• جمعه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401011909652
  • خبرنگار : 71656

طرحی که فعالان صنایع دستی را نگران تر از قبل کرد

طرحی که فعالان صنایع دستی را نگران تر از قبل کرد
عکس تزیینی است

اسفندماه سال ۱۴۰۰ در حالی که بسیاری از مردم به استقبال نوروز می‌رفتند، اما مجلس شورای اسلامی با اعلام جزییاتی از شرایط جدید برای معافیت بیمه‌ای قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، باعث شد تا بسیاری از فعالان این حوزه روزهای پایانی سالی که به واسطه کرونا با دشواری های عدیده معیشتی همراه بود را با نگرانی بگذرانند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی‌ای که در تاریخ ۱۷ اسفند ماه برگزار شده بود، جزییات معافیت بیمه‌ای قالیبافان و شاغلان صنایع دستی را اعلام کردند. طبق آنچه در این نشست اعلام شد، ساز و کار معافیت‌های کامل بیمه‌ای بیمه‌شدگان بدون کارفرما در سازمان تأمین اجتماعی از جمله مشمولان قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان،‌ بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی منوط به ارزیابی آزمون وُسع توسط وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی و قرار گرفتن در چهار دهک اول درآمدی تعیین شد که اگرچه در ابتدا گویی ندای خوشی با خود داشت، اما به مذاق اغلب هنرمندان حوزه صنایع دستی خوش نیامد و از سوی برخی «توهین آمیز» تلقی شد.

طبق جزییاتی که اعلام شده، قرار است تمام مشمولین بیمه‌های حمایتی نظیر قالیبافان، شاغلان صنایع دستی، رانندگان تاکسی، کارگران ساختمانی و زنان سرپرست خانوار وضعیت مالی‌شان سنجیده شود و اگر جزو چهار دهک اول درآمدی بودند، تحت پوشش قرار بگیرند و مابقی افراد باید به صورت خویش فرما بیمه شوند و حداقل ۲۷ درصد دستمزد ماهانه‌شان را پرداخت کنند.

اگرچه این قانون هنوز به تصویب شورای نگهبان نرسیده است اما زمزمه‌های تصویب شدن آن از همان روزهای نخست، هنرمندان حوزه صنایع دستی را نگران کرد.

نیما ذاکری سعید، یکی از هنرمندانی است که مدعی شده، بیمه‌ای که او تحت پوشش‌اش قرار داشته، به صورت ناگهانی و بدون خبر دادن ماه گذشته قطع شده است. او درباره جزییات قانون معافیت بیمه‌ای قالیبافان و شاغلان صنایع دستی به خبرنگار ایسنا چنین گفت: «این شرط از نظر من یک توهین است. یعنی شما به عنوان یک هنرمند باید بدبخت باشید تا بتوانید از بیمه استفاده کنید. این طرح بیش از اینکه به فکر افراد جامعه باشد، توهین آمیز است.»
او ادامه داد: «این طرح اگر به این شکل که توصیف شده اجرا شود، به ضرر همه است و بیمه کسانی که جزو چهار دهک اول درآمدی نباشند، قطع خواهد شد. مشکلی که وجود دارد این است که آمارهای نادرست باعث شده تا توهم خوب بودن وضع هنرمندان شکل بگیرد و قوانینی که در آن وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از هنرمندان حمایت می‌کرد، برداشته شوند.»

بحث بیمه و وضعیت فروش محصولات صنایع دستی از جمله مشکلات عدیده ای هستند که هنرمندان این حوزه مدتهاست که درحال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند و تعدادی از آنها، مشکلات موجود در این حوزه را به برخی رویکردها، اقدامات و اعلام آمارهای نادرستی نسبت می دهند که معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پیش گرفته است. هرچند در این مدت از مشکلاتی که کرونا برای جمیع هنرمندان و خصوصا فعالان حوزه صنایع دستی ایجاد کرد هم نمی توان غافل شد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha