محمد مهدی شریفی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: چرای پیش از موعد و کوچ زودهنگام، علاوه بر تخریب و نابودی پوشش گیاهی، باعث فرسایش شدید خاک مراتع میشود و در این شرایط افزایش بحرانهای طبیعی همچون ریزگردها، طوفانهای گردو غبار، سیل و سیلابها قابل پیش بینی است.
وی افزود: انتظار است که برای کاهش صدمات و جلوگیری از تخریب بیش از پیش پوشش گیاهی در مراتع، مرتعداران قبل از زمان مشخص شده در «پروانه مرتعدار»، از ورود دام به مرتع خودداری کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی کاشان تصریح کرد: متاسفانه شهرستان کاشان، در بین ۲۱ ایستگاه باران سنجی استان اصفهان، در سال جاری با میانگین منفی ۱۷ ، رتبه ۱۲ را دارد. و حدود ۴۰ درصد شهرستان دچار خشکسالی بسیار شدید، ۲۹ درصد خشکسالی شدید است که ارقام بسیار گویا و خطرناک است.
شریفی تاکید کرد: پوشش گیاهی مراتع رابطه مستقیم با میزان بارندگی در زمستان دارد و کاهش باران و برف، به شدت تولید علوفه را کاهش میدهد و دشت کاشان در سال جاری قطعا با کاهش تولید علوفه روبرو خواهد شد.
وی گفت: کاهش بارشها، تغییر زمانی بارشها از زمستان به بهار و تغییر الگوی بارش از برف به رگبار و بارانهای شدید باعث شده است که امکان جذب در سفرههای آب زیرزمینی کمتر شود.
وی افزود: هر چند میزان قابل توجهی نهادههای دامی در دو سال گذشته از طرف دولت توزیع شده است ولی تاخیر در ورود دام به مرتع، ضمن افزایش علوفه خوشخوراک و تکثیر گیاهان مرتع، باعث کمک به اقتصاد بهره برداران و شادابی مرتع خواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان گفت: فصل چرای دام در مراتع ییلاقی این شهرستان از یکم خرداد شروع میشود و با مرتعداران متخلف، طبق قانون برخورد خواهد شد.
شریفی افزود: طبق قانون، مسئولیت حفاظت از اراضی ملی، انفال و عرصههای مرتعی و جنگلی بر عهده اداره منابع طبیعی است و بهمنظور کاهش برخورد قضائی با مرتعداران متخلف، انتظار است که دهیاران، شوراهای اسلامی و نماینده مرتعداران نیز اطلاع رسانی مناسب داشته باشند.
به گزارش ایسنا، شهرستان کاشان دارای ۷۲ مرتع ییلاقی است که اقتصاد یک هزار و ۱۵۸ خانوار به طور مستقیم از این مراتع تامین میشود.
انتهای پیام
نظرات