حضور قابل تحسین و بدون غیبت سرپرست فرمانداری اسدآباد به عنوان رئیس ستاد خدمات سفر در شهرستان و رصد و نظارت کامل بر مراکز تنظیم بازار، مراکز اسکان مسافران ... و بازدید بر اجرای دقیق برنامههای از پیش تعیین و هماهنگ شده ستاد خدمات سفر در کنار دیگر وظایف محوله وی موجب آن شد تا پس از دو سال از شیوع کرونا این شهرستان نوروز متفاوتی را تجربه کرده و از حال و هوای خاصی برخوردار باشد که در این حال و هوای پرشور و نشاط شهرستان اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد ضمن فراخوان و دعوت از شهروندان اسدآبادی در ارائه ایده و طرحهای نو و خلاقانه مرتبط با عید نوروز و استقبال از این ایده ها با اجرای برنامههای مختلف و متنوع در سطح روستاهای مختلف شهرستان از جمله روستاهای گردشگری و نیز شهر اسدآباد و پالیز و آجین نقش بسزایی داشت و خوش درخشید و لبخند رضایت را بر لبان مسافران و گردشگران نوروزی امسال این شهرستان به هنگام خداحافظی از دیار سیدجمال نشاند.
سفر ۵۰۰۰ مسافر و گردشگر نوروزی به اسدآباد
سرپرست فرمانداری اسدآباد از سفر پنج هزار نفر مسافر و گردشگر نوروزی به این شهرستان در ایام نوروز خبر داد.
حسین علی شرکائی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از این تعداد مسافر وگردشگر دو تا سه هزار نفر مسافران و میهمانان بومی خارج از شهرستان بودند که در تعطیلات نوروزی برای بازدید از بستگان خود به شهرستان آمدند.
وی با اشاره به افزایش حضور مسافران،میهمانان و گردشگران نوروزی ۱۴۰۱ به شهرستان اسدآباد به نسبت دو سال گذشته، افزود: از ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۲ فرودین ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۱ نفر از گردشگران و مسافران نوروزی در شهرستان اقامت داشته اند که از این تعداد موارد بیشترین موارد اقامت به تعداد ۲۶۴ نفر معادل ۴۰.۵۵ درصد به اقامتگاههای بوم گردی شهرستان اختصاص داشته است.
شرکائی تعداد کل بازدید میهمانان ،گردشگران و مسافران نوروزی از موزه تاریخ و فرهنگ این شهرستان را طی مدت فوق ۱۱۸۳ مورد برشمرد و تصریح کرد: تعداد آثار شناسایی شده تاریخی فرهنگی شهرستان اسدآباد ۱۵۲ اثر بوده که تاکنون تعداد ۵۹ اثر آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده که قدمت برخی از این آثار به دورههای هزاره ۵ و ۶ قبل از میلاد میرسد.
مدیر اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد هم با اشاره به اینکه ستاد خدمات سفر این شهرستان از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: در نوروز امسال شش برنامه نوروزگاه و در سطح روستاهای گردشگری ترخین آباد،حبشی ،ملحمدره و امامزاده و تالاب پیرسلمان و روستای وندرآباد همراه با بازیهای بومی محلی با حضور پررنگ مسافران و گردشگران و اهالی این روستاها و برخی از مسئولین برگزار شد که در برگزاری این نوروزگاهها با اجرای بازی بومی محلی هر یک از این روستاها برای پیگیری ثبت این بازیها در فهرست آثار ناملموس کشور اقدام شد.
کامران اکبری شایگان همچنین با بیان اینکه نمایشگاه تذهیب و خوشنویسی هنرمندان اسدآبادی از دوم تا ۱۲ فرودین در محل بنای یاد بود سیدجمال برگزار بود و مسافران و گردشگران نوروزی از این نمایشگاه استقبال خوبی داشتند تصریح کرد: بازارچه صنایع دستی و پخت نان محلی شهر پالیز امسال برای نخستین بار در این شهر با همکاری شهرداری پالیز در پنج غرفه با حضور کارآفرینان پالیز در زمینه گلیم، فرش و نقاشی روی سفال از ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ آغاز و تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت ضمن اینکه در حال حاضر یکی از هنرمندان و کار آفرینان این شهر به عنوان کارآفرین موفق در سطح ملی مطرح است.
دبیر ستاد خدمات سفر شهرستان اسدآباد در ادامه با اشاره به برگزاری کارناوال شادی نوروزی با همکاری شهرداری در شهر اسدآباد، یادآور شد: نخستین جشنواره غذاهای محلی در سالن ورزشی روستای وندر آباد از دیگر برنامه هایی بود که مورد استقبال پررنگ اهالی روستا و مسافران قرار گرفت و در اینجشنواره توسط ۲۵نفر از بانوان این روستا غذاهای مختلف محلی روستای وندر آباد از جمله آش خیار به عنوان یکی از غذاهای ثبت شده این روستا در آثار ناملموس کشور طبخ شد.
اکبری شایگان برگزاری جشنواره پخت نان و کلره روستای چشمه قنداب را از دیگر برنامههای اجرای شده این شهرستان پس از دو سال از شیوع کرونا در نوروز امسال برشمرد و افزود: ثبت آیین پخت نان و کلره روستای چشمه قنداب در فهرست آثار ناملموس کشور نیز با بازدید کارشناسان میراث فرهنگی استان از این آیین دیدنی در دست پیگیری قرار گرفت.
وی از برگزاری مسابقه عکاسی از آثار تاریخی، فرهنگی و گردشگری این شهرستان در فضای مجازی در ۱۴ فرودین ماه خبر داد و یاد آور شد:به قید قرعه به برترین عکس های شرکت کننده در این مسابقه جوایزی اهدا خواهد شد.
اکبری شایگان با بیان اینکه جشنواره سفره هفت سین و پخت شیرینیهای محلی در هفتم فروردین در بنای یاد بود سیدجمال الدین اسدآبادی با استقبال پررنگ شهروندان اسدآبادی و مسافران و گردشگران نوروزی برگزار شد،گفت: استقبال از مسافران و میهمانان نوروزی در محل پارکجنگلی در ۲۹ اسفند ماه با حضور سرپرست فرمانداری اسدآباد و برخی از روسای دستگاه های اجرایی شهرستان انجام شد که در این استقبال هدایایی به این میهمانان نوروزی اهدا شد.
وی در ادامه تصریح کرد: در روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور دو خانه بوم گردی و یک مجتمع گردشگری اقامتی و پذیرایی و روستای ترخین آباد یک خانه بومگردی و شهر اسدآباد یک مهمانپذیر دارای فعالیت بوده که این خانههای بوم گردی و اقامتگاهها و مجتمع گردشگری پذیرای میهمانان نوروزی بودند.
وی تعداد کل اقامت مسافران نوروزی در شهرستان اسدآباد را از ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۱ نفر اعلام کرد و یاد آور شد:از این تعداد اقامت مسافران و گردشگران نوروزی به شهرستان اسدآباد تعداد ۱۹۲ نفر معادل ۲۹.۴۹ درصد به مجتمع های گردشگری ،۷۴ نفر معادل ۱۱.۳۷ درصد در مهمانپذیر شهر،۲۶۴ نفر معادل ۴۰.۵۵ درصد به خانه های بوم گردی اختصاص داشته است.
اکبری شایگان با بیان اینکه ۶۱ گردشگر و مسافر نوروزی به شهرستان اسدآباد معادل ۹.۳۷ درصد طی مدت فوق در تاسیسات اقامتی وابسته به آموزش و پرورش (مدارس)اقامت داشته اند گفت:تعداد اقامت در سایر مراکز اقامتی اعم از میهمان سراهای ادارات،خوابگاه های دانشجویی،و سالن های ورزشی شهرستان از ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ تعداد ۶۰ نفر معادل ۹.۲۲ درصد بوده است.
وی در ادامه با اشاره به بازدید و نظارت های ستاد خدمات سفراین شهرستان طی مدت فوق افزود:۴۲ مورد بازدید نظارتی از مراکز اقامتی،۱۲ مورد بازدید نظارتی از دفاتر خدمات مسافرتی،۳۸ مورد بازدید نظارتی از رستوران ها و مراکز پذیرایی و بین راهی را از جمله موارد بازدید و نظارت های انجام شده ستاد خدمات سفر این شهرستان طی مدت فوق می توان برشمرد.
در پایان اینکه امیدواریم این برنامههای پر شور و نشاط پس از دو سال از گذشت کرونا تنها به نوروز محدود نشده و با مساعد شدن بیش از پیش در مناسبها و جشنهای مختلف تداوم یابد و روحیه نشاط را به شهروندان اسدآبادی و روستائیان این شهرستان تزریق کند.
انتهای پیام
نظرات