، سبزیجات برگ سبز تیره (اسفناج، کلم پیچ)، میوههای خشک (آلو خشک، کشمش) و آجیل میتواند برای جبران آهن از دست رفته استفاده کنند.
مدیر کل انتقال خون استان در پایان با تاکید بر لزوم تلاش بیشتر برای افزایش آگاهی عمومی و تشویق بانوان به اهدای خون علی رغم پیشرفتهای حاصل شده، گفت: مسئولین حوزه سلامت و سازمانهای مردمنهاد با همکاری یکدیگر میتوانند برنامههای متنوعی را برای ترویج فرهنگ اهدای خون در بین بانوان اجرا کنند.
انتهای پیام
نظرات