به گزارش ایسنا، دکتر پیمان صالحی امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، سال ۱۴۰۱ را سال توجه به پژوهشگاهها دانست و افزود: نگاه وزارت علوم و شورای عالی عتف به پژوهشگاهها یک نگاه ویژه است؛ از این رو انتظار میرود که پژوهشگاهها در تحقق نقشه جامع علمی کشور و موضوعات پژوهشی مطرح در کشور نقش آفرینی کنند.
وی ماموریت گرا کردن دانشگاهها و پژوهشگاهها را از اهداف اصلی معاونت پژوهشی وزارت علوم ذکر کرد و ادامه داد: برای این منظور در همه استانهای کشور دبیرخانهای با محوریت استانداران و با دبیری رئیس دانشگاه جامع هر استان راه اندازی میکنیم.
صالحی با اشاره به سابقه فعالیتش در نظام نوآوری و فناوری کشور، خاطر نشان کرد: اولویت ما در این حوزه کاهش واردات بوده است که در همکاری با ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان کارهای زیادی انجام شد و کارهای زیادی است که هنوز اجرایی نشدهاند.
معاون پژوهشی وزیر علوم نمونه اقدامات کاهش واردات را در حوزه کاتالیستها عنوان کرد و افزود: نمونه دیگر آن سموم تکنیکال است که در ۷ مورد از این سموم بیشترین میزان واردات را داریم و اخیرا ۴ مورد از آنها توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید رسیدهاند.
وی با اشاره به تفاوت فعالیتهای علمی در دانشگاهها و پژوهشگاهها، خاطر نشان کرد: دانشگاهها و پژوهشگاهها در سطوح فناوری فعال هستند، ولی تولید محصولات و تجاری سازی در شرکتهای دانش بنیان صورت خواهد گرفت.
صالحی با اشاره به ریلگذاریهای صورت گرفته در کشور در نظام نوآوری، یادآور شد: موضوع تجاریسازی از موضوعات جدی است و در این زمینه پژوهشگاهها باید به سمت درهای باز به بخش خصوصی حرکت کنند. البته برخی از پژوهشگاهها در این زمینه اقدام کردهاند، ولی کافی نیست.
صالحی تاکید کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهشگاهها موجب اشتغال آفرینی برای دانشجویان خواهد شد.
معاون وزیر علوم با اشاره به تلاشهای وزارت علوم برای تامین اعتبارات پژوهشی و فناوری، توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ که بودجهها بسته شده بود، سعی کردیم ۱۰۰ درصد اعتبارات محقق شود و در سال ۱۴۰۱ نیز با تعاملاتی که با دولت و مجلس داشتیم، ردیف اعتباراتی را پیش بینی کردهایم.
وی اضافه کرد: در سال جاری برنامه داریم که هر دانشگاه و پژوهشگاه که در راستای ماموریتهای خود حرکت کند، معادل آن، اعتباراتی به آنها اختصاص داده شود.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای دانشجویان پسا دکتری، گفت: پژوهشگاهها برای تامین نیروی انسانی متخصص خود باید از این ظرفیت بهره برداری کنند، ضمن آنکه ما آیین نامه ارتقا را تدوین کرده و پیش نویس آن را به دانشگاهها ارسال خواهیم کرد.
به گفته معاون وزیر علوم، ارتقا در دانشگاهها و پژوهشگاهها متفاوت خواهد بود.
صالحی ادامه داد: دانشگاهها و پژوهشگاه ها رقیب یکدیگر نیستند و ما باید از ظرفیت همه دانشگاهها و پژوهشگاهها استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات