• یکشنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1401012110934
  • خبرنگار : 71442

مجری برنامه «اینسایت» پرس تی وی مطرح کرد

نکته ای در جنگ اوکراین که رسانه های غربی سعی در پنهان کردن آن دارند

نکته ای در جنگ اوکراین که رسانه های غربی سعی در پنهان کردن آن دارند

مجری «اینسایت» ـ برنامه ای که به تازگی پخش خود را از شبکه پرس تی وی آغاز کرده ـ درباره‌ی این برنامه و تشابه و تفاوت آن با برنامه‌های لَری کینگ (مجری مشهور آمریکایی) سخن گفت. او همچنین به رویکرد رسانه های غربی در جنگ اوکراین اشاره و تصریح کرد: رسانه های غربی در اختیار ابرثروتمندان هستند و آنها هم، هماهنگ با دولت های غربی فعالیت می کنند؛ بر این اساس همه مشابه هم فعالیت می کنند.

به گزارش ایسنا، «اینسایت» برنامه‌ای تحلیلی است که به تازگی روی آنتن شبکه پرس تی وی رفته است. برنامه‌ای که بر موضوعات راهبردی از دید جمهوری اسلامی در منطقه و جهان متمرکز است. این برنامه گفت‌وگو محور به سراغ افرادی می رود که جایگاه شغلی خاصی دارند و یا دارای تجربیات فراوانی در عرصه بین الملل هستند.

سام مهدی ترابی ـ مجری «اینسایت» ـ درباره ی اهداف این برنامه و چشم‌اندازهایش سخن گفته است.

در ابتدا بفرمایید ایده این برنامه و اینکه خود شما اجرای آن را قبول کنید، چگونه مطرح شد؟

زمانی که به عنوان کارشناس در پرس تی وی دعوت می شدم، به این نتیجه رسیدم که در تفسیرهای خبری که چند دقیقه مختصر است نمی توان عقبه راهبردی ـ تاریخی رویدادها را بررسی کرد. پس باید برنامه ای ایجاد می شد که بتوانیم آن مباحث را بیان کنیم به همین منظور برنامه «اینسایت» که به معنای بصیرت و دید ژرف به مسائل است طراحی شد.

یکی از اهدافی که برنامه «اینسایت» به خاطر آن تولید شد جبران ضعفی است که در اغلب رسانه های جهان دیده می شود و آن پرداختن سطحی به مسائل است. بنابراین به دنبال رویکرد نوینی هستیم که فهم عمیقی به مخاطب منتقل شود و در اصل تلاش می کنیم سوالات مهمی که درباره ایران یا جهان تاثیرگذار است از مهمان پرسیده شود.

با این اوصاف این برنامه رویکرد خاصی باید داشته باشد؟

بله، در این برنامه به دنبال ارائه تحلیل دقیق مسائل هستیم که در سایر رسانه ها به آن توجه نمی شود و معمولا به عقبه تاریخی ـ راهبردی رویدادها پرداخته نمی شود؛ اما در برنامه «اینسایت» تلاش می کنیم این دید عمیق را به مخاطب تقدیم کنیم. بنابراین در برنامه «اینسایت» بر مبنای ارائه تحلیل راهبردی ـ تاریخی از حوادث سعی داریم با مهمانی که دارای تجربیاتی ارزشمند و یا  ادراک عمیقی است به گفتگو بنشینیم و هرگز قصد نداریم در این رویکرد نوین، کارشناس یا مسئولی را که دعوت شده به چالش بکشیم.

چگونه به این بصیرت یا همان درک ژرف از مسائل می پردازید؟

نوع برخورد مجری با مهمان برنامه بسیار مهم است؛ چرا که در «اینسایت» مهمان و نیز مجری به عنوان دو انسان در حال صحبت با یکدیگر هستند. ما دنبال بازگویی خبر یا یک مصاحبه عادی با سوالات تکراری نبودیم بلکه در پی انتقال دانش یا فهم عمیق از مهمان به مخاطب و افزایش بصیرت هستیم.

وقتی مجری بر موضوعات مسلط باشد، برای انتقال فهم راهبردی از مهمان به مخاطب می تواند موفق‌تر باشد و این نکته کمتر در رسانه های جهان انجام شده است. به بیان دیگر وقتی مجری علاوه بر اجرا، خودش کارشناس آن عرصه باشد می تواند با مهمانی که آن هم از تجربه کاری یا دانش خاصی برخوردار است از یک مصاحبه ساده به یک گفتگوی علمی رسد که به انتقال مفاهیم دقیق به مخاطب بیانجامد.

آیا برنامه شما به نوعی مشابه برنامه های لَری کینگ (مجری مشهور آمریکایی) است؟

ما سعی داریم در برنامه «اینسایت» نگاه ژرف اندیشانه در تحلیل رویدادها داشته باشیم؛ در حالی که در رسانه های غربی دید سطحی به مسائل ارائه می شود.

لَری کینگ چند دهه در رسانه های آمریکا فعالیت داشت اما اینکه رویکرد وی به یک پدیده تبدیل شد، به تحولات دهه ۱۹۷۰ ایالات متحده باز می گردد؛ در آن سال ها بخاطر اقدامات غیرقانونی ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، موجی در رسانه های آمریکا ایجاد شد که به صورت نرم به انتقاد مودبانه از دولت می پرداختند؛ افرادی مانند لَری کینگ و چارلی رُز  برنامه هایی مثل «۶۰ دقیقه» شبکه سی بی اس را ارائه کردند که مصاحبه های فاقد بررسی عمیق رویدادها را شامل می شد.

معتقدم اینکه عمق را از رسانه سلب کردند یکی از دلایل فروپاشی اجتماعی در کشورهای غربی است چرا که مخاطبان تلویزیون و شبکه های اجتماعی روزانه با محتوای بدی مواجه هستند که سطح فکری شان را از بصیرت و تحلیل علمی دور می کند و در مقابل در «اینسایت» پرس تی وی تلاش می کنیم این بصیرت را به مخاطبان هدیه دهیم.

نکته ای در جنگ اوکراین که رسانه های غربی سعی در پنهان آن دارند

این بصیرت یا فهم عمیق در تحلیل چه مسائلی به مخاطب یاری می رساند؟

جنگ اوکراین مثال خوبی است؛ این بحران آنچنان که در رسانه های غربی مطرح می شود که یک ماجرای ناگهانی نبوده بلکه یک عقبه تاریخی ـ راهبردی زمینه ساز آن بوده است که رسانه ها به آن توجه نکردند و در نتیجه این سهل انگاری، طبعا غافلگیری هم ایجاد شده است. دقت کنیم که سالها میان دولت مرکزی اوکراین و جمعیت روس تباران آن کشور در منطقه دونباس جنگ داخلی بود که به کشته شدن ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار نفر انجامید که اغلب غیرنظامی هم بودند و چنانچه رسانه های جهان در سال های گذشته به این کشتار اشاره کرده بودند، اکنون این سوال مطرح نمی شد که چرا چنین جنگی شروع شده است.

شما علت این کم توجهی رسانه های جهان را چه عاملی می دانید؟

همه رسانه های غربی در اختیار ابرثروتمندان هستند و آنها هم، هماهنگ با دولت های غربی فعالیت می کنند. یک نمونه آن را در جنگ روسیه و اوکراین می توانید ببینید که همه رسانه های غربی مشابه هم فعالیت می کنند بدون هیچ تفاوتی در رویکرد و تحلیل.

مجموعه غرب هر آنچه را علیه خود بداند، سانسور می کند، ابتدا رسانه های ایران را حذف کردند و اکنون روس ها را و در آینده دیگران را حذف خواهند کرد. یعنی غرب فقط یک جریان تک صدایی را می پسندد.

شما با رد الگوبرداری از غرب، کدام الگو را برای یک رسانه مفید می دانید؟

الگوبرداری از غرب در بخش رسانه هرگز خوب نیست و نباید به آن سمت حرکت کنیم بلکه می توانیم بر اساس فکر و تحلیل خودمان و جایگاهی که در تمدن بشر داریم هدف و راهبرد خود در رسانه را تعریف کنیم و به پیش ببریم. ما شخصیت هایی مانند امام خمینی و رهبر انقلاب داریم که در مدیریت راهبردی جامعه بی نظیر هستند و در بخش رسانه نیز باید به نظرات آنها روی آورد. لذا برنامه «اینسایت» درصدد تحقق کامل این رویکرد است.

یکی از مواردی که در بازگشت به ایران دیدم این بود که بزرگانی مانند امام خمینی و رهبر انقلاب خیلی عمیق با مردم صحبت می کنند و معتقدند که اصل، همانا مردم هستند که در بسیاری از موارد جلوتر از نخبگان هم حرکت می کنند. بنابراین رسانه نباید مردم را دست کم بگیرد.  

در کشورهای غربی این دیدگاه بر رسانه ها تحمیل شده که نگاه ابزاری به مردم داشته باشند و همواره این نکته تبلیغ می شود که مردم فقط به دنبال سرگرمی، تفریح و نشاط هستند و کاری با بصیرت و کشف حقیقت ندارند. در نتیجه تلاش می شود مردم به جای آگاهی از مسائل زندگی خود و دیگر نقاط جهان به سراغ بخش سرگرمی در «رسانه های جریان اصلی» هدایت شوند و صبح و شب برنامه های ورزشی و تفریحی را تماشا کنند.

در مقابل این دیدگاه سطحی نگر غربی که مردم را کم اهمیت می داند، خوب است به اندیشه های امام خمینی توجه کنیم که صداوسیما را دانشگاه خطاب کردند و می دانیم که در دانشگاه به علم و فهم انسان افزوده می شود، پس رسانه هم باید چنین کارکردی داشته باشد نه آنکه روی مسائل پیش پا افتاده تمرکز کند؛ لذا بر پایه این رهنمود است که برنامه «اینسایت» در شبکه پرس تی وی مطرح شد تا به بصیرت مخاطب بیافزاید و تحلیل عمیق از رویدادها را تسهیل کند.

انتهای پیام                                                                                                     

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۰۳:۱۷

نکات زیادی وجود دارد که در جنگ اوکراین توسط رسانه ها کخفی مانده. به نظر می رسد که رسانه هر چقدر بزرگتر باشد ، دروغهای بزرگتری می گوید و حقایق بیشتری را مخفی می کند. و تلاش می کند دروغهای بیشتری را در لباس حقیقت به ملتها باور دهد. بدون شک حقیقت در ذات دروغهاییست که در رسانه ها منتشر می شود. اما چرا مردم نمی توانند حقیقت را پیدا کنند. قدرتمندان جهان برای گمراه نمودن ملتها و انحراف اذهان انها برای نرسیدن به حقایق ملتها را درگیر عشق و نفرت نسبت به موضوعات مختلف می کنند. زیرا عشق و نفرت هردو یک ویژگی مشترک دارند و انهم اینکه باعث می شوند افراد دیدگاه درستی نسبت به موضوعات و مسائل مختلفی که می بینند نداشته باشند و نتوانند حقیقت و واقعیت را از دروغها تشخیص دهند. متاسفانه تعداد زیادی از رسانه ها برای انحراف اذهان از رسیدن به حقیقت موضوعات مبتذل و پیش پا افتاده و یا حتی موضوعات ظاهرا” علمی ، اگاهی دهنده ، هنری و… را منتشر می کنند. تعداد زیاد سایتها و کانالهای سرگرم کننده اعم از جوک ، فیلم ، سرگرمی و … باعث پنهان شدن حقیقت در لابلای دروغها می شود.. انسانها با باورها و عادتهایشان و همچنین رؤیاهایشان زندگی می کنند و از حقیقت فرار می کنند و این باعث می شود که صاحبان قدرت و سرمایه ملتها را به هر شکلی که اراده کنند کنترل و مهندسی نمایند. و دروغها را در لباس حقیقت به انها باور دهند. فرار از حقیقت انسانها باعث شده تا به جای ریشه یابی واقعی مشکلات و بحرانها ی جهانی مخصوصا” جنگها همواره به دنبال یک ناجی و قهرمان بگردند تا انها را نجات دهد. بیشتر انسانها در شرایط فعلی جهان همچون دختر بچه ای شده اند که در رؤیاهایش انتظار دارد فردی با اسب سفید بیاید، غول ستمگر را بکشد و با اوازدواج نماید و خوشبختش کند. صاحبان قدرت و صاحبان سرمایه در جهان برای حفظ موقعیتشان همواره به دنبال بحران سازی در جهان می باشند. بحرانهایی که کنترل و هدایت این بحرانها در اختیار خودشان است. گاهی جنگ جهانی ، گاهی جنگ منطقه ای و نیابتی ، گاهی رواج قحطی،بیماری, گرسنگی و بیکاری و گاهی رواج تروریسم ان هم تروریسم دولتی که خطرناکترین نوع تروریسم است و …

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۵:۲۱

اون ناتو نرفته بود سمت اوکراین تا اوکراین جزو ناتو بشه روسیه کاری به اوکراین نداشت

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۰۹:۲۹

از اینگونه خزعبلات آنقدر تحویل ما مردم دادید، واز رو هم نمی روید، مردم فقط ابزار تبلیغاتی شماست نه چیز دیگر، چرا ادای روشن فکری در می آورید، جنگ اوکراین فقط یک ریشه دارد وآنهم هژمونی وخلق تجاوز گری روسهاست وبا داشتن یک هشتم خاک و ثروت جهان باز هم چشم به خاک و ناموس دیگران دارند،

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۲۱:۴۷

شما توهم زدی یا خود فروشی غربی شما امار قتل جنایات نسل کشی روس تبارها که توسط دولت زلنسکی انجام داده شد ببین روسیه خیلی زودتر از این حرفا میبایست حمله میکرد تااین جرثومه های کثیف نژاد پرست برادر زباله دان تاریخ دفن میکرد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۲۲:۴۴

آفرین به شما.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۰۰:۰۳

مطمعنی که خودت ابزار تبلیغیه نا تو وغرب در تو اثر نکرده وراحت ابزار تبلیغی غربی نشدی .بااین تحلیلهای اب دوغ بادمجانی؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۰:۳۷

کاش پرس تی وی در ایران هم پخش میشد و مردم فیض میبردن .

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۰:۵۵

به دلیل همین رویکرد رسانه های غربی توان تحلیل قضایای سیاسی توسط مخاطبان رسانه غربی در سطح نازلی است . این امر چه بسا هدفمند باشد زیرا صرفا در پرتو دانش نازل جوامع هدف ، رسانه ها به آسانی می‌توانند آنان را کنترل کنند و افکار عمومی را به سمت و سوی مطلوب خود سوق دهند

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۱:۱۶

اصلا این مقاله چیه از کجا معلوم راسته هرچی دلتون میخواد مینویسید

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۱:۱۷

هنوز هم کمه باید سعی و تلاش بیشتری انجام بشه

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۱:۳۱

امیدوارم با اینجور برنامه ها بتوانید مردم اروپا و جهان غرب را از خواب بیدار کنید تا متوجه بشوند که زندگی همش بخور بخواب نیست و در ضمن مشابه این برنام به جهان عرب هم لازم و از واجبات است

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۳۳

اقای اکبر خان اگه نمیدونستی بدون که سطح زندگی مردم اروپا و امریکا خیلی از ما بالاتر و جلوتر هست و اونی که کارش شده بخور و بخواب مسئولین حکومتی ایران هستند و اون چیزی هم که برای عرب ها تجویز میکنی و جزو واجبات میدونی در اصل برای خودت تجویز کن اگه راست میگی و بدون که اون عرب ها که شما میگی باید هشیار بشن سال های سال هست که از من و شما و اروپایی ها جلو زدند ویک زندگی راحت و در شان ملتشون براشون فراهم کردند و اون ما مخصوصا ما ایرانی ها هستیم که از همه حتی عرب ها سالها عقبتریم میدونستی تو کشور ۳ملیون نفری قطر که یکصدم ایران هم مساحت نداره تا چند ماه دیگه جام جهانی برگزار میشه و میدونی این یعنی چی برادر ...

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۰۱:۵۲

موافق حرف اکبر هستم. کی گفته کشورهای غربی و عربی زندگی ایده آلی برا مردمشان درست کردن،علی آقای غرب دوست.دریغ از یک کم وطن پرستی.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۱:۵۷

مثل برخی رسانه های ایران خودمان که در اختیار ابر ثروتمندان ایرانی و وابسته به آنها هستند

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۲:۲۴

این حرفایی که میزد شوخی بود یا واقعی؟! خودش خنده اش نگرفت ازین همهه سفسطه و حرفهای به دور از واقعیت؟! درکدوم یک ازبرنامه های سیاسی ما از کارشناسی که دیدگاهش با مسئولین حاکم فرق میکنه اونم دربعد سیاست خارجی دعوت به عمل اومده، همهه موافقن ومبلغ، ایشونم پاشده اومده که این روش رو جدیدتر انجام بده نه انقلابی در این نوع برنامه های یک طرفه انجام بده

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۲:۳۹

یکی به این بگه از عمق زیادتر هم حرف بزنه و بگه چطوری روسیه سرزمین ایران را هم جدا کرد گرجستان و الان اوکراین پیشکش

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۵:۰۵

همان طور که ایران درزمان هخامنشیان دولت های چون ساردولیدی راضمیمه خاک خود کرد همان طور که چنگیز خان با فتح ایران وچین برای مدتها براین حکومت ها سلطه داشت همان طور که تیمور لنگ روسیه را تسخیر کرد وخاک این کشور رابه توبره کشید همان طور که اروپای ها سرخپوستان آمریکا راقتل عام کردند وشدن صاحب قاره آمریکا آری برادر جان هر کشور یا دولتی احساس کند قدرتی دارد بدون قوانین به دیگر سرزمینها حمله میکند حتی همین اوکراین به ظاهر مظلوم یا شاید هم همین فلسطین یا ایران فرقی نمیکند قدرت برای هر زورگویی باعث حمله به دیگران خواهدشد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۳ ۱۸:۰۶

آقا از زمان قاجار و تزارها بیا بیرون مناطقی که میگی الان کشورهای مستلل هستند

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۳:۰۰

عالی بود

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۳:۱۹

خب مشخصه رسانه هادست ادمهای ثروتمندولابیهای صهیونیست هست. بخاطرهمین رسانه ها یک عده مردم رو برحمایت ازنئونازی وداعشی اکراینی واداشته وهمچنین حمایت از امریکا واروپا.

avatar

انگونه که المان برای صدام سلاح شیمیایی فرستادتاایران وکردستا ن رابمباران کنداقای زلنسکی حتمامنتطری که برایت سلاح شیمیا یی بفرستند.تاتوهم اقدام کنی؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۵:۰۵

سلام تموم روزنامهاواخبارهای دنیا بلااستثنا شاخ برگ میدن ودروغ رادرکنارحقیقت ترکیب میکنند وتحویل ما میدهند درکل بگم اونهامتوجه شدن ماشنودگان عاشق این هستیم چیزی رابشنویم چون دوست داریم بشنویم وهمون راهم باورمیکنیم پس خودمون کاری کردیم اونهابهمون دروغ تحویل بدهند وهدف اونهاهم همین هست، جفتمون وجه مشترک داریم. مگرنه صداقت گاهی تلخ هست وگاهی زیباترازهمه چیزهست... من متوجه شدم زیاد درگیراخبار وحاشیه نشوم چون آرامش بیشتری خواهم داشت.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۵:۳۰

فقط نگفت که رسانه های ایرانی فقط از آقایان حمایت میکنند و هیچ حرف مخالفی اجازه پخش را ندارد بعد آنها فقط نصیحت میکنند و پاسخگوی هیچ سوالی حتی از رسانه خودشان نیستند هرگز سوالی نمیشود و جوابی هم وجود ندارد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۷:۰۴

فقط اخبار ٢٠:٣٠ حقيقته !!!!!!!!!بقيه دروغگو هستند خوشبحال مااااااا

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۸:۰۳

هر شهروند شهیر و باشعوری میدونه که عامل وقوع تمامی تنشها و جنگها غربه.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۱۹:۲۰

کنار هم گذاشتن برنامه لری کینگ، چترهای رز و ۶۰- دقیقه و تحلیل ناقص از اوضاع اوکراین حاکی از عدم درک دقیق این جناب دارد.

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۲۰:۵۱

آیا صدا و سیما در این جنگ یک طرفه نبوده و پنهان کاری هم نکرده؟!

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۲۳:۰۷

خوب یکی از پرس تی وی بپرسه که دوستای میلیاردر پوتین خان هم بیان وسط دیگه ! کجا رفتن قایم شدن ! _ چرا نمی آیند؟ چون اولا : سرمایه دار غربی حساب و کتابش روشنه و به این سادگیها کسی نمی تونه مثلا به " بی بی سی " انگ دزدی بزنه و ثابت کنه اما الیگاریش های روس خیلی راحت مثل اختلاس گران محترم خودمون تویه روز روشن از قبل نفت و گاز مردم روس شدن میلیاردر _ دوما : سیاست غربی ها هم حداقل در ظاهر خوش نقش و نگار هستش و کاراشون زیاد تابلو نیست اما پوتین بیک زور و گردن کلفتیش رو خیلی عریان نمایش می ده _ نتیجه این می شه که کسی نمی تونه پشت پوتین دراد

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۰۶:۱۱

نه که رسانه های اینجا در اختیار ابرثروتمندان نیستند و این شبکه ها در راستای سیاستهای خودشان و خدمت به روسیه فعالیت نمی کنند؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۲:۱۸

یکی باش مصاحبه می کردید که باور کنیم

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۲۲ ۱۵:۲۱

سلام اقایان خانمها چرا به گفته های اقای سلیمی بی ادبانه واکنش نشان دادید ایشان درست میگن نمونه افغانستان که بامهاجرتشون ایران ترکیه را دچارمشکل کرده است مدتی قاچاقی از مرز بوشهر وارد وخارج میشدند که مرز بسته شد من اهل خرم اباد مرکز استان لرستان هستم اطلاع دارم که هرکدام اسفند سال گذشته نفری هفتاد میلیون میدادند واز خرم اباد وارد بوشهر و خارج میشدند این مشکل مقصر غرب امریکاست کدام کشور عربی جلوتراز ما ست نفت میدن توهین میشنوند به نظر شما خوب زندگی میکنند بااین طرز تفکر شما عقب هستید کشور باید تولید داشته باشد نه سوزن یک کاره باشددر مورد اقتصاد کشوراینجا جایز صحبت کردن نیست این مطلب نوشته شده تا مادر مورد این مطلب نظر بدیم من متوجه شدم شماها همه چیز رابا هم قاطی کردید