• سه‌شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401011608088
  • منبع : نمایندگی قزوین

/یادداشت میهمان/

رمضان ماه بندگی و ترمیم سبک زندگی

رمضان ماه بندگی و ترمیم سبک زندگی

ایسنا/قزوین ماه رمضان یک مهمانی تمام‌عیار است و با تأکیداتی که بر تلاوت و تدبر در آیات الهی شده یک دوره فشرده تمرین سبک زندگی در حوزه‌های فردی و اجتماعی با عمل به درس‌های حیات‌بخش اسلام و ترمیم سبک زندگی رایج خویش و اصلاح و ارتقای آن در سیر تکاملی انسان و جامعه اسلامی است.

دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی، استاد دانشگاه امام حسین (ع)، در یادداشتی که درخصوص تصحیح سبک زندگی در ماه مبارک رمضان نوشته و آن را در اختیار ایسنا قرار داده است می‌نویسد: سفره ماه مبارک رمضان به صورت سالانه از سوی خداوند متعال برای عموم پهن می‌شود، تا همگان از برکات آن توشه برگیرند و با عمل به درس‌های حیات بخش آن، بتوانند سبک زندگی را در حوزه‌های فردی و اجتماعی اصلاح و ارتقا داده و در طول سال از توشه‌های این سفره با برکت بهره‌مند باشند.

رمضان ماه بندگی

رمضان بدان جهت که روح روزه‌دار را از آلودگی‌های گناهان می‌شوید، رمضان نامیده شده است. رمضان؛ ماه بازگشت به مسیر بندگی خدا و تطبیق زندگی با دستورات الهی است. بعد از ریزش پاییزی و رکود زمستانه؛ با رویش دوباره در فصل بهار، طبیعت تولدی دوباره می‌یابد و وقتی گناهان انسان در رمضان بریزد، تولدی دوباره در بندگی خدا روی می‌دهد؛ بدین سبب در پایان رمضان عید فطر قرار دارد و عید بندگی تلقی می‌شود.

سبک زندگی

سبک زندگی به معنای شیوه زندگی یک فرد، یک گروه و یا جامعه است. سبک زندگی مجموعه‌ای از ارزش‌ها، شیوه‌های رفتاری، حالت‌ها و سلیقه‌ها در هر چیزی را در برمی‌گیرد و می‌تواند به علایق، گفتارها و رفتارهای یک فرد و یا فرهنگ یک گروه اشاره کند. لذا سبک زندگی از سلیقه فرد در زمینه آرایش مو؛ لباس، خوراک، سرگرمی، تفریح، کار، خانه و زندگی تا هنر همگی را شامل می‌شود.

سبک زندگی اسلامی به معنای شیوه زندگی فردی، اجتماعی، براساس معیارهای جامعه اسلامی است. سبک زندگی اسلامی مجموعه‌ای از ارزش‌ها، شیوه‌های رفتاری، حالت‌ها و سلیقه‌ها برمبنای احکام اسلامی و حتی در علایق، گفتارها و رفتارهای فردی و یا فرهنگ جامعه است و شامل لباس، خوراک، سرگرمی، تفریح، کار، معماری خانه، شهرسازی؛ تا هنر را شامل می‌شود.

اسلامی شدن سبک زندگی آرمان انقلاب اسلامی

اسلامی شدن سبک زندگی در حوزه‌های گوناگون فردی و اجتماعی یکی از آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی بوده است که علی‌رغم تلاش‌های انجام گرفته، جامعه فعلی ما به علت تأثیرپذیری از زندگی قبل از انقلاب اسلامی و از سوی دیگر به دلیل تهاجم فرهنگی بیگانگان، نتوانسته است، بین باورهای دینی و شیوه زندگی خود ارتباطی تنگاتنگی ایجاد کند، مقام معظم رهبری با درک صحیح از این وضعیت نگران کننده، یکی از محورهایی را که در بیانیه گام دوم مورد اشاره قرار دادند مسئله سبک زندگی است، مهم‌ترین راهکارهای دستیابی به افق ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب و پیشرفت مورد قبول در حوزه سبک زندگی عبارتند از: اصلاح نگرش و تقویت باورهای دینی، عمل به آموزه‌های دینی از سوی رهبران دینی و مدیران نظام، ترویج فرهنگ صحیح استفاده از رسانه، اصلاح مدیریت رسانه‌ها، نهادینه شدن فرهنگ نظارت و تقویت روحیه جهادی. (عیسی زاده؛ عیسی و عراقی؛ جلال؛ گام دوم انقلاب و راهکارهای دستیابی به سبک زندگی اسلامی (با تأکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری)، همایش ملی جستارهای پژوهشی با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب ۱۳۹۸)

سبک زندگی در گام دوم انقلاب

در بیانیه گام دوم انقلاب صادره از سوی رهبر انقلاب اسلامی چنین آمده است: توصیه سبک زندگی اسلامی: اکنون به شما فرزندان عزیزم در مورد چند سرفصل اساسی توصیه‌هایی می‌کنم. این سرفصل‌ها عبارتند از: ...و سبک زندگی (اسلامی) (مقدمه هفت سرفصل توصیه‌ها، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی)

مقابله با سبک زندگی غربی: ... و به همین جمله اکتفا می‌کنم که تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیان‌های بی‌جبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همه‌جانبه و هوشمندانه می‌طلبد که باز چشم امید در آن به شما جوان‌ها است. (توصیه هفتم گام دوم انقلاب اسلامی)

سبک زندگی رمضانی

سبک زندگی انسان در ماه مبارک براساس نظام روزه‌داری کاملاً تغییر می‌کند که شامل دست کشیدن کامل از خوردن و آشامیدن در طول روز، بیدار شدن در سحر و افطار کردن در مغرب؛ درک احساس گرسنگان؛ مهمان خداوند بودن، ثواب افطاری دادن، پالایش سلامتی جسم، تقویت اراده با تمرین روزه‌داری، توفیق تلاوت بیشتر قرآن و تدبر بیشتر در آیات قرآن، شکر و پرداخت زکات در پایان ماه و تدبر در آیات قرآن و دریافت‌های تطبیقی جدید از آن و یافتن کاربست‌های آن در زندگی است.

سخن پایانی

از آنجا که گفتار و رفتارهای انسان و سبک زندگی مبین شخصیت وی است؛ لذا بایستی بر اساس احکام اسلام پایه‌ریزی شود تا سبک زندگی، اسلامی شود و ماه رمضان فقط یک ماه عبادی صرف نبوده، ضیافت الهی، یک مهمانی تمام‌عیار بوده و با تأکیداتی که بر تلاوت و تدبر در آیات الهی شده و این آیات جامع و در همه حوزه‌ها و زمینه‌هاست، لذا یک دوره فشرده یک ماهه تمرین سبک زندگی در حوزه‌های فردی و اجتماعی با عمل به درس‌های حیات‌بخش اسلام و ترمیم سبک زندگی رایج خویش و اصلاح و ارتقای آن در سیر تکاملی انسان و جامعه اسلامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha